ورزشی

مدیرعامل گل‌گهر: بعد جلسه وزیر ورزش با باشگاه‌ها، توافقات فراموش شد/ از قرارداد ۱۰۰ میلیارد حالم عوض می‌شود!

به گزارش هشت صبح و به نقل از ایسنا؛

مدیرعامل باشگاه گل‌گهر سیرجان با انتقاد از افزایش قیمت بازیکنان گفت: چه اتفاقی رخ داده که دستمزد یک بازیکن از ۱۵ میلیارد به ۷۰ میلیارد رسیده است؟

محمد اسفندریارپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جلسه مدیران برخی باشگاه‌های لیگ برتری با وزیر ورزش اظهار کرد: محور جلسه بحث مقررات نقل‌وانتقالات و فضایی که ایجاد شده است، بود. از ما دعوت شد و در جلسه حضور داشتیم و پیرامون مسائل نقل‌وانتقالات صحبت شد. پیش از فصل نقل‌وانتقالات فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ نظرات باشگاه‌ها را درباره قوانین نقل‌وانتقالات پرسیده بود و ما هم نظرات خودمان را اعلام کرده بودیم و قرار بود جمع بندی این نظرات به هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال اعلام شود اما این موضوع انجام نشد. شاید دوستان وقت نکردند که جمع‌ بندی کنند و یا جلسه جمع بندی آن‌ها بعد از جلسه هیات‌رئیسه برگزار شده که در هر صورت زمان را از دست دادیم. وقتی باشگاه‌ها وارد فضای نقل‌وانتقالات می‌شوند اما هنوز آیین‌نامه‌ای اعلام نشده یک ایراد اساسی است. نکته‌ای که وجود دارد این است که دستورالعملی که فصل قبل تحت عنوان سقف بودجه اعلام شد، یک دستورالعمل سه ساله بوده است.

باشگاهی معتقد به سقف بودجه نیست که زیان انباشته دارد

وی افزود: برخی از باشگاه‌ها معتقد بودند این دستورالعمل دست و پا گیر است و اجرایی نیست و مخالف اجرای آن بودند. از طرف دیگر همه باشگاه‌ها عمدتا زیان انباشته دارند و این نکته جالب است که باشگاهی معتقد به سقف بودجه نیست اما از طرف دیگر زیان انباشته دارد. درست است که ما منابع درآمدی فوتبال مثل حق پخش را نداریم اما وقتی اسپانسری وجود دارد برای یک باشگاه، درست این است که بر اساس درآمد اسپانسری آن باشگاه هزینه کند. الان اصلا مشخص نیست هر باشگاهی چقدر بودجه دارد و آیا  در چهارچوب بودجه خود حرکت می‌کند یا نه که این خود محل اشکال است. ما دستورالعملی مثل سقف بودجه بگذاریم اما تا زمانی که راه‌هایی برای پرداخت پول خارج از باشگاه وجود دارد، پس این قانون اجرایی نیست. من معتقد به رعایت سقف هستم اما باید با ابزارهای دیگر باید این کار را انجام بدهیم.

تا باشگاه‌ها هماهنگ نباشند، قیمت‌ها کنترل نمی‌شود

مدیرعامل باشگاه گل‌گهر در ادامه گفت: ما اگر اعتقاد داریم که این فضای حاکم در فوتبال ایران باید کنترل شود. باید بپذیریم چند عامل باعث افزایش قیمت بازیکنان شده است. یکی بازه باز نقل‌وانتقالات از نظر تعداد بازیکنانی که جابه‌جا می‌شوند است. وقتی ۱۰ بازیکن یک باشگاه از بازه نقل‌وانتقالات جابه‌جا می‌شود یک اتفاق مهم رخ می‌دهد. اول اینکه منافع افرادی که ذی‌نفع جابه‌جایی بازیکن هستند تامین می‌شود. دوم اینکه ریسک انتخاب بازیکن را از سرمربی می‌گیریم. مربی اگر روی دو بازیکن اشتباه کند خیلی راحت او را نمیکت نشین می‌کند و در این میان فقط باشگاه زیان می‌بیند. و از طرف دیگر وقتی قرارداد بازیکنان بلند مدت بشود، بازیکن فضای کمی برای جابه‌جایی دارد. اگر فصل قبل با بازیکنی قرارداد سه ساله داشتیم الان با افزایش ۱۵۰ درصدی دستمزد آن بازیکن مواجه نبودیم. بنابراین این مسائل را باید رعایت کنیم تا فضا را کنترل کنیم. از طرف دیگر باشگاه‌ها اگر با هم هماهنگ نباشد، نمی‌شود این فضا را کنترل کرد.

قوانین جذب بازیکن خارجی به شکلی است که باید بازیکن گران قیمت بخریم

او در ادامه به مشکلات جذب بازیکن خارجی اشاره کرد و گفت: برای جذب بازیکن خارجی قوانینی داریم که اگر بخواهیم آن قوانین را رعایت کنیم باید بازیکن گران قیمت جذب کنیم اما اگر این قوانین نباشد و ما بتوانیم بازیکن ۱۰۰ هزار دلاری به خدمت بگیریم، می‌توانیم تعداد بیشتری بازیکن خارجی بیاوریم و وقتی دو بازیکن هم عملکرد خوبی نداشتند ضرر زیادی نکرده‌ایم چون سه بازیکن با ۳۰۰ هزار دلار به ما کمک کرده‌اند.

فرق باشگاهی که سقف بودجه را رعایت می‌کند با آن که رعایت نمی‌کند چیست؟

او در پاسخ به این سوال که آیا قبول دارد تعدادی باشگاه فصل قبل قانون سقف بودجه را رعایت نکردند، گفت: سوال ما هم همین است که ضمانت اجرایی این قانون چیست؟ مشخصا در جلسه هم این موضوع را مطرح کردم که فرق باشگاه‌هایی که این قانون را رعایت کردند با باشگاه‌هایی که رعایت نکردند چه بود؟ ما هم در فضای رسانه‌ای خوانده‌ام که برخی باشگاه‌ها بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده‌اند که بخش زیادی از این پول صرف دستمزد بازیکنان و مربیان شده است. چون هزینه‌های پشتیبانی باشگاه‌ها عملا به یک اندازه است و تفاوت زیادی ندارد.

بعد از جلسه با وزیر بعضی از باشگاه‌ها توافق‌مان را فراموش کردند!

وی در ادامه گفت: وقتی می‌شنوم یک باشگاه با یک بازیکن قرارداد ۱۰۰ میلیارد تومانی بسته است اصلا حالم عوض می‌شود. این پول را بابت چه پرداخت می‌کنیم؟ این کار قیمت سایر بازیکنان را هم بالا می‌برد. چه اتفاقی رخ داد که دستمزد یک بازیکن پارسال ۱۵ میلیارد بوده الان به یکباره به ۷۰ میلیارد تومان می‌رسد؟ چه چیزی تغییر کرده است؟ قطعا یک بازیکن شاید استعداد دارد و جوان است شاید قیمت زیادی داشته باشد اما دستمزد بازیکن ۳۰ ساله چرا باید افزایش پیدا کند؟ بحث این است که وقتی دو باشگاه خواهان جدب یک بازیکن هستند، اگر با هم توافق کنند و آن بازیکن را جذب نکنند، آن بازیکن کجا می‌رود؟ در جلسه با وزیر هم صحبت شد و گفتیم باشگاه‌ها با هم هماهنگ باشیم و افزایش ۳۰ درصدی را ملاک قرار بدهیم اما وقتی از جلسه بیرون آمدیم گویا صحبت‌ها فراموش شده و کسی قائل به این موضوع نیست. به هر حال ایجنت‌ها هم ذی‌نفع هستند چون منافع او در این است که قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

مدیرعامل باشگاه گل‌گهر سیرجان در ادامه درباره‌ روند جوانگرایی در این باشگاه هم گفت: امسال هم رویکردمان مثل پارسال است و چند بازیکن با استعداد داریم که فضا برای رشد آن آماده است.

درآمد هنگفت باشگاه گل‌گهر از فروش بازیکنان

وی در پاسخ به این سوال که باشگاه گل‌گهر پارسال و امسال چقدر از فروش بازیکن درآمد داشته است هم گفت: پارسال یک فروش یک میلیون یورویی داشتیم و حدود ۴۰ میلیارد تومان روی فروش داخلی درآمد داشتیم و امسال هم فکر می‌کنم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم.

اسفندیارپور در پاسخ به این سوال که آیا ایجنتی از باشگاه گل‌گهر برای انتقال یک بازیکن دستمزد خواسته است یا خیر، گفت: ایجنت‌ها در همه دنیا وجود دارند و حق و حقوق آنها هم مشخص شده است. پارسال در آیین‌نامه نوشته شد که باشگاه‌ها پولی به ایجنت‌ها پرداخت نکنند. از سایر باشگاه‌ها اطلاع ندارم اما ما در باشگاه‌ گل‌گهر پولی پرداخت نکرده‌ایم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا