عضو کمیسیون بهداشت مجلس: سوخت مازوت در برخی از نیروگاهها همچنان مورد استفاده قرار میگیرد/ آمار مرگ و میرها ناشی از آلودگی هوا رو به افزایش است/ مسئولین آلاینده ها را از محیط های مسکونی دور کنند
شفقنا: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره با تداوم آلودگی هوا، گفت: باتوجه به میزان بالای گازهای خطرناک برابر نشانگرهای سطح شهرها، بنظر می رسد سوخت «مازوت» در برخی از نیروگاه ها همچنان مورد استفاده است که می تواند خطرناک باشد.
سیدمرتضی خاتمی در رابطه با آلودگی هوای پایتخت و کلانشهرها، گفت: وضعیت آلودگی و پایداری آن نشان از وجود منابع آلاینده قوی در شهرهای بزرگ و حاشیه آنها دارد؛ در حالی که مقرر شده است کارخانجات و نیروگاهها بویژه از کلانشهرها و حومه آنها برچیده شود، یا حداقل از سوخت نامناسب استفاده نکنند. ولی وجود میزان بالای آلاینده هایی چون گاز SO2 و غلظت بالای آن در حد ۳۰ یا بالاتر، ناشی از سوخت مازوت یا سوخت ناقص گازوئیل در سطح شهرها است.
وی در رابطه با استفاده از سوخت مازوت در اطراف و داخل شهرهای بزرگ، گفت: باتوجه به میزان بالای گازهای خطرناک برابر نشانگرهای سطح شهرها، بنظر می رسد سوخت «مازوت» در برخی از نیروگاه ها همچنان مورد استفاده است که می تواند خطرناک باشد؛ یعنی همانطور که ما از دخانیات بعنوان ماده سمی و خطرناک یاد می کنیم، در حال حاضر در همان ردیف و بالاتر از آنها، غلظت آلاینده ها را داریم به نوعی که برای همه افراد جامعه خصوصا افراد مسن، افراد با بیماریهای زمینه ای و اطفال مضر است.
آقای خاتمی نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در درجه اول توصیه می کنیم مسئولین ذیربط، یکبار و برای همیشه این آلاینده ها را از محیط های مسکونی دور کنند؛ و همچنان که شهرک های صنعتی پیش بینی شده است که با فاصله از مناطق مسکونی دایر می شوند، مستقر شوند؛ بنابراین در شرایط جوی سرما، کم بارشی و سکون هوا،بارندگی، پایداری آلاینده ها بیشتر، خطرناک و هشدار دهنده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با استفاده از سوخت بی کیفیت برای خودروها، گفت: نامناسب بودن سوخت خودروها، از دیگر عوامل کمک کننده است و همین سوخت های معمولی که به صورت گازوئیل، نفت گاز و بنزین مصرف می شود بعلاوه اشکالات فنی که خودروها دارند، باعث سوخت ناقص و افزایش بار آلایندگی می گردد.
رئیس فراکسیون پیشگیری، کنترل و مبارزه با دخانیات مجلس با بیان اینکه وضعیت آلودگی هوا به دلیل عدم نظارت کم کم به امری عادی تبدیل می شود، گفت: اگر نظارت مستمر و بازخواست از مسببان و مسئولین ذی ربط نباشد، این مساله کم کم به امر نهادینه تبدیل می شود و جامعه را با این شرایط تطبیق می دهد؛ و بصورت مزمن و مستمر آثار زیان بار خودش را در جامعه خواهد گذاشت. بنابراین ظاهرا امر دائر بر تطابق جامعه با شرایط موجود است. در واقع وقتی نظارت نباشد و با شاخص ها سراغ رفع آلاینده ها نرویم، به نوعی وادار می کنیم که آحاد جامعه، خود را با این شرایط تطبیق دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طبیعتا آمار ابتلائات اعم از مراجعات سرپائی و بستری و نهایتا فوت ناشی از آلاینده ها به مراکز درمانی رو به افزایش است که امیدواریم اقدامات عاجل پیشگیرانه اتفاق بیفتد. البته بجز علائم و عوارض مشهود، آثار زیانبار تدریجی و مزمن هم بر موضوع مترتب است که ممکن است در بلند مدت خود را نشان دهد.