امکان دخالت خارج از روال نمایندگان در انتصابات وجود ندارد – هشت صبح
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه «بدون توقف» در پاسخ به سوالی در خصوص دخالت غیر از روال معمولی برخی از نمایندگان در انتصابات و تصویب برخی از قوانین توضیح داد: اگر منظور این است که نمایندگان در انتصابات دخالت میکنند، باید عرض کنم مقام معظم رهبری در دو ملاقات سالیانهای که با نمایندگان داشتند، مجلس را از چنین مواردی برحذر داشتند و به مجموعه دولت هم فرمودند که هیچ مشاوری بهتر از این افراد نیست شما در تصمیماتتان حتماً باید با نمایندگان مشورت کنید.
وی اضافه کرد: ممکن است که در مجموعه مجلس برخی از افراد نظر خاصی داشته باشند و در آن مورد خاص پیگیری داشته باشند اما من بارها تذکر دادم که اگر در بحث نظارت در هر ردهای و در هر مسولیتی مشخص شد فردی کوتاهی و کمکاری میکند این حق مجلس است که از طریق تفحص و نظارت و سوال و استیضاح کار پیش برود و خارج از این روال چنین اقدامی صورت نخواهد گرفت.
قالیباف همچنین در خصوص قانون شفافیت آرا عنوان کرد: از موضوعاتی که مجلس یازدهم حتی قبل از آغاز فعالیت مجلس با آن روبرو بود، طرح شفافیت آرا بود، برخی از دوستان هم آن زمان این موضوع را از سیاستهای خودشان در مجلس اعلام کرده بودند، البته برخی از دوستان هم بودند که بنا به دلایلی با شفافیت آرا موافق نیستند، بر این اساس یکی از قوانینی که در همان سال اول مطرح شد همین قانون شفافیت بود، اما مسیله این است که وقتی این قانون مطرح میشود باید قوانین داخلی مجلس هم اصلاح شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در نوبت اول این طرح را به رأی گذاشتیم، سه رأی کم آورد، هر طرحی هم که رأی کافی نیاورد تا شش ماه بعد امکان طرحش نیست، نهایتاً مجلس این قانون را برای بخشی از طرحهایی که در صحن علنی بحث میشود، اجرایی کرد، مثل موضوع خودرو که باید اطلاعرسانی شود که به چه دلیل طرحی رد میشود، البته ما یک قانون هم در خصوص دسترسی به دادهها داریم. به هر حال این فراز و نشیب ادامه دارد و قریب به یک سال است که این قانون در حال رفت و برگشت است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان آرای شفافی دارند، عنوان کرد: مجلس یازدهم به قول خودش در خصوص شفافیت آرا و بررسی آن وفا کرده و خودم هم آرایم در سایت مجلس علنی است، ولی دنبال این هستیم که این طرح به قانون تبدیل شود.
قالیباف همچنین در خصوص قانون انتخابات توضیح داد: نکته مهمی که در رابطه با قانون انتخابات وجود دارد، این است که بعد از سیاستهای کلان که در رابطه با انتخابات بود و در مجلس ابلاغ شد، یکی از موضوعاتی که فراهم شد همین است که اگر کسی به هر دلیلی رد صلاحیت و عدم احراز شد قانون تصویب کرده که شورای نگهبان باید آن دلیلی که باعث رد صلاحیت شده بنا به درخواست فرد به صورت روشن به وی اعلام کند، به نظر من قانون انتخاباتی که اواخر بهار تصویب شد یک فرصت است.
وی ادامه داد: یک فرصت دیگر که باز در همین قانون است بحث پیشگیری است. چون یک موضوع ناصواب وجود دارد که هر چه به انتخابات نزدیک میشویم گروههای مختلف، افراد و برخی رسانهها، بحثها و هر حرف دروغ و راستی را مطرح میکنند و این یک مشکل جدی است چون این موضوعات و شبهات به صورت گسترده پخش میشود اما جواب آن دیگر را خیلیها نمیشنوند. یکی از موضوعات درستی که در قانون آمده پیشگیری از این موضوع است، یعنی در قانون انتخابات قوه قضائیه برای رسیدگی به این تخلفات مکلف شده و دادستانی هم این موضوع را دنبال میکند. همچنین از قبل پیشبینیهای لازم را میکنند که چه در رسانههای مجازی و چه در رسانهها پیگیریهای لازم صورت بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: البته انتقاد، توضیح خواستن و مطالبهگری از موضوعات جدی زمان انتخابات است و باید پاسخگویی روشن وجود داشته باشد، اما به تخلفات و دروغ و افتراها باید رسیدگی شود. همچنین در این قانون آمده است برخی از امکانات و ظرفیتهای بخشهای دولتی برای تبلیغات در اختیار کاندیداها قرار بگیرد. بر این اساس اولین بار است که این فرصت داده شده به دلیل اینکه هزینههای تبلیغاتی به حداقل برسد و عموم مردم بتوانند از بحثهای تبلیغاتی استفاده کنند از ظرفیت صداوسیما استفاده شود.
وی در خصوص موضوع خالصسازی نیز گفت: در خصوص خالصسازی ممکن است اظهارنظرهایی از جانب افراد و مجموعههایی وجود داشته باشد، اما اینکه رئیس جمهور از این موضوع حمایت کرده یا سکوت کند، چنین چیزی نیست. خودم هم به عنوان یک نماینده حتماً این موضوع را نمیپسندم، وقتی صحبت از فرهنگ انقلابی و حزباللهی میکنیم یعنی یک طیف و نگاه خاصی در کشور وجود ندارد، مملکت برای همه است. موضوع اصلی این است که در انتخابات قرار است با یکدیگر رقابت کنیم بنا نیست با جمهوری اسلامی مبارزه کنیم. آنجا هم قوانین و ضوابط مشخص است، ولی اگر کسی آن چارچوب را رعایت نکرد شورای نگهبان باید دلیل این حرف را بپرسد، ما هم به عنوان قانونگذار و ناظر اجرای قانون اساسی حتماً رعایت اجرای قانون انتخابات را با دقت دنبال میکنیم.
قالیباف در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص اختلاف بین دولت و مجلس اظهار کرد: اساس کار مجلس و دولت همدلی و همکاری است اما این کفایت نمیکند و باید منجر به همافزایی هم بشود که بتوانیم آثار آن را در حوزههای مختلف ببینیم، ولی قطعاً جاهایی هم هست که اختلاف نظر داریم و ممکن است در خیلی از موضوعات نظرات متفاوت داشته باشیم اما در نهایت حتماً به جمعبندی میرسیم. ما خودمان را در یک جبهه آن هم جبهه انقلاب میدانیم، اهداف دولت و مجلس مشترک است. ممکن است در اینکه از چه روشی به هدف برسیم نظراتمان متفاوت باشد، اما در کلان موضوع و هدفگذاریها هیچ اختلافی نیست.