معاون رئیس جمهور: بیش از گذشته مسئولیت داریم که گفتار و رفتار ائمه معصومین را به دنیا معرفی کنیم
ایسنا: معاون رئیس جمهور اهمیت شناخت و تبیین سیره و رفتار فردی و اجتماعی ائمه اطهار از جمله امام جعفر صادق (ع) را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز که ظلم ستیزی و دفاع از مظلوم به عنوان یکی از آموزههای مکتب اهل بیت مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و فریاد حمایت از مردم مظلوم غزه در آسمان غرب طنین انداز شده بیش از گذشته مسئولیت داریم که گفتار و رفتار ائمه معصومین را به دنیا معرفی کنیم.
سید محمد حسینی در سخنرانی غیر حضوری برای ایرانیان مقیم منچستر انگلیس به مناسبت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) با تسلیت شهادت این امام همام، اهمیت شناخت و معرفی ائمه اطهار و آموزههای این بزرگواران را نه تنها برای مسلمانان و شیعیان، بلکه برای همگان حائز اهمیت و تاثیرگذار دانست و گفت: در حدیثی آمده است «اگر مردم زیباییها سخن ما را بشنوند از ما تبعیت میکنند»، چون حرف حق و سخنی که با فطرت پاک آدمی سازگاری داشته باشد مشتاقان زیادی دارد و ضرورت دارد که تبیین سیره و سلوک و معرفی ائمه با رفتار پسندیده راویان آن آمیخته شود تا لاجرم بر دلها بنشیند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ویژگیهای امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: امام صادق در مقطعی به سر میبردند که امکان و مجال تبیین معارف اسلام ناب وجود داشت تا هم اعتقادات، احکام و اخلاق اسلامی را بیان کنند و هم راه مبارزه با ظلم و بیداد و ستم را برای یارانشان و پیروان اهل بیت در طول تاریخ تشریح کنند.
وی با بیان اینکه امام صادق (ع) را شیخ الائمه نامیدهاند گفت: هیچ یک از ۱۱ امام معصوم با مرگ طبیعی از دنیا نرفتند و همه آنها از مولای متقیان تا امام حسن عسکری (ع) یکی پس از دیگری در جوانی و میانسالی شهید شدند لذا امام صادق (ع) را که عمر شریفشان به ۶۵ سال رسید شیخ الائمه مینامند.
حسینی گفت: امام جعفر صادق در دوره افول و ضعف بنی امیه و آغاز دوران بنی عباس فرصت نشر مکتب اهل بیت و تربیت ۴ هزار شاگرد را داشتند که بعضی از آنان در شمار عالمان، محدثان و مفسران بزرگ و نیز اصحاب اجماع هستند که فقاهت و وثاقت آنها مورد تاکید امامیه است.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شاگردان امام باقر و امام صادق علیه السلام درسها و آموزههای این ائمه بزرگوار را یادداشت میکردند که اصول ۴۰۰ گانه (اصول اربعمائه) نامیده میشود و منبع اصلی کتب اربعه شیعه همین اصول (و رسائل) است؛ لذا امام صادق (ع) خدمت بزرگی انجام دادند چرا که برای همیشه دوستداران خود و همه بشریت را راهنمایی کردند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه ائمه اطهار علیهم السلام حتی در بین اهل سنت نیز جایگاه بالایی دارند اظهارکرد: مالک بن انس یکی از ائمه مذاهب چهارگانه اهل سنت از شاگردان امام جعفر صادق (ع) بود او فقیه مردم مدینه بود و در توصیف امام صادق میگوید، هیچ چشمی ندید و هیچ گوشی نشنید و بر هیچ قلبی بهتر و برتر از امام جعفر صادق از جهت علم عبادت پارسایی تقوا و وارستگی خطور نکرده است و یا ابوحنیفه از ائمه مذاهب اهل سنت میگوید فقیهترین کسی که در عمرم دیدهام جعفر بن محمد صادق است و اگر دو سالی که در نزد ایشان علم آموختهام نبود هلاک میشدم. احمد بن حنبل و شافعی را نیز با واسطه میتوان از شاگردان امام صادق علیه السلام دانست.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شخصیت جامع و بینظیری مانند امام جعفر صادق را باید خیلی بیشتر از این به مردم جهان معرفی شود اظهار داشت: امام صادق وقتی در بستر شهادت بودند به یکی از شاگردان خود توصیهای میکند که میتوان آن را عصاره تجارب ایشان دانست. امام میفرماید مردم به راست و چپ منحرف شدند، ولی ما و شیعیان ما به صراط مستقیم هدایت شدهایم».
حسینی خاطرنشان کرد: امام صادق به عبدالله بن جندب یکی از یارانشان درباره اینکه اسلام الزاماتی دارد میفرماید لباس اسلام شرم و حیا، زینت اسلام وقار و متانت، مروت و جوانمردی اسلام انجام عمل صالح و ستون فقرات اسلام ورع و اجتناب از گناه است و سپس میفرماید هر چیزی اساس و پایهای دارد و اساس اسلام، محبت اهل بیت است.
وی اضافه کرد: امام صادق در جای دیگر میفرماید:ای جماعت شیعه شما منسوب به ما هستید حالا که شما را با ما میشناسند باید مایه اعتبار، آبرو، حیثیت و زینت ما باشید، نه اینکه مایه ننگ و بدنامی ما باشید «کونوا لنا زینا و لاتکونوا شینا»
معاون رئیس جمهور حضور در اجتماعات و محافل معنوی را حائز اهمیت دانست و گفت: امام صادق (ع) در این باره توصیهای دارند مبنی بر اینکه همدیگر را ملاقات کنید، چون با این کار دلهای شما زنده و شاداب میشود و در اجتماعات خود احادیث ما را یادآوری کنید که این کار باعث زیاد شدن محبت شما نسبت به یکدیگر میشود و عمل به این احادیث موجب نجات و رستگاری شما میشود؛ ایرانیان مقیم خارج که از وطن خود دور هستند بیش از دیگران به عمل به این توصیه امام صادق علیه السلام نیازمندند تا با حضور در محافل مذهبی و مراکز اسلامی، ضمن ملاقات و تجدید دیدار با یکدیگر، احکام و آموزههای دینی را یادآور شوند تا غرق در مادیگرایی و فاصله گرفتن از معنویت نشوند.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه فرد مومن و پیرو اهل بیت نمیتواند نسبت به مسائل روز و آنچه در اطراف خود میگذرد بیتفاوت باشد اظهار کرد: اینکه ائمه اطهار به شهادت رسیدند به خاطر این بود که فعالیت اجتماعی داشتند والا اگر در گوشهای به نماز و عبادت فردی میپرداختند کسی با آنها کاری نداشت، اما چون حرف از حق، مبارزه با ظلم، دفاع از مظلوم، عدالت اجتماعی، رعایت حقوق مردم میزدند و ظلم نسبت به مردم را برنمیتابیدند یکی پس از دیگری توسط خلفای جور به شهادت رسیدند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به حوادثی که در دانشگاههای غرب در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی و حامیانش علیه مردم مظلوم غزه آغاز شده است، گفت: امروز در دانشگاههای آمریکا و اروپا برای دفاع از مظلوم هنگامهای برپا شده است. اینکه باید از مظلوم دفاع کرد و در مقابل ظالم، مقاومت و ایستادگی داشت از آموزههای ائمه اطهار است. امروز حتی کسانی که مسلمان نیستند خواهان پایان نسل کشی، کودک کشی و جنایت علیه مردم مظلوم و بیپناه فلسطین و غزه هستند و سکوت مدعیان حقوق بشر، حقوق زن، آزادی بیان و دموکراسی به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
حسینی خاطرنشان کرد: امروز این بیداری که در عالم برای دفاع از مظلوم شکل گرفته، بسیار ارزشمند است و صدور انقلاب که در اوایل پیروزی امام خمینی از آن سخن میگفت این بود که فرهنگ عدالت و حق خواهی و دفاع از مظلوم در بین ملتها مورد توجه قرار بگیرد. امروز همه وظیفه داریم با جهاد تبیین و اطلاع رسانی به موقع، جنایات و اغواگری سلطهگران و متجاوزان را آشکار کنیم و اجازه ندهیم به اهداف شوم خود دست یابند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز در کشورمان با اهتمام دولت مردمی وفاق و همگرایی خوبی حاکم شده است و کشور در مسیر پیشرفت و آبادانی روز افزون قرار دارد، اظهار داشت: با اقدامات دولت مردمی تعاملات ج. ا. ا در حوزه سیاست خارجی با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه و منطقه افزایش قابل توجهی داشته و در همین مدت عضویت در سازمانهای منطقهای و جهانی از جمله شانگهای، اتحادیه اقتصادی اورآسیا و بریکس، فرصت مناسبی برای تبادلات تجاری و سرمایه گذاری خارجی فراهم کرده است.