عملیات حماس واکنش طبیعی فلسطینی‌ها به ۷۵سال اشغالگری بود – هشت صبح

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه، با هدف گفت‌وگو و تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی و ارتقای بیش از پیش روابط با تایلند به این کشور سفر کرد.

باقری در ابتدای این سفر کوتاه و فشرده با شرکت در نشست مطبوعاتی در سفارت ایران در بانکوک در روز دوم آذر ۱۴۰۲ به سوالات خبرنگاران پر تعداد رسانه‌های مختلف تصویری، مکتوب و مجازی پاسخ داد.

باقری در پاسخ اعلام کرد که شروع بحران در سرزمین‌های اشغالی از حوادث ۱۵ مهر (۷ اکتبر) نبود و حمله حماس، واکنش طبیعی و قانونی فلسطینی‌ها به ۷۵ سال اشغال سرزمین آنان از سوی رژیم صهیونیستی بود.

معاون وزیر خارجه با اشاره به نگرانی ایران در مورد سرنوشت اسرای خارجی به ویژه تایلندی در غزه، تاکید کرد که این موضوع در دستور کار سفر وزیر خارجه ایران به لبنان و قطر قرار دارد.

گفتنی است این نشست مطبوعاتی، پوشش گسترده‌ای در حوزه رسانه‌ای تایلند داشت و بسیاری از رسانه‌های این کشور همچنان اخبار این جلسه را منعکس می‌کنند.

عملیات حماس واکنش طبیعی فلسطینی‌ها به ۷۵سال اشغالگری بود

مهم‌ترین موضوع در بین سوالات خبرنگاران، تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه و آزادی اسرای تایلندی در اختیار حماس بود. سلامتی اسرای تایلندی و بازگشت آنان به وطن به دغدغه مهم دولت و ملت تایلند تبدیل شده است.

معاون وزیر خارجه پس از نشست مطبوعاتی، با مقامات عالیرتبه تایلندی شامل رئیس مجلس ملی، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه، سرپرست شورای امنیت ملی و معاون وزیر خارجه دیدار کرد.

در این دیدارها، طرفین با اشاره با روابط دوستانه و طولانی دو کشور در طول چهار قرن گذشته بر ضرورت گسترش هرچه بیشتر روابط در همه زمینه‌ها به ویژه در حوزه‌های اقتصادی و گردشگری تاکید کردند.

نشست باقری با سرپرست شورای امنیت ملی تایلند در ساختمان شورای امنیت ملی در بانکوک با حضور سفیر ایران در تایلند و اعضای هیئت اعزامی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

معاون وزیر خارجه در این دیدار، آمادگی ایران را برای تبادل تجربیات با تایلند در زمینه‌های مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، قاچاق انسان و مواد مخدر اعلام کرد.

دو طرف همچنین برای سفر دبیرکل شورای امنیت ملی تایلند به تهران و سفر همتای ایرانی او به بانکوک توافق کردند.

دیدار بعدی با معاون نخست وزیر و وزیر خارجه تایلند برگزار شد. طرفین در این نشست بر اهمیت مردم، نخبگان و بخش خصوصی در گسترش روابط دوجانبه تاکید کردند. همچنین طرف تایلندی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور اعلام آمادگی کرد.

در ادامه، دعوت رسمی وزیر خارجه ایران از طرف تایلندی برای سفر به تهران به وزیر خارجه تایلند اعلام شد.

وزیر خارجه تایلند با تاکید بر اهمیت ارتقای روابط اقتصادی از سفر مدیر کل منطقه‌ای وزارت خارجه این کشور به همراه گروهی از تجار تایلندی به ایران در ژانویه ۲۰۲۴ خبر داد. وی همچنین از تلاش‌های ایران برای کمک به آزادی اسرای تایلندی قدردانی کرد.

عملیات حماس واکنش طبیعی فلسطینی‌ها به ۷۵سال اشغالگری بود

باقری در ادامه برنامه فشرده سفر خود در ضیافت ناهاری به میزبانی معاون وزیر خارجه تایلند شرکت کرد. معاون وزیر خارجه ضمن قدردانی از تایلند به دلیل نپیوستن به جریان ضد ایرانی در شورای حقوق بشر و مجمع عمومی، آمادگی ایران را برای گفت‌وگوهای گسترده حقوق بشری با تایلند اعلام کرد.

دیدار باقری با رئیس مجلس ملی تایلند با حضور سفیر ایران و اعضای هیئت اعزامی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ساختمان مجلس در بانکوک برگزار شد. رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و تایلند، مشاور عالی رئیس مجلس و تعدادی از نمایندگان نیز در این جلسه حضور داشتند.

باقری با تاکید بر اهمیت روابط مجالس دو کشور برای ایران، به نیابت از رئیس مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس تایلند برای سفر به تهران دعوت کرد. طرف تایلندی نیز با اشاره به سفر خاطره انگیز خود به ایران در سال ۱۹۹۷ از دعوت سفر به ایران به گرمی استقبال کرد.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پایان دیدارهای خود در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی Nation تایلند نیز حضور یافت و به سوالات خبرنگار این شبکه پاسخ داد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا