اعتراض به عراق برای تحریف خلیج فارس/ مذاکرات گروگان صهیونیست هاست

کنعانی در نشست خبری:

اعتراض به عراق برای تحریف خلیج فارس/ مذاکرات گروگان صهیونیست هاست

اعتراض به عراق برای تحریف خلیج فارس/ مذاکرات گروگان صهیونیست هاست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اعتراض خود را در تحریف نام خلیج فارس قبل از انتشار در رسانه‌ها رسما با عراق اعلام کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن و همچنین میلاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره)، در خصوص اقدام موهن نشریه فرانسوی اظهار داشت: در این ارتباط هم اعلام موضع کردیم و هم اقدامات دیپلماتیک را انجام دادیم لذا بلافاصله سفیر فرانسه در تهران را احضار کردیم.

وی ادامه داد: اقدام این نشریه فرانسوی مصداق بارز نفرت پراکنی و توهین به ارزش‌ها و مقدسات دیگر ملت‌ها بویژه مسلمانان و همچنین مصداقی از خشونت بود.
وی افزود: اقدام نشریه فرانسوی همزمان با توهین به جایگاه زنان هم بود و متأسفیم کشوری که مدعی حمایت از حقوق زنان در ایران است با چنین اقدام وقیحانه‌ای به جایگاه زنان اهانت کرده است.
کنعانی با بیان اینکه متأسفانه این نشریه در گذشته نیز سابقه اهانت به رسول اکرم (ص) را دارد، تصریح کرد: دولت فرانسه نه تنها در این باره اعلام برائت نکرده بلکه با بهانه آزادی بیان آن‌را توجیه کرده است.
وی در مورد تحریف نام خلیج فارس توسط مقامات عراقی گفت: بعد از اطلاع این موضوع و حتی قبل از اعلام رسانه اعتراض خود را به دولت عراق اعلام کردیم.

کنعانی در مورد وضعیت سفارت افغانستان در ایران، افزود: هیچ تحولی در این ارتباط رخ نداده و سفارت افغانستان در تهران در همان چارچوب در حال فعالیت است و اگر جابه جایی های دیپلماتیک صورت بگیرد در وضعیت مناسب صورت می‌گیرد. بنابراین سفارت افغانستان در تهران برقرار است و در شرایط کنونی تغییری در اینباره رخ نداده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد قرارداد راهبردی ایران و چین و اجرایی شدن آن، گفت: امضا برنامه جامع همکاری‌های ۲۵ ساله بین ایران و چین محصول وجود اراده سیاسی رهبران عالی دو کشور است تا این قرارداد را بر مسیر روابط دوجانبه پیش بروند و این برنامه بر اساس توسعه روابط دو کشور است و مذاکرات دو جانبه ادامه دارد.

چرا مقامات اروپایی از کفالت سیاسی در حمایت از مردم مظلوم یمن استفاده نمی‌کنند

وی همچنین درباره بحث کفالت سیاسی که برخی مقامات اتحادیه اروپا برای حمایت از دستگیرشدگان مطرح کردند، گفت: شاهد استفاده اسراف گونه مقامات اروپایی از مفاهیم و واژه‌های حقوقی هستیم.

کنعانی با طرح این سوال که از آزاد اندیشان جهان و افکار عمومی دنیا می‌پرسیم که اگر مدعیان حقوق بشر به دنبال حمایت از زندانیان سیاسی هستند، چرا از توان خودشان در به کارگیری کفالت سیاسی در حمایت از هزاران زندانیان فلسطینی در زندان‌های مخوف صهیونیستی استفاده نمی‌کنند، افزود: چرا مقامات اروپایی از کفالت سیاسی در حمایت از مردم مظلوم یمن و لیبی و… استفاده نمی‌کنند.این استفاده سیاسی و سواستفاده سیاسی از موارد مورد احترام حقوقی است لذا به آنها توصیه می‌کنیم که از این اقدام خود دست بردارند چرا که این اقدامات بسیار بی ارزش است.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد گفت وگوهای ایران با اربیل و اقلیم کردستان عراق، اظهار داشت: ایران با عراق روابط خوب و مناسبی دارد و مناسبات با همه حوزه‌ها در حال گسترش است؛ ایران روابط نزدیکی با اقلیم کردستان عراق دارد و ایران هر زمانی که برادران عراقی نیاز داشتند که از نقش ایران برای کمک به حل و فصل اختلافات میان اربیل و اقلیم کمک کند ایران دریغ نخواهد کرد.

وی در مورد سفر آتی رئیس جمهور به برخی کشورهای منطقه، اظهار داشت: با توجه به دعوت به عمل آمده، سفر رئیس جمهور به سوریه و ترکیه در حال برنامه ریزی است.

کنعانی با بیان اینکه گفت‌وگوهای میان مقامات ایران و سوریه در سطوح عالی برقرار است، افزود: روابط تهران – دمشق روابط ممتازی است و میان وزرای خارجه دو کشور هم دیروز عصر انجام شد.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در بازسازی سوریه و نیز حمایت از دولت و ملت این کشور را برجسته توصیف کرد و گفت: ایران بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید دارد و در گفتگوی تلفنی وزارت امور خارجه دو کشور نیز بر این مواضع تاکید شد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و قطر گفت: مناسبات ایران و قطر، بین المللی و دو جانبه است و سفر رئیس کل بانک مرکزی و معاون وزیر خارجه کشورمان به دوحه در چارچوب تبادلات مالی و بانکی صورت گرفته است.

تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا از طریق واسطه‌ها

وی در مورد تفاوت گفتار مقامات ایرانی و امریکایی در مورد برجام، افزود: متأسفانه اثبات شده که سیاست خارجی آمریکا در رابطه با ایران در گروگان صهیونیست هاست. موضوع هسته‌ای تنها موضوع سیاست خارجی ایران نیست و توافق هم یک مسیر دوجانبه است. سیاست جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوع هسته‌ای مشخص است و از خطوط قرمز خود و حقوق ملت ایران ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد. تیم مذاکره کننده ایران در این چارچوب عمل کرده است. طبق اعلام وزیر امورخارجه و مذاکره کننده ارشد این مسیر همیشه پیش روی طرف مقابل باز نیست.

وی در مورد تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا گفت: تبادل پیام از طریق واسطه‌ها به طریق مختلف بین دو کشور انجام می‌شود.

دلجویی از بازماندگان هواپیمای اوکراینی

کنعانی در مورد پرداخت غرامت در موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی، گفت: با خانواده‌های این حادثه تلخ ابراز همدردی می‌کنم، همانطور که قبلاً هم تاکید شده است ایران بر اساس چارچوب و قوانین و مقررات داخلی وظایف خودش را انجام می‌دهد و بر تعهدات و قوانین بین المللی خود تاکید دارد.

وی افزود: ستاد کل نیروهای مسلح دیدگاه خود را در این خصوص مطرح کرده و تحقیقات قضائی در دادستانی نظامی تهران و تحقیقات فنی این سانحه دلخراش براساس کنوانسیون شیکاگو از سوی تیم بررسی سانحه انجام شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: دادگاه ذیصلاح ایران بر مبنای صلاحیتی که دارد به دنبال دادگاه عادلانه است و چندین دادگاه با حضور شاکیان آنها برگزار شده و از نماینده سفارت اوکراین در تهران نیز دعوت به عمل آورده است.

وی ادامه داد: ایران به همه شاکیان و خانواده‌ها اعلام کرده است که می‌توانند در دادگاه حضور پیدا کنند و در ارتباط با دلجویی از بازماندگان نیز مبلغی تصویب شده است که برخی مراجعه کرده و دیه دریافت کردند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت تبعه ایرانی در آلمان که در رسانه‌ها منتشر شد، گفت: هیچ موضع رسمی از طرف آلمانی در این خصوص دریافت نکردیم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد حج تمتع و عمره گفت: این موضوع قبلاً هم بر قرار بوده و در سال گذشته شرایط خوبی را برای ایرانی‌ها شاهد بودیم و گفتگوها و تماس‌ها در کشور نیز برقرار است. سازمان حج و زیارت در این باره اطلاع رسانی خواهند کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات یکی از سناتورهای فرانسوی در باره کشورمان، گفت: ما بهایی برای اظهارات شخصی و فردی قائل نیستم و آنها باید بدانند با کشور مستقلی مثل ایران در منطقه صحبت می‌کنند.

وی در مورد تجارت نفت و گاز با روسیه نیز گفت: در این مورد اطلاعات جزئی نمی‌توانم بدهم اما تاکید می‌کنم گفت وگوهای ایران و روسیه در توسعه مناسبات در سطوح مختلف برقرار است و حوزه انرژی هم مورد علاقه دو کشور است.

کنعانی در مورد دادگاه تجدیدنظر آقای حمید نوری در سوئد اظهار کرد: موضوع آقای نوری جزو موضوعات جدی مورد پیگیری ایران و جزو مطالبات ما از دولت سوئد است و باید حقوق کنسولی ایشان را که به صورت غیرقانونی بازداشت شده است مورد دقت قرار بدهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پرداخت بدهی‌های کره جنوبی به ایران، گفت: موضوع مطالبات ما از دولت کره جنوبی جزو مطالبات جدی ما است و مذاکرات گفت‌وگوها در این ارتباط ادامه دارد، همچنان منتظر هستیم که دولت کره جنوبی به تعهدات قطعی خود در این زمینه عمل کند.

وی خاطرنشان کرد: تاکید کرده‌ایم مطالبات مالی ما از کره ارتباطی با هیچ موضوع و هیچ پرونده دیگری ندارد و دولت کره جنوبی متعهد است و باید این مطالبات را که متعلق به ملت و دولت جمهوری اسلامی است به طور کامل و بدون هیچ‌گونه تعللی مسترد کند گفت‌وگوها و تماس‌ها در این ارتباط به صورت دوجانبه و از مکانیسم‌های مختلف ادامه دارد.

وی در مورد اقدام برخی کشورها برای قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی، گفت: تاکید می‌کنم آنهایی که اقدامات تروریستی انجام دادند و حمایت از تروریسم را در کارنامه خود دارند، حق ندارند از الفاظی که شایسته خودشان است علیه قهرمانان مبارزه با تروریسم استفاده کنند.

دیپلماسی آب جزو موضوعات جدی و مورد اهتمام ایران است

کنعانی در مورد سدسازی ترکیه روی رودخانه ارس و دیپلماسی آب در مرزها گفت: دیپلماسی آب و موضوع حقابه‌های جمهوری اسلامی ایران از رودخانه‌های مشترک مرزی جزو موضوعات جدی و مورد اهتمام جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان اینکه در ارتباط با هیرمند تلاش‌های جدی در ارتباط با تأمین و احقاق حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه هیرمند قبلاً انجام شده است، تصریح کرد: مقامات سرپرستی اداره دولت افغانستان در این ارتباط اعلام کرده‌اند که مبتنی بر میزان آب‌های موجود بخشی از آب‌های مورد انتظار جمهوری اسلامی ایران را داده‌ایم این چیزی است که آنها مطرح می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با احقاق حقابه ایران همچنان به طور جدی این موضوع را دنبال می‌کند، گفت: این موضوع جزو اولویت‌های مذاکره ما با مقامات افغانستانی و سرپرستی موقت دولت افغانستان است و به طور جدی دنبال خواهیم کرد. وزارت امور خارجه، اداره کل حقوقی و اداره امور مرزی ما در این ارتباط همکاری نزدیکی با جهاد ذیربط داخلی و وزارت نیرو ارتباط دارند و در نشست‌های تخصصی مشترک موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی خاطرنشان کرد: موضوع مذاکرات با ترکیه و رودخانه ارس هم خوشبختانه جزو موضوعات مورد اتفاق دو کشور است و برای اینکه در این گفت‌وگو و تبادل نظر کنند، شخص رئیس‌جمهور در این ارتباط تاکید ویژه کردند و دستگاه‌ها را مکلف به پیگیری موضوع کرده‌اند و این موضوع در عالی‌ترین سطح در گفت‌وگوی میان مقامات ایران و ترکیه مطرح شده است.

وی یادآور شد: قالب نشست‌ها و کمیته‌های تخصصی در خصوص این موضوع به‌طور جدی در حال پیگیری است و امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا