دولت سیزدهم در بخش دیپلماسی حقوقی-قضایی چه کرد؟ – تابناک

تابناک _ یکی از وظایف دولت در این دو سال در زمینه دیپلماسی حقوقی- قضایی، تدوین و تنظیم موافقتنامه و اسناد بین‌المللی در زمینه معاضدت مدنی، قضایی و کیفری با کشورها بود که  توانست ۲۰ سند دو جانبه با ۹ کشور را  تنظیم کند.

به طور مثال یکی از اقدامات دولت در زمینه تبادل زندانیان بین ایران و امریکا بود که طبق گفته کاظم غریب‌آبادی دبیر ستاد حقوق بشر ایران،« متاسفانه برخی از اتباع ما به اتهام واهی دور زدن تحریم‌ها به ویژه در امریکا زندانی‌ و برخی تحت تعقیب هستند. اتهام واهی به برخی  اتباع ما وارد می کنند که شما تحریم‌ها را دور می‌زنید. وظیفه ما و دولت جمهوری اسلامی ایران این است که برای اتباعمان و آنهایی که بی گناه به زندان افتادند، تمام تلاشمان را انجام دهیم و از ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم و  اتباعمان را آزاد کنیم. هدف اصلی از تبادل زندانی بین ایران و آمریکا این است که برخی از اتباع خودمان را که در زندان هستند آزاد کنیم و الحمدالله این امر محقق می شود.»

همچنین در سال جاری بر اساس توافق میان ایران و بلژیک با وساطت عمان، اسدالله اسدی، دیپلمات کشورمان پس از تحمل پنج سال حبس به کشور بازگشت.  اسدالله اسدی، دیپلمات ایران در کشور اتریش در یک ژوئیه ۲۰۱۸ در آلمان با ادعای دست داشتن در عملیات بمب‌گذاری علیه گردهمایی گروهک تروریستی منافقین در پاریس بازداشت شده بود.

دولت سیزدهم در بخش دیپلماسی حقوقی-قضایی چه کرد؟

 

براساس این گزارش،  همچنین در سال جاری طی هماهنگی‌ها و برنامه ریزی‌های صورت گرفته در خصوص تبادل زندانیان ایرانی از کشور ترکیه، دادستان ماکو با همراهی مسئول کمیته انتقال محکومان وزارت دادگستری فرماندار، رئیس منطقه آزاد ماکو، جانشین فرماندهی انتظامی ماکو و دیگر عوامل اجرایی مستقر در گمرک بازرگان ۲۶ نفر از محکومین که در زندان کشور ترکیه محبوس بودند، تحویل جمهوری اسلامی ایران شدند.

این موارد نمونه هایی از تبادل  زندانیان بین ایران و کشورهای مختلف است که ایران توانسته در طی این دو سال به انعقاد تفاهم نامه های مختلف با کشورهای دیگر در خصوص تبادل زندانیان داشته باشد. همچنین دولت توانست در زمینه انتقال زندانیان ایرانی محبوس در زندان‌های سایر کشورها به داخل و زندانیان خارجی محبوس در ایران به کشورهای متبوع خود،  تبادل ۱۵۲۰ زندانی را با کشورهای مختلف داشته باشد.

در زمینه تهیه و ارائه لایحه دفاعیه جمهوری اسلامی ایران در جلسه استماع پرونده دعوی ایران ‏علیه دولت ایالات متحده ‏آمریکا قضیه موسوم به بعضی اموال ایران، توانستیم صدور رای دیوان بین‌المللی دادگستری در محکومیت آمریکا به نقض معاهده مودت در تاریخ دهم فروردین ماه ۱۴۰۲‏‏ و افزایش برد در سایر پرونده‌های بین‌المللی را داشته باشیم.

همچنین در رابطه با بازخوانی‌و بررسی کلیه پرونده‌های حقوقی بین المللی، بازخوانی و ساماندهی ۱۸۴۵ پرونده مسکوت و راکد در حوزه بین الملل را داشتیم.

در طی این دو سال دولت توانست در زمینه پیگیری و نظارت بر روند‏ پرونده نفت‌کش سانچی به  شناسایی ابعاد پرونده نفتکش و ارائه پیشنهادات و نظر مشورتی و برگزاری و حضور در ۱۲ جلسه مشترک دست یابد.

در زمینه بررسی و طرح دعوا علیه رسانه‌های معاند نیز توانستیم تهیه و ثبت دعاوی علیه رسانه‌های معاند نزد آفکام، کمک به تعطیلی دفتر اینترنشنال در لندن، تهیه پیش نویس آیین نامه رسانه‌های معاند و در نهایت کاهش فشار رسانه‌های معاند را بدست آوریم.

در خصوص  پیگیری و نظارت بر روند دیوان داوری در پرونده کرسنت ۲ نیز جرح سرداور پرونده، استعفای داور اختصاصی شرکت نفت و معرفی وکیل جدید در این پرونده و کاهش بیشتر خسارات به کشور را داشتیم.

براساس این گزارش، در زمینه پیگیری پرونده مدرسه دخترانه قطر و مدرسه فجر استانبول توانستیم ثبت لوایح دفاعیه و پذیرش درخواست توقف ‏موقت اجرای حکم در دادگاه دوحه در خصوص ‏پرونده مدرسه دخترانه قطر و اخذ مهلت چند ماهه از دادگاه ‏استانبول جهت ارائه اسناد و مدارک مربوط به ‏مدرسه فجر استانبول؛ ‏ارائه یادداشت سیاسی به کشورهای ترکیه و قطر جهت مختومه کردن موارد و ممانعت از تصرف مدارس کشور در خارج کشور و تعطیلی آن‌ها را داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا