«پویش نه به تصادف» ترویج فرهنگ رانندگی ایمن در کشور است
ایرنا – معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: «پویش نه به تصادف» در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ رانندگی ایمن در کشور راه اندازی شده است.
قدرت اله ولدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به اینکه بیشتر تصادفات جاده ای بر اثر سرعت و سبقت غیرمجاز، خواب آلودگی و خستگی رخ می دهد، ترویج یک فرهنگ ایمن در رانندگی برای حفظ جان انسانها و کاهش آسیبهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از تصادفات ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری از تصادفات نیازمند آگاهیرسانی و فرهنگسازی به منظور تشویق رانندگان به رعایت قوانین و رانندگی ایمن است، افزود: استفاده نکردن از کمربند ایمنی از مصادیق رعایت نکردن قوانین و مقررات است که میتواند تبعات جدی برای راننده و سرنشینان خودرو به همراه داشته باشد.
فرماندار بروجرد با اشاره به اینکه رعایت نکردن حق تقدم یکی دیگر از علل بروز تصادفات است، بیان کرد: رعایت نکردن حق تقدم میتواند سبب تصادفاتی شود که در آن ۲ یا چند خودرو به یکدیگر برخورد میکنند.
ولدی اضافه کرد: این نوع تصادفات ممکن است به علت عدم توجه یا عجله رانندگان رخ دهد که در هر صورت نشان دهنده ضرورت آگاهسازی و فرهنگ سازی در خصوص رانندگی ایمن را یادآوری می کند.
وی تاکید کرد: شناسایی و بررسی علل تصادفات جادهای به ویژه مواردی نظیر سرعت بالا، حواسپرتی و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی، میتواند به بهبود ایمنی در جادهها و کاهش آمار تصادفات کمک کند.
معاون استاندار لرستان یادآور شد: رانندگی با سرعت بالا باعث کاهش زمان واکنش راننده می شود، همچنین سرعت بالاتر میتواند منجر به شدت بیشتر تصادف شده و رانندگی با سرعت بالا قدرت کنترل راننده بر خودرو را کاهش میدهد و در شرایط مختلف (مانند پیچها یا جادههای ناهموار)، راننده نمیتواند به خوبی کنترل خودرو را در دست بگیرد.
ولدی با بیان اینکه توجه نکردن به جاده از دیگر علل تصادفات است، گفت: این حواسپرتی و توجه نکردن به جاده می تواند ناشی از استفاده از تلفن همراه باشد که کاهش سطح تمرکز راننده میتواند عواقب جبرانناپذیری برای سایر سرنشینان خودرو به همراه داشته باشد.
وی افزود: مکالمه یا ارسال پیام متنی در حین رانندگی میتواند تمرکز راننده را به شدت تحت تأثیر قرار دهد، تحقیقات نشان میدهد که رانندگان در حال استفاده از گوشیهای هوشمند، بسیار بیشتر در معرض تصادف هستند.
فرماندار بروجرد اظهار کرد: پویش “نه به تصادف” یک حرکت اجتماعی و فرهنگی است که هدف آن کاهش تصادفات و ارتقای فرهنگ رانندگی ایمن در بین مردم است، آگاهی بخشی یکی از اهداف این پویش ایجاد آگاهی در بین جامعه در مورد خطرات رانندگی غیرایمن و علل تصادفات است.
ولدی بیان کرد: هر چه سطح آگاهی عمومی بیشتر شود، احتمال وقوع تصادفات کاهش مییابد.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ ایمنی اضافه کرد: با تشویق رفتارهای ایمن در رانندگی، میتوان به تدریج فرهنگ رانندگی ایمن را در جامعه تقویت کرد، تصادفات جادهای نه تنها جان انسانها را میگیرند، بلکه هزینههای زیادی برای نظام بهداشتی و اجتماعی ایجاد میکنند.
معاون استاندار ادامه داد: ترکیب عوامل سرعت بالا، حواسپرتی و رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی نمایانگر برخی از اصلیترین موانع در مسیر ایمنی جادهها و افزایش تصادفات است.