طرح منظومههای روستایی در شهرستان گناوه اجرا میشود – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، امیر برومند عصر شنبه در نشست با اعضای پژوهشکده سوانح طبیعی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور اظهار داشت: در زمینه توسعه پایدار منظومههای روستایی در هر شهرستان ورود پیدا کرده که در این راستا شهرستان گناوه به عنوان پایلوت انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: بیشتر روستاهای استان بوشهر دارای زیرساختهای مختلفی چون جدول گذاری، آسفالت معابر، ایجاد فضای سبز، پارکهای تفریحی و تأسیسات زیربنایی چون آب، برق و گاز هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر افزود: اکنون با اجرایی شدن طرح توسعه پایدار منظومه روستایی، مسیری مطمئن برای بهبود معیشت و افزایش درآمد اهالی این روستاها گشوده خواهد شد.
تهیه طرحهای توسعه پایدار روستایی
وی با بیان اینکه تهیه طرحهای توسعه پایدار روستایی در دستور کار سالانه این نهاد است، گفت: طرح منظومههای روستایی به دنبال توسعه یکپارچه، هماهنگ و فراگیر روستاها است.
وی، سازماندهی سلسله مراتبی خدمات و پیریزی نظام استقرار مناسب سکونتگاههای روستایی همراه با پراکنش بهینه جمعیت را از مهمترین دلایل سطحبندی فضای روستاها و شکلگیری طرح منظومهای روستایی دانست و افزود: در طرح توسعه پایدار منظومه روستایی زیر ساختهای لازم برای اجرای این طرح در زمینههای مختلف پیشبینی شده است.
برومند با بیان اینکه مطالعات تمام روستاهای شهرستان گناوه برای اجرای این طرح در حال انجام است، افزود: عملیات اجرایی این طرح آغاز شده و اقدامات بسیاری خوبی در روستاهای شهرستان گناوه جهت اجرای این طرح برنامهریزی شده است.
مهاجرت معکوس از شهر به روستاها
وی گفت: دستگاههای مختلفی از جمله اداره کل میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامهریزی و دفتر امور روستایی استانداری میتوانند در این مسیر برای تقویت اقتصاد روستاهای بوشهر یاری دهند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر تصریح کرد: قطعاً این طرح یکی از عوامل بسیار مهم برای مهاجرت معکوس از شهر به روستاها خواهد بود.
برومند بیان کرد: در این طرح بر اساس شرایط اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قابلیتهای شغلی، اجتماعی و اقتصادی روستاها به تفکیک منظومههایی طراحی شده است.
وی تلاش در توانمندسازی اقتصادی روستاییان، محرومیتزدایی، افزایش حس تعلق به روستا، ارتقای کیفیت زندگی روستاییان، افزایش توان اقتصادی بانوان روستایی، افزایش تعاملات اجتماعی در قالب تقویت و ایجاد نهادهای مردمی، جذب فرصتهای سرمایهگذاری و خیرین در اشتغال روستاییان را از اهداف جانبی این طرح عنوان کرد.