هدف دشمن ایجاد اختلاف میان طلاب جوان و جامعه روحانیت است
مدیر حوزه علمیه خراسان:
هدف دشمن ایجاد اختلاف میان طلاب جوان و جامعه روحانیت است
مشهد ـ مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر ضرورت تببین محورهای پیام منشور روحانیت برای مقابله با دسیسههای دشمنان گفت: هدف دشمن این است که میان طلاب جوان و جامعه روحانیت اختلاف ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی خیاط صبح پنجشنبه در همایش منشور روحانیت که در مشهد برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تبیین محورهای پیام منشور روحانیت جهت مقابله با دسیسههای دشمنان اظهار کرد: هدف دشمن این است که میان طلاب جوان و جامعه روحانیت اختلاف ایجاد کند و از این طریق مؤثرترین جریان اصیل انقلاب را از کار بیندازد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مهمترین پیامها و منشورهای امام خمینی (ره) در اواخر سال ۶۷ بیان شده است، بیان کرد: این دوره تاریخی در تحلیل رفتار، گفتار و اندیشههای امام بزرگوار بسیار اهمیت دارد.
وی مطالب مطرح شده در منشور روحانیت را چکیدهای از تحلیل جایگاه روحانیت، حوزهها و دل نگرانیهای ایشان در مورد آینده انقلاب و نظام است که شامل ترسیم چشم اندازهای روشن پیش روی روحانیت نیز میشود، دانست و افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری سراسر این پیام پر از تابلوها و نقشه راهی است که انسان را هدایت میکند.
حجت الاسلام خیاط گفت: تحلیل صحیح و درست هر واقعه تاریخی باید در ظرف زمانی خود صورت بگیرد تا محتوای آن به خوبی درک شود، بنابراین برای فهم و تبیین بهتر پیامهای منشور روحانیت باید به ماههای اولیه پایان جنگ تحمیلی و فشارهای ناشی از تفکر لیبرالی و سکولار توجه کنیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: امام خمینی (ره) نگران بودند که تفکر لیبرالی و سکولار در حوزههای علمیه راه پیدا کند و این پشتوانه عظیم انقلاب اسلامی را از نظام بگیرند چرا که این ضربه خطرناک موجب زوال انقلاب خواهد شد.
وی با بیان اینکه نگرانی اصلی امام خمینی (ره) موفقیت دشمن در ایجاد اختلاف و جدایی میان روحانیت و سیاست بود، تاکید کرد: ایشان اعتقاد داشتند که این اتفاق میتواند انقلاب اسلامی را از پای درآورد.
حجت الاسلام خیاط عنوان کرد: امام با توجه به نگرانی که نسبت به مساله روحانیت و نقش اجتماعی آنان داشتند برخی از روحانیونی که تحت تأثیر تفکر لیبرالی قرار گرفته بودند را با القابی چون مروج اسلام آمریکایی، بی سوادها، ساده لوحان، دشمنان رسول الله و … خطاب میکردند.
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: یکی از ابتکارات امام خمینی (ره) در راستای ایجاد وحدت بین جوامع اسلامی نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز جهانی قدس بود تا مسئلهای که دشمن میخواست به یک موضوع عربی و در نهایت فلسطینی و اسرائیلی تقلیل دهد را به یک موضوع امت اسلامی ارتقا دهد.
وی به اهمیت و جایگاه هفته وحدت در اتحاد جامعه اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: این موضوع در جهت پایان دادن به تمامی اختلاف نظرهای تاریخی که بین دو جماعت اسلامی بود شکل گرفت که متأسفانه برخی با تبعیت از دشمنان با نام گذاریهای مغرضانه مانند هفته وحشت قصد در تفرقه اندازی و ایجاد اختلاف میان طوایف و ارکان مسلمین دارند.
حجت الاسلام خیاط تصریح کرد: خطر فعالیت این دسته از افراد، خطر بسیار مهمی است که نشان دهنده اهمیت تبیین منشور روحانیت را چندین برابر میکند، زیرا در این منشور به خوبی این افراد معرفی شدند و چهره واقعی انها را امام بزرگوار نشان دادهاند.
مدیر حوزه علمیه خراسان یکی از مهمترین خطراتی که امام در منشور روحانیت معرفی میکنند، را القای تفکر جدایی دین از سیاست دانست و اضافه کرد: این خطر بزرگی است که به اسم مقدس و متدین بودن این تفکر را در ذهنها جا بیندازند که فهم درست از جامعه خود داشتن برای یک روحانی کسر شأن است. در زمان انقلاب اگر استاد بزرگی در حوزه قصد خواندن روزنامه داشت باید با مراقبت بسیاری این کار را انجام داد تا کسی متوجه نشود.
وی در ارتباط با شاخصههای روحانیت تأثیرگذار در جامعه براساس منشور روحانیت عنوان کرد: از دیگر موضوعاتی که در این منشور به آن پرداخته میشود، لزوم وحدت روحانیت انقلابی است که از جمله شاخصههای این افراد میتوان به قناعت در زندگی، شجاعت، صبر، زهد، عدم تعلق به قدرتها و تجملات، احساس مسئولیت در مقابل تودهها، پرهیز از تقدس مآبی و تحجرگرایی، آشنایی با مسائل سیاسی روز، بصیرت و توجه دادن به تزویرهای فرهنگ حاکم دنیا و پایبندی به سیره و فقه جواهری اشاره کرد.
حجت الاسلام خیاط ادامه داد: از جمله مهمترین خطراتی که در منشور روحانیت امام خمینی (ره) نسبت به آنها هشدار داده است نیز شامل پذیرفتن اندیشه جدایی روحانیت از سیاست، فضیلت شمردن تقدس گرایی، سرایت تفکر جمود به طلاب جوان، اختلاف در میان روحانیت اصیل در قالب جناح بندیهای سیاسی، قرار دادن طلبه جوان در مقابل روحانیت اصیل، بی توجهی به پرسشهای فراوانی که جامعه درگیر آن است و کناره گیری از مسئولیتهای اجتماعی میشود.
مدیر حوزه علمیه خراسان بیان کرد: روحانیت اگر به این مسائل توجه نکند دشمن میتواند در جریان اصیل حوزه نفوذ پیدا کرده و کارایی این نهاد انقلابی را مختل کند.