اقتصادی

کیسه آرد ۱۶ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان رسیده، دولت اجازه نمی‌دهد که ثبت سفارش بخش خصوصی در این قسمت انجام شود/ با افزایش قیمت آرد، چندین واحد تولیدی کم کار و یا تعطیل شده‌اند/ الان حمل‌ونقل ۲۵ درصد گران شده، مسلماً این موضوع بر روی قیمت نهایی کالا‌های غذایی هم اثر می‌گذارد، تولید‌کننده چقدر ضرر دهد؟ / چرا کسانی در وزارت جهاد منصوب می‌شوند که هیچ تخصصی ندارند؟

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

تورم مواد غذایی باعث چالش‌های بسیاری برای تولید‌کنندگان شده است. دولت اجازه افزایش قیمت در برخی از کالا‌ها را نمی‌دهد، اما افزایش قیمت خدمات بر روی قیمت تمام شده تولیدی‌ها اثر گذاشته است. با تداوم این روند تولید داخل با بحران‌های اساسی مواجه شده و شاهد تعطیلی کارگاه‌های مختلف خواهیم بود. 

محسن نقاشی، دبیرکل فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی ایران، درباره افزایش تورم مواد غذایی در دو ماه اول سال به «انتخاب» گفت: به طور کلی دولت‌ها به خاطر ناکارآمدی خودشان، همه چیز را به بخش خصوصی واگذار می‌کنند. جدیدا به تولید‌کننده‌ها حمله کرده‌اند که گرانی تقصیر این هاست. مثلاً می‌گویند حبوبات به خاطر تولیدکننده گران شده است. این رفتار‌ها یک زاویه‌ای میان جامعه و تولیدکننده ایجاد کرده است. تمام گرانی تقصیر نهاد دولت است و ربطی به دولت سیزدهم و چهاردهم ندارد. در موضوع آرد، کیسه آرد ۱۶ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان رسیده است. دولت اجازه نمی‌دهد که ثبت سفارش بخش خصوصی در این بخش انجام شود. واحد‌های تولیدی که بیسکوییت و نان و شیرینی تولید می‌کنند، دچار مشکل شده‌اند. دولت صد درصد افزایش قیمت نان صنعتی اعمال کرده است. 

وی درباره گرانی دیگر اقلام غذایی بیان کرد: شکر و روغن هم افزایش قیمت داشته‌اند. تمام واحد‌های تولیدی مواد غذایی مشکل روغن دارند. پروتئین کاران همه با گرانی و کمبود مواجه‌اند. شکر در اسفند کیلویی ۴۴ تومان بود، اما الان به ۵۶ رسیده است. من قبل از عید هم به وزارت کشور گفتم که رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و وزیر جهاد باید یک جلسه با مجموعه‌های تخصصی بگیرند تا به نتیجه نهایی برسند. باید تصمیم‌گیری درباره موضوعات مواد غذایی، تخصصی شود. 

او افزود: اگر با همین دست فرمان که شرکت بازرگانی دولتی پیش بروند، دچار مشکلات اساسی می‌شویم. در طول این چند ماه، قیمت اقلام مصرفی مردم به کجا رسیده است؟ دولت چرا کسانی را در وزارت جهاد منصوب می‌کند که هیچ تخصصی ندارند؟ 

نقاشی درباره جلوگیری دولت از افزایش قیمت تولیدی‌ها گفت: دولت سوخت و انرژی را گران می‌کند، بعد به تولیدکننده فشار می‌آورد که چرا گران کرده‌اید؟ دولت باید تکلیف تولیدکننده را مشخص کند. الان حمل و نقل ۲۵ درصد گران شده، مسلماً این ۲۵ درصد روی قیمت نهایی کالا‌های غذایی هم اثر می‌گذارد. تولید‌کننده چقدر ضرر دهد؟ با افزایش قیمت آرد در چند روز اخیر چندین واحدتولیدی کم کار شده و یا تعطیل شده‌اند. آرد را بخش خصوصی گران کرده که پاسخگو باشد؟ بخش خصوصی اگر خودش گندم وارد کند، نهایتاً ۱۳ هزار تومان است نه ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان! قیمت جهانی گندم را ببینید که در هر تن چقدر است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا