رئیس کل سازمان نظام پزشکی: خطر خالی ماندن ظرفیت دستیاری برخی رشتههای تخصصی
ایسنا: رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: علی رغم وجود بیش از ۹۰ هزار پزشک عمومی در کشور، درصد پر شدن ظرفیت دستیاری برخی رشتههای تخصصی در مرز بحران قرار دارد.
دکتر محمد رئیسزاده در مراسم روز علوم آزمایشگاهی که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، نسبت به مسائل و چالشهای جدی جامعه پزشکی کشور هشدار داد و خطاب به مسئولین یادآور شد: چنانچه فرصت حل چالشها و مسائل مرتبط با وضعیت جامعه پزشکی کشور را از دست بدهیم، نظام سلامت کشور در بسیاری از حوزههای پزشکی و سلامت دچار بحران خواهد شد و در چنین شرایطی حل این بحرانها به سادگی امکان پذیر نخواهد بود.
وی درادامه آمار ورودی دستیاری برخی رشتههای تخصصی مانند اطفال، بیهوشی و طب اورژانس را نگران کننده توصیف کرد وگفت: مفهوم هر کدام از این آمارها این است که این خطر وجود دارد در آینده دچار چالش شویم و باید هر چه سریعتر چاره اندیشی کنیم.
رئیسزاده در ادامه صحبت هایش افزایش ظرفیتهای پزشکی را سادهترین و کم اثرترین روش چاره جویی در حوزه کمیت و کیفیت مسائل جامعه پزشکی عنوان کرد و گفت: همه مسئولین و عزیزان بدانند چاره مشکلات جامعه پزشکی فقط در افزایش ظرفیتها نیست؛ بنابراین به همه مسئولین عزیز کشور و به بزرگان جامعه پزشکی عرض میکنم پیش از آنکه این کلان چالشها به بحران لاینحل تبدیل شود چارهای بیاندیشند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه طرح چنین مباحثی از سوی جامعه پزشکی از منظر حفظ سلامت مردم است، اظهار داشت: مسئولین مسائل و چالشهای جامعه پزشکی را واکاوی کنند و مشکلات حوزههای مختلف از جمله دارو، علوم آزمایشگاه، پزشکی، ندانپزشکی، داروسازی و همه رشتههای علوم پزشکی را در یابند ما هم در این مسیر مساعدتشان میکنیم چرا که وظیفه ما بازگویی و هشدار به موقع مسائل و چالشها است.
رئیسزاده در ادامه جامعه علوم آزمایشگاهی را چشمهای بینا و تیزبین جامعه پزشکی در تشخیص انواع بیماریها دانست و به انجمنهای فعال و هیات مدیرههای انجمنها در این حوزه یادآور شد که از رصد تحولات آینده در حوزه علوم آزمایشگاهی غافل نشوند. در واقع از نقش بیگ دیتاها، بیومارکرها، پرسیژن مدیسن، پرسنولایز، مدیسن هوش مصنوعی و نقشه ژنتیک هر فردی که به تشخیص زودرس بیماریها کمک میکند، غافل نشویم.
وی که در مراسم روز علوم آزمایشگاهی در سالن همایشهای رازی سخن میگفت، با بیان اینکه مجموعه این مباحث علوم آزمایشگاهی دنیا را دچار تغییرات جدی و بنیادین خواهد کرد، گفت: اگر ما از رصد این تحولات غافل بمانیم جاگیاه خوبی را در آینده علوم آزمایشگاهی نخواهیم داشت؛ بنابراین استدعا دارم متناسب با نیاز کشور در این حوزهها آینده نگاری شود و در داشنگاهها بحث کنند و نسبت به بحث و پیگیری این تغییر و تحولات در کنگرهها و کنفرانسها مبادرت لازم به عمل آورید.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به جایگاه حکیم اسماعیل جرجانی به عنوان یکی از مفاخر بزرگ کشور در بخشی از صحبت هایش در این مراسم حفظ و زنده نگه داشتن یاد مفاخر کشور را بسیار ارزشمند خواند و گفت: جامعه علوم آزمایشگاهی از اینکه خودشان را منتسب به طبیب همه اعصار و قرون میدانند باید بدان افتخار کنند و ادامه دهنده مسیر این مشاهیر بزرگ باشند؛ بنابراین اعضای علوم آزمایشگاهی به میمنت این نامگذاری و شکرانه این رخداد بزرگ زندگی نامه این حکیم بزرگ ایرانی را که از افتخارات ما است، مطالعه کنند.
وی گفت: حکیم جرجانی اولین پزشک در دوران اسلام است که کتاب عظیم و مرجع “ذخیرهٔ خوارزمشاهی” را به عنوان جامعترین متن پزشکی به زبان فارسی کتابت کرد. ایشان حق بزرگی به گردن ما ایرانیان و فارسی زبانان در سراسر دنیا دارد، این کتاب بعد از “الحاوی” و “قانون ابن سینا” جامعترین کتاب دوره خودش بوده است.