بررسی موضوع انحلال کانون صرافان در کمیسیون اقتصادی/فرزین و خاندوزی به مجلس می روند – تابناک
کانون صرافان در واکنش به این موضوع اتهامات وارد شده را رد کرد و تمام اقدامات انجام شده در انجمن را قانونی دانست . حتی کامران سلطانیزاده، دبیر کانون صرافان در این باره گفت: وجود این کانون در نوسانات ارزی نقش کمککنندهای داشت و در ایجاد ثبات و مدیریت ارز تاثیر گذار بود.
وی دلیل انحلال کانون را اینگونه مطرح کرد که: کانون صرافان آگهی مجمع بازار متشکل ارزی را برخلاف نظر بانک مرکزی پیگیری کرد، بنابراین بانک مرکزی اقدام به انحلال این کانون کرد. با این حال ما از منابع سهامداران خود عقبنشینی نمیکنیم.»
فعالیت صرافان تغییر میکند؟
با توجه به حواشی ایجاد شده در این زمینه (انحلال کانون صرافان) بانک مرکزی نشست هماندیشی با نمایندگان جامعه صرافیهای بانکی و تضامنی کشور برگزار و مطرح کرد که فعالیت صرافیها در گذشته صرفاً بر فیزیک اسکناس متمرکز بوده است. اما به زودی مجوز فعالیت در حوزه سکه طلا، شمش طلا و سایر فلزات گرانبها از جمله نقره به موضوع فعالیت صرافیها اضافه خواهد شد و صرافیها میتوانند در این زمینه نیز به کسب و کار جدید بپردازند.
بنابراین اصلاح دستورالعمل تاسیس و فعالیت شرکتهای صرافی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد. بر این اساس چهار فعالیت عمده شامل معاملات اسکناس، شمش و سکه، امکان معاملات ابزارهای مالی جدید در مرکز مبادله، انجام معاملات حواله ارز و برخی دیگر از انواع فعالیتها در دست بررسی است.
به طور کلی از این پس صرافیها بر اساس رتبه اخذ شده از طرف بانک مرکزی رتبهبندی خواهند شد و بر این اساس صرافیهایی که رتبه بهتری داشته باشند امکان رشد و توسعه بیشتر فعالیتها خود از جمله تاسیس شعبه و باجه را خواهند داشت.
سروش عدم تصویب اساسنامه کانون صرافان و عدم انجام انتخابات هیئت عالی نظارت بر کانون علیرغم تذکرات متعدد از سوی بانک مرکزی را از جمله مهترین تخلفات صورت گرفته دانست و تاکید کرد بانک مرکزی آماده هرگونه تعامل و گفتگو و دریافت پیشنهادات از سوی جامعه صرافان کشور در جلسات و بحثهای کارشناسی است.
انحلال کانون صرافان تصمیم غلطی بود!
محسن علیزاده، عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس، در واکنش به این موضوع به تابناک گفت: انحلال کانون صرافان تصمیم غلطی بود که بانک مرکزی باید درباره آن پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: در همین زمینه کمیسیون اقتصادی از رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد خواست تا در مجلس حضور پیدا کنند و در این مورد توضیحات خود را ارائه دهند.
علیزاده افزود: به نظر میرسد بانک مرکزی به دلیل تعارضات منافعی که دارد به جای نظارت دقیق بر فعالیت واحدهای صنفی، به پاک کردن صورت مسئله میپردازد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: رئیس کل بانک مرکزی در وهله اول باید به حل تعارض منافع مدیران خود بپردازد. اگر هم نمیداند در مجلس حضور پیدا کند تا ما تعارضات را به ایشان اعلام کنیم.
وی ادامه داد: تا زمانی که اصلاح سیستم نظارتی در درون بانک مرکزی، انجام نشود، این نهاد نمیتواند بر سایر دستگاهها نظارت داشته باشد.
اقدام دولت برای انحلال کانون صرافان غیرقانونی است