تخفیف نفتی ایران به چین روند کاهشی گرفته؛ این تصمیم باتوجه به تقاضای مشتریان است / تهران به شکل موردی به پالایشگاه‌های چینی، نفت می‌فروشد؛ قرارداد بلندمدت ندارند

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

رویترز طی گزارشی از توقف صادرات نفتی ایران به چین جهت فشار برای کاهش تخفیف خبر داده است. 

مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک ایران و چین، درباره عدم فروش نفت ایران به چین برای فروش با قیمتی بالاتر به «انتخاب» گفت:

فروش نفت ایران به چین موضوعی کاملا دولتی است و هیچ ارتباطی به بخش خصوصی ندارد. به هر حال فروش نفت ایران تحت تحریم آمریکاست و هر اخباری که منجر به تشدید تحریم‌ها بشود و یا اطلاعاتی درباره آن منتشر شود بهتر است که بیان نگردد. نتیجتا موضوعات فروش نفت ایران به چین چه زمانیکه کمتر از ۲۰۰هزار بشکه بود چه بعدا که به بالا یک میلیون رسید آمار دقیقی نداشت و اعداد آن اعلام نمی‌شد.

وی ادامه داد: در خصوص فروش نفت، ما به شکل موردی به پالایشگاه‌های چینی نفت می‌فروشیم و قرارداد بلندمدت نداریم که نقض تعهد صورت گرفته باشد. موضوعات تخفیفات ایران به چین در زمینه‌ی نفت، روند کاهشی در پیش گرفته شده و موضوع جدیدی مطرح نیست. ارائه‌ی تخفیف ما در حوزه‌ی نفت برخلاف تصورات خیلی نیست. قاعدتا این تصمیم وزارت نفت با توجه به ظرفیت تولید و تقاضا مشتریان است. 

حریری تصریح کرد: قیمت نفت هم روزانه است و قرارداد بلندمدتی وجود ندارد که نقض تعهدی صورت گرفته باشد. در مورد تعادل بین عرضه و تقاضا هم تصمیم با فروشنده است.

رئیس اتاق ایران و چین درباره میزان تجارت تهران و پکن در حال حاضر گفت: در دیگر کالا‌های صادراتی روند مناسبات ما با چین صعودی است. شاید ارزش برخی کالا‌ها به علت افت جهانی کم باشد. بخش صادرات غیرنفتی ما به چین بر پایه محصولات معدنی و نفت است. ۸۰درصد آنچه به دنیا صادر میکنیم بر پایه نفت و معدن و به نوعی خام فروشی است. در نتیجه قیمت‌های جهانی بر روی آن اثر می‌گذارد. الان نسبت به پارسال که نفت را ۹۰دلار میدادیم محصولات پتروشیمی ما نیز با قیمت پایه۹۰دلار‌قیمت گذاری می‌شدند. امسال با بشکه‌ای ۷۰دلار کاهش ۲۰درصدی قیمت را شاهد هستیم. این افت در مبادلات خود را نشان نمی‌دهد و با افزایش حجم مبادله مواجه هستیم.

او افزود: آمار گمرک ایران و چین همیشه دارای یک اختلاف قابل توجهی است، چون بخش زیادی از محصولات صادراتی ما از چین با تعویض بارنامه صادر می‌شود. مثلا شریک اول واردات ما امارات است، اما شریک صادرات ما چین است این به معنای این نیست که همه کالا‌ها را از امارات می‌خریم. در نتیجه آمار واقعی از تجارت ما با کشور‌های مختلف وجود ندارد. مثلا بین امار مبادلات ما با چینی‌هت که اعلام می‌کنیم با آنچه چینی‌ها می‌گویند تفاوت وجود دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا