سخنگوی جبهه اصلاحات: اگر قرار شد هر کسی فعالیت سیاسی کرد، مثل تاج‌زاده یا جلایی‌پور، آنها را به زندان بفرستیم، این وضع جامعه ما می‌شود

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

فارس: جواد امام دبیرکل مجمع ایثارگران، مدیرعامل بنیاد باران و معاون وزیر نیرو در دولت اصلاحات و مسئول ستاد میرحسین موسوی در تهران و رئیس ستاد مصطفی معین در سال ۸۴ بوده و از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. 

مشروح این گفت‌وگو که با وی صورت گرفته را در ادامه می‌خوانید: 

فارس: آقای دکتر بپردازیم به اغتشاشات سال گذشته، آقای خاتمی هم بیانیه‌ای دادند و سخنرانی‌های متعدد در این حوزه داشتند. نسبت جبهه اصلاحات با این جریان زن زندگی آزادی چیست؟

جواد امام: ببینید به هر حال آنچه که امروز جامعه با آن مواجه است یک واقعیت است و این واقعیت را باید ببینیم. قطعاً آن چیزهایی که مورد مطالبه، نقد و اعتراض بود بخشی از آن را جریان اصلاحات قبول دارد. ما که نمی‌توانیم منکر همه نقدها بشویم. زن زندگی آزادی چه مغایرتی با حقوق افراد دارد؟ چه مغایرتی با قانون دارد؟ به هر حال نسل امروز یک سبک زندگی را پذیرفته است که این سبک زندگی را اگر ما نپذیریم و برای آن برنامه نداشته باشیم و با آن همراهی نکنیم، نمی‌توانیم تاثیری هم داشته باشیم. آن برخوردی که بعد از این اتفاقات افتاد را شما می‌فرمایید اغتشاش من می‌گویم اعتراض. چرا؟ چون اگر ما با او درست برخورد می‌کردیم به اغتشاش نمی‌انجامید و وقتی که آب گل آلود شد دیگران از آن ماهی می‌گیرند.

فارس: برداشت شما از درخواست و نیت آنها چیست؟

امام: من که در نیت آن‌ها نیستم ولی روزهای اولی که آن اتفاق افتاد، ماجرا چه بود؟ در واقع یک برخوردی که با یک دختری صورت گرفت، هزار جور خبر بیرون آمد. یکی گفت مریض بود، یکی گفت اینجوری بود، یکی گفت خودش مرد. آقا یک اطلاع رسانی دقیق و اگر هم برخورد ناشایستی شده و نامناسبی شده است فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده آن منطقه می‌آمد و عذرخواهی می‌کرد. ما از همین دریغ کردیم. جامعه‌ای که در واقع آبستن همان بحث‌های صنفی بود که من عرض کردم، به خاطر بحث تبعیض‌های ناروایی که دیده بودند در یک جایی ظهور و بروز پیدا کرد؛ حالا چه در قومیت‌ها، چه در مذهب، چه در سبک زندگی، چه در مسائل سیاسی.

تمام این‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفت. همین الان هم دو تا خبرنگار را که این خبر را آمدند باز کردند ما هنوز در زندان داریم ( مصاحبه پیش از اعلام حکم دادگاه این دو خبرنگار بود). بعد از آن طرف شما می‌گویید که آن موقعی که می‌خواستند زندانی‌های آمریکایی را آزاد کنند همین آقای نادری ایرنا خبرش را که اخیراً هم پاک کرد، ببینید. البته من دولت را نقد نمی‌کنم، من آن‌هایی را نقد می‌کنم که نمی‌گذاشتند این کار زودتر انجام شود. امروز اتفاقی افتاد، مصالح کشور ایجاد کرده است، این‌ها را آزاد کردند. بعد ما حاضر نیستیم با شهروند خودمان برخورد مناسب داشته باشیم.

امام: خدا پدرت را بیامرزد. از ابتدا خبرش این بود؟ خبر رسمی که این همه انعکاس پیدا کرد، این همه دادگاهی که رفت و آمد داشتند، بازپرسی و بازجویی و … خبر رسمی این بود که در واقع انجمن روزنامه‌نگاران در دادگاه شرکت کردند، آمدند مصاحبه کردند، وکیلش مصاحبه کرده است. همین مثالی که شما زدید آنجا رفرنس آقای کرباسچی را دادید. آقای کرباسچی از اول گفت که مسئولیت این‌ها با من است. این‌ها خبرنگار روزنامه هم میهن بودند، مسئولیتش را پذیرفته است. آقای کرباسچی در واقع مرتبط با آن طرف آب است؟ مرتبط با ضد انقلاب‌ها است؟ آقای کرباسچی هم یک شخصیت محترم و منتقد است و شاید سلایقش را هم من نپذیرم ولی آمد رسماً اعلام کرد.

فارس: آن نسبت جریان چطور؟ یعنی این ادامه که پیدا کرد …

امام: آقا ما هیچ راهی نداریم، ما باید مردم را به رسمیت بشناسیم، فعالیت سیاسی را به رسمیت بشناسیم. اگر قرار شد هر کسی فعالیت سیاسی کرد مثل مصطفی تاج‌زاده مثل محمدرضا جلایی‌پور آنها را به زندان بفرستیم به جرم امنیتی، این وضع جامعه ما میشود.

فارس: تاجزاده فعالیت سیاسی می‌کرد؟

امام: فعالیت مسلحانه می‌کرد؟

امام: خود رهبری به صراحت می‌گویند که بیایید من را نقد کنید. از یک طرف رهبری می‌گوید نقد کنید، از یک طرف دستگاه‌های دیگر می‌آیند و می‌گیرند.

فارس: لطفا این را جواب بدهید که ادبیات آقای تاجزاده فعالیت سیاسی و صرفاً نقد است؟

امام: حتماً فعالیت سیاسی است. شاید شما نقد آقای تاج‌زاده را نپذیرید ولی او برای خودش استقلال دارد. من خیلی از بحث‌های آقای تاج‌زاده را قبول دارم. من آقای تاج‌زاده را به عنوان یک ایرانی معتقد سالم دست پاک قبول دارم و خیلی از حرف‌هایش را هم قبول دارم.

فارس: شما مباحث آقای تاج زاده را قبول دارید؟

امام: بله. دوست دارید بگویم نه.

فارس: نه اتفاقا دوست داریم که صریح سخن بگویید.

امام: اینگونه که نمی‌شود، این بازجویی است، این مصاحبه نیست. ولله به‌لله… این اسمش مصاحبه نیست. این که مصاحبه نیست قربانت بروم. (باخنده)

فارس: اتفاقاً دوست داریم شما شفاف بگویید.

امام: ببینید یک شکافی در جامعه ایجاد شده است، این شکاف در خانواده‌ها هم هست. ما باید این را ببینیم، باید برای آن چاره بیاندیشیم. نظام دارد ضربه می‌خورد، ایران دارد ضربه می‌خورد. اصلاً چرا شما به اصلاح طلب چسبیده‌اید؟ من دارم می‌گویم کشور دارد می‌رود، شما دنبال این هستید که اصلاح طلب‌ها را به اپوزیسیون ارتباط بدهید و آن را بیرون بیندازید و بگویید اصلاح طلب‌ها با آن طرف آبی‌ها هستند؟ اینکه نمی‌شود.

فارس: ما با آقای حداد هم که می‌نشینیم همین گونه در مورد اصول گرایی دعوا می‌کنیم و انتقاداتمان را بیان می کنیم.

امام: بله ولی خودتان هم می‌گویید که ما اطلاعات داخل زندان، داخل اتاق و … این فیلم‌ها، این عکس‌ها، این صوت‌ها را من نمی‌دانم چگونه سر از خبرگزاری فارس در می‌آورد؟

فارس: این فیلم‌های آقای تاج زاده که قبلاً هم منتشر شده است.

امام: آقا عیب ندارد. مگر من منکر شدم؟ خبرنگار شنود می‌گذارد؟ خبرنگاری که در اتاق آقای خاتمی نبوده است یا باید بگوییم نعوذ بالله شما خدا هستید که گفت عالم محضر خداست، در محضر خدا هیچ کاری نکنید. پس خدا به شما گفته است، یا شنود داشتید. خبرگزاری فارس با بنگاه‌های دیگر با منابعی که به لحاظ امنیتی شما در اختیاری دارید، ابزاری که امنیتی‌ها در اختیارتان می‌گذارند. این‌هایی که شما دارید می‌گویید هرچه جلوتر برویم فاصله‌ها بیشتر می‌شود.

اگر شما اصلاح طلب را به رسمیت شناختید، مردم را به رسمیت شناختید، مشکلات واقعی جامعه را دیدید و برای آن فکر کردید، می‌توانیم دست به دست هم بدهیم از این بحران عبور کنیم والا اصلاح طلب‌ها حذف بشوند که در واقع خواست شما است و شما در واقع به خواسته‌تان رسیده‌اید و شما حاجت روا می‌شوید ولی کشور از بحران خارج نمی‌شود. این را دقت کنید.

آینده اصلاح طلبان چه می شود؟

امام: یک مانیفستی داریم، یک راهبرد ۱۵ بندی داریم و رسماً هم اعلام کردیم.

فارس: آن بیانیه که منتشر شده است، آن چیزی که فکر می کنید اتفاق می‌افتد چیست؟

امام: اتفاقاً همان مانیفست برای ما همه چیز است. ببینید آقا باید تجدید نظر بکنید. ببخشید الان شما می‌فرمایید که راس شورای نگهبان آقای جنتی است و خداحفظش کند. ولی یک نکته‌ای وجود دارد، واقعا آقای جنتی الان کارایی دارد؟ آقا ببینید کشور بایستی در واقع پوست اندازی کند متناسب با شرایط روز، متناسب با خواست این جامعه. ما ولی نعمت حکومت هستیم نه حکومت ولی نعمت مردم. اشتباه نکنیم ما قیم نمی‌خواهیم.

فارس: همین راس اصلاحات را نگاه کنیم در مورد سن و سال همین ایراد به خود شما هم هست.

امام: چه ایرادی؟ من که هم سن نوه آقای جنتی هستم. آقای نبوی ۲۰ سال از آقای جنتی جوان‌تر است و خودش اصرار می‌کند که من نمی‌خواهم باشم و خودش خواسته است نباشد و الان همه شما بسیج شده‌اید که یک چیزی بیندازید گردن اصلاح طلب‌ها که شما این را کنار گذاشتید.

فارس: آن آینده اصلاحات را یکبار بگویید. الان فکر می‌کنید جبهه اصلاحات در آینده حالا با این چیزی که شما می‌گویید طبیعتاً ما احتمالاً در انتخابات امسال از جبهه اصلاحات رنگ و بویی نخواهیم دید؟ یا این بیانیه ها یک تاکتیک انتخاباتی است؟

امام: گفت ناز مردم را بخر! البته آنهایی ناز می کنند که با ناز صحبت می‌کنند. کسی باید این حرف‌ها را بزند که به او اتهامی وارد نباشد. او می‌تواند بگوید اصلاح طلب‌ها ناز می‌کنند و اصلاح طلب‌ها را تخریب کند. او از نظر مردم متهم است.

فارس: حالا آقای امام این آینده جبهه اصلاحات با عدم حضورش به صورت رسمی در انتخابات یا کلاً همین فضایی که شما ترسیم می‌کنید به نظرتان به کجا می‌رسد؟

امام: ببینید ما فکر می‌کنیم باید نسبت به نگاهمان به مردم تجدید نظر بکنیم و به مردم برگردیم و مردم را در واقع سعی کنیم آگاه کنیم. ما باید پژواک صدای مردم باشیم، خاستگاه مردم باشیم. احزاب وظیفه‌شان فقط انتخابات نیست. ما باید تلاش کنیم به حاکمیت این پیام را منتقل بکنیم که این راه به ناکجا آباد است. این راه روز به روز دارد هزینه اضافه می‌کند. ما دنبال این نیستیم.

فارس: این باعث حذف اصلاحات نمی شود؟

امام: باعث حذف اصلاح طلب‌ها نمی‌شود. شما نگران اصلاح طلبان نباشید. شما نگران این باشید که این فاصله بیشتر نشود. نگران این باشید که مجلسی که باید در راس امور قرار بگیرد از این چیزی که هست پست تر نرود. نکته‌ای که وجود دارد ما به عنوان اصلاح طلب باید تلاش بکنیم برای حفظ ایران اثر گذار باشیم.

امام: اثرگذاری‌مان در مقاطع دیگر هست، در اتفاقات دیگر هست. شما فقط می‌گویید حزب باید کار انتخاباتی کند. ما در واقع این ساز و کار ورود در قدرت و در انتخابات را یک مسیر معقول و منطقی می‌دانیم ولی نه به هر قیمتی، برای اینکه خودمان در قدرت قرار بگیریم بیاییم روی حقوق حقه مسلم مردم معامله بکنیم؟ مردم را نبینیم؟ این هم فکر می‌کنم یک خسارت دیگری برای این نظام است.

فارس: افرادی منتسب به جبهه اصلاحات در پیش ثبت نام ها شرکت کرده اند. اگر اینها با آن نگاه مطلوب شما تایید شوند شما به صورت رسمی وارد انتخابات خواهید شد؟

امام: ببینید فضای انتخابات با این چیزی که ما می‌بینیم و با این قانون جدیدی که ما می‌بینیم و با این تهدیدی که خصوصاً آقای کدخدایی کرده است که آنهایی که در ادوار گذشته رد شدند ثبت نام نکنند…

فارس: البته برخی دیگر از اعضای شورای نگهبان جور دیگری حرف می زنند

امام: به هر حال حرفی که ایشان زده است را من دارم می‌گویم. آقای کدخدایی یکی از کسانی است که بنا به اظهارات یکی از اعضای تشخیص مصلحت شبانه روز دنبال تصویب این قانون بود. ببخشید وظیفه حقوقدان شورای نگهبان این است که دنبال تصویب این قانون باشد؟ قانون طرح مجلس بوده است به آقای کدخدایی چه ربطی داشت؟ به شورای نگهبان چه ربطی دارد؟

امام: ببینید اصلاً خواسته ما اشخاص نیست، خواسته ما حق تعیین سرنوشت است. چه کسی این حق را به مردم داده است؟ قانون داده است؟ اسلام داده است؟ نه خود خدا داده است. قانون اساسی را محترم شمرده است، روی آن صحه گذاشته است. اسلام روی آن صحه گذاشته است. ما این حق را گرفتیم. این حق را اول برگردانیم و بعد بگوییم اصلاح طلب‌ها چه کار باید بکنند. اگر این حق را برگرداندند آن وقت می شود راجع به حضور صحبت کرد، ببینید من به صلاحیت حسن و حسین و تقی و نقی کاری ندارم این حق مردم را باید برگردانید.

فارس: مصداق این حق چیست؟ در تایید صلاحیت ها باید تجدید نظر بشود؟

امام: مصداق حق، اصلاح قانون است. مصداق حقه، داور بی‌نظر است. اتفاقاً داور باید بی‌نظر باشد. داور اگر فقط تخلف یک نفر را ببیند یا به بهانه اینکه رفیقش دارد می‌بازد بزند توی سر رقیب، اینکه داوری نیست. می‌گوییم داور نباید متعلق به یک جریان خاص باشد و منافع یک جریان را ببیند. این‌ها اگر اتفاق بیفتد تکلیف اصلاح طلب‌ها روشن است.

۱۵ بند آقای خاتمی تحقق پیدا بکند ما مخلص ایران و ایرانی هستیم!

فارس:  اگر شرایط شما هم فراهم شد، آیا آن روز شما لیست مستقل می‌دهید یا دوباره با اعتدالی‌ها و بقیه وارد ائتلاف می‌شوید؟

امام: ببخشید شما که الان فحش اعتدالی‌ها را هم به اصلاح طلب‌ها دارید می‌دهید. بعد از الان هم می‌خواهید دوباره ما را پشت اعتدال هل بدهید؟ ۱۵ بند قانون آقای خاتمی تحقق پیدا بکند ما همه جوره پای کار هستیم. ۱۵ بند آقای خاتمی اگر تحقق پیدا بکند ما مخلص ایران و ایرانی هستیم. از ماهیت قانون اساسی فاصله گرفتیم. قانون اساسی میثاق ملی مردم ما با حکومت است. ما نمی‌توانیم آن را کنار بگذاریم. این رفتار رفتاری است که جمهوری را کامل کنار گذاشته است. مردم را کامل کنار گذاشته است. قبلاً می‌گفتند به قول آقای مصباح که این جریان همه دنبال روی آقای مصباح بودند و جریان پایداری راه افتاد، می‌گفتند زینت است. امروز می‌گویند آن زینت را هم نمی‌خواهیم، کاری کنیم که مردم نباشند. اگر این اتفاق بیفتد، این اسمش جمهوری نیست، این خلاف آن وعده و قول و رای مردم است و ما با آن مشکل داریم. ۱۰۰ درصد هم مشکل داریم و صریح هم اعلام می‌کنیم.

فارس: فرض محال ما را جواب می‌دهید؟ لیست مستقل می‌دهید؟

امام: عرض کردم آن روز را باید بعد از آن اتفاق تصمیم بگیریم بیایم لیست بدهیم؟ برویم از دیگران دوباره دفاع بکنیم؟ نه ما قرار نیست از غیر از اصلاح طلب حمایت بکنیم.

امام: چنین بحثی که شما می‌گویید اساساً در جبهه مطرح نشده است، من پیش پیش که نمی‌توانم تصمیم بگیرم. من سخنگوی جبهه اصلاحات هستم.

فارس: در رسانه های اصلاح طلب خیلی این ماجرای شورای میانه رو‌ها مطرح می شود و بحث ائتلاف اصلاح طلبان با اعتدالیون و این جریان ها! نظر شما چیست؟

امام: همین چند وقت پیش هم یک خبر کذبی را زده بودند که در جبهه اصلاحات این بحث «توصیه نمی‌کنیم» در مقابل «شرکت می‌کنیم» بوده است که من مصاحبه رسمی کردم کذب است. موضوع آراى ۱۶ به ۱٩ این بود که ما در مورد ثبت نام ها توصیه نمی‌کنیم. یک پیشنهاد دیگر هم بود نفیاً و اثباتاً توصیه نمى کنیم که این دو پیشنهاد همپوشانی داشت و عملا رأى گیرى براى یک مضمون بود.یک رسانه آمده یک چیز دیگری را نوشته است. زنگ زدم به آن رسانه و گفتم این را چه کسی به شما گفته است؟ گفت یک نفر گفته است، گفتم من الان زنگ زدم که کذب است. برو تحقیق کن با ۱۰ نفر دیگر در جبهه هم تماس بگیر، اگر تکذیب کردند، بیا بپذیر که اشتباه کردی.

اینکه من ابتدا عرض کردم برای چه من باید از دست شما در بروم؟ وقتی شما صادقانه با من برخورد بکنید من از شما صداقت ببینم، بگویم این‌ها به رغم اینکه جریان مقابل من هستند ولی دنبال وارونه جلوه دادن و تخریب نیستند، من هم حرف خود را مى زنم. به نظر مى رسد ما امروز گزینش داریم. این نظارت استصوابی نماد نگاه گزینشی است که سه دهه پیش در زمان امام با حکم ۸ ماده‌ای ایشان گزینش‌ها در کشور منحل شد. اما متأسفانه بعد از رحلت امام دوباره گزینش ها ایجاد کردند و بعد هم شکل قانونی به آن دادند. در حالى که این نگاه گزینشی خلاف قانون اساسی است. آن هم گزینشی که شرایط احراز گذاشته اند. الان یک نفر می‌خواهد برود کارمند یک دستگاه شود آنجا شرایط احراز براى او تعریف مى شود. در اصل گزینش تخصصى و علمى نمی‌شود، بلکه تحقیقات محلی و مصاحبه هاى از جنس سیاسی  و ایدئولوژیکى براى او در نظر گرفته مى شود.

 شرایط احراز را شما در قانون اساسی گفته‌اید همه اشخاص مختارند، آزادند، شغل مورد نظر خودشان را انتخاب بکنند. یعنی چه که ساده لوحی است؟ یک زمانی شما می‌گویید این پست مدیریتی را می‌خواهید به طرف بدهید، بعد بگویید این پست مدیریتی را سیستم امنیتی تشخیص می‌دهد که صلاح نیست ولی من می‌خواهم سیمبان بشوم، از این تیر بالا بروم و آن چراغی که قطع شده درست کنم و یا سیم را وصل بکنم. باید بروم گزینش سیاسى بشوم؟ می‌گویند یک تکنیسین می‌خواهیم که مجرمیت هم نداشته باشد. گواهی عدم سوء پیشینه اش را هم بگیرد و … نه اینکه شما در واقع برای استخدام یک کارگر شهرداری و یا یک دستگاهی دیگر هم گزینش گذاشتید. این نگاه گزینشی است که در واقع تسری یافته و با خودی و غیرخودی کردن مردم، این محدودیت‌ها را ایجاد کرده است. 

فارس: شما هم فرمودید که ما با بخشی از این مطالبات زن، زندگی، آزادی موافق بودیم، می‌خواهم نسبت جبهه اصلاحات را با این حرکت بدانم که دقیقا چیست؟ موافقت شما با این مطالبات در تعارض با صحبت‌های امثال آقای خاتمی که علناً با براندازان مخالفت می‌کنند، نیست؟ می‌خواهم این را شفاف برایمان بگویید! آن بخش هم که گفتید با زن زندگی آزادی مخالف هستید را هم لطفا بگویید!

امام: من نگفتم با زن، زندگی، آزادى مخالفت مى کنیم. گفتم ببینید آنچه را که مطالبات به حق است موافقیم. شاید هم یک سری مطالبات و خواسته‌هایی مطرح شده باشد که اساساً با مبانی ما همخوانى نداشته باشد.ببینید من عرض کردم چه چیز باعث شد اعتراضات به آنچه که شما مى گویید اغتشاش کشیده شود. این باید پاسخ داده شود. ما به عنوان احزاب حتی تقاضای رسمی کردیم که بر اساس قانون اساسی یک اجتماع عمومى داشته باشیم ولی نپذیرفتند. من اتفاقاً در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گله کردم و گفتم شما شرایطی را به وجود آوردید که اگر یک چنین امکانی برای اعتراض رسمی به احزاب مجوز می‌دادید اینگونه نمی‌شد که سلطنت طلب و منافق و برانداز در خارج از کشور یک اجتماعی راه بیندازند که ما نتوانیم در مقابلشان قرار بگیریم. خب وقتى شرایط را براى شنیدن اعتراض به حق مردم فراهم نمى کنید، معلوم است آب گل آلود می‌شود و هر کسی می‌آید به زعم خودش بهره‌برداری می‌کند.

بعد هم دوباره گفتند این جماعت هدایت شده منافقین و سلطنت طلب‌ها هستند؛ بعنى واقعا سلطنت طلب‌ و منافق‌ مى تواند این همه جمعیت را به خیابان بیاورد؟ برای چه ما این کار را انجام دادیم؟ چرا از ظرفیت‌های داخلی خودمان استفاده نمی‌کنیم؟ من این را رسماً در کمیسیون ماده ۱۰ گفتم. گفتند شما این بیانیه ها را نوشتید، گفتم خب ما هم نگران هستیم.

بعد شما می‌خواهید ما را به رضا پهلوی وصل کنید؟ ما را به منافقین وصل کنید؟ واقعا خجالت آور نیست که شما این کار را بکنید؟ ما چه نسبتی با منافقین و سلطنت طلب‌ها داریم؟ الان که حکومتی‌ها و اقتدار طلب‌ها دارند بشکن می‌زنند که اصلاح طلب‌ها را حذف کرده اند، متوجه عواقب آن هستند؟ من مصاحبه کردم که آقای خاتمی و اصلاح طلبان دنبال براندازی نیستند و آن وقت ایران اینترنشنال آن را تیتر یک کرد تا مردم را علیه آقای خاتمی بشوراند.

امام: من ناراحتم؟ اگر ناراحت بودم که دوباره تکرارش نمی‌کردم. من ناراحت عملکردی هستم که باعث این اتفاقات پیش روی ما است. این را خارج از این بحث‌ها واقعاً بیایید بنشینیم صحبت کنیم. یک مقدار قضاوت‌ها و ذهنیت‌هایمان را کنار بگذاریم. ببینید آقای کیانی مسئول شورای سیاسی مجمع ایثارگران است. ایشان اولین فرمانده سپاه آبادان و فرمانده لشکر ۷ ولیعصر  و فرمانده لشکر انصار بوده است. خانواده شهید است و  آن وقت با این سابقه مى شود اپوزیسیون، منافق و یا سلطنت طلب؟ آیا واقعا چنین نسبت‌هایی به اشخاص منتقد و دردمند که هزینه زیادى براى انقلاب و نظام داده اند، می‌چسبد؟ این را از خود شما به صورت فردی می‌پرسم. خدایی می‌چسبد؟

امام: نکته‌اش چیست؟ نکته‌اش این است که کد دارید می‌خواهید بگویید دیشب با رضا پهلوی فالوده خوردند.

امام: رضا پهلوی نه از ما ناامید شده است، بلکه رضا پهلوی ممنون شما است چون شما او را مطرح کردید. بله باید هم از ما ناامید می‌شد و روی ما حساب نمی‌کرد ولی روی کسی که حساب می‌کرده شما هستید. یکى از کسانى که در این آب گل آلود برنده شد، رضا پهلوی بود که کاسبی خودش را کرده است.

فارس: اتفاقاً آنها واقعا ناامید شدند چون گفتند شما که نمی‌توانید ضربات اساسی را بزنید ما خودمان این کار را بکنیم.

امام: آنها بیایند بزنند؟ یعنی چه؟ اتفاقاً مردم هرچه اراده کنند می‌شود و ما هم خودمان را جدای از مردم نمی‌دانیم. شما باید فکر این باشید که به مردم برگردید و خودتان را در مقابل مردم قرار ندهید.همه مردم هستند ولی وقتی می‌گوییم مردم یعنی چه؟ یعنی اکثریت.

فارس: ای کاش همان قدری که الان دارید می‌گویید کسانی که آمدند به خیابان مردم هستند، ده‌ها صحنه بزرگتر از این را هم که اتفاق افتاده است را در نظر می‌گرفتید!

امام: ببخشید شما یک امکان هم به ما بدهید تا ببینید آن اجتماعی که از آن یاد بکنید بیشتر هستند یا اجتماعى که ما برگزار مى کنیم؟

امام: ما این کار را می‌کنیم؟ من یک نفر هستم. منظورم این است که یعنی مردم از اجتماع ما استقبال می‌کنند. ۲۵ خرداد یادتان هست و یا  ٢٠ خرداد؟

امام: سال ۸۸ و اعتراضات جنبش سبز.

فارس: ۲۰ خرداد ۸۸؟ همین که با هم نشستید و دستتان را گرفتید؟

امام: نه آن زنجیر انسانی قبلش بود.

فارس: اما‌ ای کاش انجام نمی دادید برای اینکه کشور تا سال ها دچار مشکل شد.

امام: پس دیدید که ۲۰ خرداد را یادتان نیست. بروید در اخبار ۲۰ خرداد را نگاه کنید. بعد ببینید که اجتماع مردم در آرامش و بدون تقابل یعنی چه؟ قبل از انتخابات هم هست. هر چیزی که ما انجام دادیم خراب است و هر چیزی که شما انجام دادید درست است! 

فارس: شما می‌دانید در این کاری که در ۸۸ کردید چه فضایی در کشور بوجود آمد!

امام: این فضا را شما ایجاد کردید و جوابش را هم در انتخابات دوره بعد ریاست جمهورى گرفتید! جالبه که فرمانده سپاه در مورد این انتخابات گفت که مردم اشتباه کردند! اصلا برای چه به روحانی رای دادند؟ حالا که به روحانی رای دادند ما هم جلوی او می‌پیچیم و نمی‌گذاریم بیاید. آقا اینگونه نمی‌شود. آقای ذوالقدر گفت ما در سال ۸۸ چند لایه تعریف کردیم تا آقای احمدی نژاد از آن بیرون بیاید. یک فرمانده نظامی دارد این حرف را می‌زند. انتخابات هدایت شده، مدیریت شده و مهندسی شده را نمی‌شود اسمش را انتخابات گذاشت. تا فردا هم کد بیاورید برایتان کد می‌آورم.

امام: اپوزیسیون؟ الان مردم از حکومت و از همه عبور کرده اند.

فارس: چرا به این نتیجه رسیدند؟ چرا آنها که از اصلاحات دفاع می‌کردند چرا الان می‌گویند نه؟

امام: به خاطر اینکه می‌گویند این نظام اصلاح پذیر نیست.

امام: به خاطر اینکه متوجه شدند که هر کسی هم که رای بیاورد این حکومت اجازه هیچ مانوری به او نمی دهد، هیچ اختیاری ندارد، در مجلس هم که برود نمی تواند کار خاصی کند. نماینده مجلس می‌رود در مجلس اف اى تى اف را تصویب می‌کند، می‌رود شورای نگهبان، برمی‌گردد، مجلس اصرار می‌کند، مى رود مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجمع تشخیص مصلحت نظام ماهیتش این بوده است و رسالتش این بوده است که رای دو سوم نمایندگان را ترتیب اثر بدهد و آن را لحاظ بکند، به جای اینکه مصلحت مردم را در نظر بگیرد که نمایندگانش مجلس هستند، مصلحت یک جریان خاص یا جاهایى را که هدایت‌ مى کنند، در نظر می‌گیرد و این فلاکت و این فشار و تحریم و وضعیت اقتصادی را به مردم تحمیل می‌کند.

امام: از ما نه، از حکومت عبور کرد. من می‌گویم اصلاحات هنوز در این کشور جایگاه و پایگاه خودش را دارد. اگر امروز این جایگاه و پایگاه مورد نقد است به خاطر آن است که مردم به این نتیجه رسیده‌اند رأى آنها اثر ندارد و اجازه کار به اصلاح طلب‌ها نمی‌دهند.

امام: ۸ سال اصلاحات بوده است و ۸ سال به خاطر مصالح این کشور به خاطر خروج از آن بحران‌هایی که شما به وجود آوردید، ترجیح دادیم برویم از آقای روحانی حمایت بکنیم که امروز هم سرافرازیم بابت همین دو سال عملکرد شماها! منظور عملکرد آقای رئیسی، حتما آن ۸ سال دولت اصلاحات را بسیار موفق‌تر از این دو سال می‌دانیم.

فارس: نه خروجی نبوده است میانگین ۸ سال چند بوده است؟

امام: قطعاً زیر ۲ نبوده است.

فارس: در مورد آمار دیگر دعوای آماری نمی‌شود کرد. آمار شما با آمار که ما دیده ایم متفاوت است.

امام: آمار آن چیزی که من اعلام می‌کنم نیست، آمار آن چیزی است که عملکرد ثبت کرده است. آمار را من نباید بگویم. الان در کشور یک کسی می‌آید می‌گوید به اندازه چند دهه گذشته ما نیروگاه ساختیم. اگر تو به اندازه چند دهه نیروگاه ساخته باشی، باید الان صد هزار مگاوات نیروگاه در این دو سال ساخته باشی. پس الان کسری ما برای چیست؟ این گونه که من آمار اعلام نکردم. این عین مصاحبه آقای منصوری است. قبول ندارید؟

فارس: منصوری را؟ نه!

امام: منصوری را نه، آمار را؟ خوشبختانه یک نفر در خبرگزاری فارس پیدا شد رسماً اعلام کرد من منصوری را قبول ندارم.

از گذشته‌ام نادم نیستم

فارس: ما نگفتیم منصوری را قبول نداریم، گفتیم آمار شما را قبول نداریم حالا در چند جمله پایانی نسبت‌تان با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را هم بفرمایید لطفا؟

امام: من هویتم به گذشته‌ام برمی‌گردد و حتماً هم از آنچه که تا به امروز آمده است، اگرچه نقدهایی هم به آن وارد است ولی من نادم نیستم. نادم نیستم نه از باب اینکه اشتباهاتی نداشتم، اگر واقعاً من در حق مردم خطایی مرتکب شده باشم باعث اتفاقی شده باشم که حقوق مردم لطمه دیده باشد، ایران لطمه دیده باشد با کمال افتخار و شجاعت می‌آیم استغفار می‌کنم، معذرت خواهی می‌کنم، ابراز ندامت می‌کنم.

امام: ببینید قطعاً این جبهه اصلاحات با همین ساز و کار قانونی این نظام شکل گرفته است. چرا شما اصرار دارید که بگویید جبهه اصلاحات مقابل این نظام است، مقابل انقلاب است، مقابل آرمان‌های مردم است.

فارس: همین را علنی اعلام کنید که مردم همه بدانند.

امام: این جبهه اصلاحات وقتی با این ساز و کار شکل گرفته است، خواهش می‌کنم که تلاش نکنید که دوباره منافقین و سلطنت‌ها را به جبهه اصلاحات بچسبانید و آنها را بزرگ بکنید.

فارس: در مورد نسبت اپوزیسیون و اصلاحات کی صحبت کنیم؟

امام: باشد، وقت هست.

فارس: خیلی ممنونیم که این وقت مصاحبه را به ما دادید.

امام: من هم از شما و فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید ممنونم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا