درخواست یک نماینده از پزشکیان برای انتصاب سریع رئیس سازمان بهینهسازی – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، مالک شریعتی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: در ایام شهادت شهید رئیسی، به مواضع رهبر معظم انقلاب اشاره میکنم که معتقد بودند این شخصیت بزرگ، امیرکبیر زمان بود و اگر دولتش ادامه مییافت، بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز حل میشد.
وی ادامه داد: دغدغه اصلی امروز مردم و مسئولان ناترازی انرژی است. رفع این ناترازی دو بال اصلی افزایش تولید و کاهش مصرف را دارد. موفقیت در هر دو بال این موضوع نیازمند الزاماتی است که یکی از این الزامات، رفع ناترازی مدیریتی است.
وی ادامه داد: ایجاد یکپارچگی و تمرکز در حوزه انرژی کشور امروز یک ضرورت است. الزام دوم رفع ناترازی مالی است. تأمین منابع کافی در نیروی انسانی، فناوری، منابع مالی و زمان بسیار حیاتی است.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه الزام سوم، ایجاد اجماع بین حاکمیت و مردم است و در این زمینه، ایجاد اجماع بین مردم ضرورت بیشتری دارد، ادامه داد: نکته چهارم، ایجاد اجماع بین افرادی است که خودشان اجماعساز هستند. متأسفانه امروز یک دوقطبی سیاسی در این موضوع شکل گرفته است. در موضوعی که باید عزم ملی داشت، عدهای طرف مقابل را نئولیبرال و عدهای دیگر را کمونیست مینامند، در حالی که هر دو اشتباه میکنند. در یک موضوع ملی باید اجماع ملی ایجاد کرد.
شریعتی ادامه داد: مسئله مهم در هر بنگاه اقتصادی قیمت تمامشده است. اگر مبنا را بر قیمت تمامشده اقتصاد داخلی بگذاریم، میتوان به اجماع رسید.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: قیمت تمامشده داخلی اگر کمتر از میزان عرضه باشد، یارانه محسوب میشود و اگر بیشتر، مالیات و عوارض است. اما در سمت تولید خوشبختانه برنامه هفتم، به ویژه در ماده ۱۵، تکالیف بسیار مهمی را برای رفع ناترازی انرژی تعیین کرده است.
وی توضیح داد: بحث خصوصیسازی، عرضه میادین نفت و گاز به بخش خصوصی و مشارکت دادن صنایع انرژی در توسعه میادین گازی در سالی که مزین به نام سرمایهگذاری برای تولید است، باید سرعت بیشتری بگیرد.
وی افزود: بحث فناوری و نیروی انسانی داخلی به اندازه کافی در صنایع وجود دارد، اما برخی مطرح میکنند که نیاز به سرمایه خارجی داریم. واقعاً باید تأسف خورد که با وجود نقدینگی بسیار بالا در کشور چه در بخش ریالی و چه ارزی، همچنان دست سرمایهگذار خارجی را نگاه میکنیم.
شریعتی اظهار کرد: اگرچه جذب سرمایه خارجی هم لازم است، اما بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار نقدینگی معادل ریالی و حدود ۱۵ میلیارد دلار اسکناس در اختیار مردم است که باید با اطمینان بخشی به سرمایههای مردم از طریق ایجاد صندوقهای پروژهای که سود ارزی به مردم میدهند، اطمینان ایجاد کنیم.
شریعتی ادامه داد: مردم باید سرمایههایشان را در طرحهای سرمایهگذاری برای تولید به میدان بیاورند و چه طرحی مهمتر از نفت و گاز کشور وجود دارد؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمان در حوزه تولید به نفع ما جلو نمیرود. به ویژه در میادین مشترک، نگرانی وجود دارد که تا چند سال آینده بخشی از فازهای میدان گازی پارس جنوبی از دست برود و امکان بازیابی نداشته باشد.
وی گفت: از رئیسجمهور که دغدغه حوزه ناترازی انرژی را به درستی بارها مطرح کرده است، تقاضا میکنم سریعتر رئیس سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی را به عنوان معاون خود تعیین کند.