اقتصادی

همکاری‌های بین‌المللی در حوزه امنیت غذایی توسعه می‌یابد – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در نشست مشترک با مدیرکل سازمان امنیت غذایی کشورهای اسلامی (IOFS)بر اهمیت پژوهش و فناوری در تحقق امنیت غذایی و توسعه کشاورزی پایدار تأکید کرد.

وی با اشاره به نقش سه‌گانه تحقیقات، آموزش و ترویج در بهبود معیشت کشاورزان و توسعه روستایی ایران، سازمان تات را یکی از نهادهای کلیدی این حوزه دانست و افزود: این سازمان با انجام پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف کشاورزی، توسعه فناوری‌های نوین، حفاظت از ذخایر ژنتیکی، آموزش کشاورزان و بهره‌برداران، همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و انتقال یافته‌های تحقیقاتی به مزارع و ترویج کشاورزی پایدار، سهم بسزایی در افزایش بهره‌وری و تولید محصولات کشاورزی دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در سازمان تات، با تشریح توانمندی‌های این سازمان، به وجود بیش از ۲ هزار پژوهشگر و ۴ هزار نیروی مروج و کارشناس در سطح کشور اشاره کرد و افزود: شبکه گسترده مراکز تحقیقاتی، ایستگاه‌های آزمایشی، بانک‌های ژنتیکی با بیش از ۵ میلیون نمونه گیاهی و جانوری و تولید واکسن‌های انسانی، دامی و آبزیان از جمله قابلیت‌های زیرساختی این سازمان است که تأثیر بسزایی در کاهش هزینه‌های تولید، افزایش درآمد کشاورزان و تضمین سلامت جامعه دارد.

وی به اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه امنیت غذایی اشاره و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای مؤثر IOFS، همواره در جهت همگرایی کشورهای اسلامی برای تأمین امنیت غذایی پایدار گام برداشته و بر این باور است که استفاده از ظرفیت‌های علمی و اقتصادی کشورهای اسلامی، می‌تواند به تحقق این مهم کمک کند.

رئیس سازمان تات ضمن تأکید بر لزوم تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی میان کشورهای عضو IOFS؛ ایجاد شعبه‌ای از مراکز ذخایر ژنتیکی IOFS در ایران مطابق با قوانین حاکم بر انتقال ذخایر ژنتیکی، ایجاد بانک بذر و ژرم‌پلاسم ارقام گیاهی و دامی کشورهای اسلامی، تشکیل شبکه زنان روستایی کشورهای اسلامی جهت تبادل تجربیات در حوزه کشاورزی، راه‌اندازی شبکه‌های تحقیقاتی و فناوری برای توسعه کشاورزی پایدار، اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه افزایش بهره‌وری تولید گندم و برنج با حمایت IOFS و با توجه به توانمندی‌های ایران در این زمینه را از جمله پیشنهادهای قابل پیگیری عنوان کرد.

وی با اشاره به چالش‌های تغییر اقلیم و ضرورت افزایش راندمان مصرف آب در کشاورزی، خواستار همکاری گسترده‌تر میان محققان و سیاست گذاران کشورهای اسلامی شد.

گل‌محمدی همچنین از مدیرکل و مقامات IOFS برای بازدید از ظرفیت‌های تحقیقاتی و آموزشی ایران دعوت کرد و بر لزوم مشارکت بیشتر جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرایی IOFS تأکید کرد.

تبادل دانش و تجربیات مشترک و همکاری‌های بین‌المللی

مدیرکل سازمان امنیت غذایی کشورهای اسلامی نیز در این نشست، ضمن ارائه توضیحاتی درباره تاریخچه تأسیس این سازمان، پنج هدف کلیدی آن را توانمندسازی کشورهای عضو برای اجرای سیاست‌های امنیت غذایی، ایجاد ثبات در حوزه امنیت غذایی میان کشورهای عضو، ارائه کمک‌های فنی، آموزشی و توسعه تجارت حلال، حمایت از دولت‌های عضو برای توسعه صنعتی در حوزه غذا و مدیریت منابع و تقویت همکاری‌های مالی بین اعضا عنوان کرد.

بریک آرین از پروژه امنیت غذایی در افغانستان که از سال ۲۰۲۳ با ابتکار دولت قطر آغاز شده، به عنوان یکی از دستاوردهای این سازمان یاد کرد و به ابتکار ترکیه در برگزاری کنفرانس اعتمادسازی برای ایجاد شبکه‌های تعاون جهت مقابله با گرسنگی و تغییرات اقلیمی نیز اشاره کرد.

وی همچنین از همکاری راهبردی IOFS با بانک توسعه اسلامی برای توسعه شبکه آموزش و ایجاد تعاملات آفریقایی، آسیایی و عربی خبر داد که با مشارکت دولت قطر در حال نهایی شدن است.

در پایان، دو طرف با اشاره به برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان امنیت غذایی کشورهای اسلامی در سال جاری به میزبانی قزاقستان، بر ضرورت طرح و تصویب پیشنهادهای مشترک سازمانی در این نشست با حضور وزرای مرتبط تأکید کردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا