اکنون بین قیمت دام زنده وگوشت هیچ ارتباط منطقی وجود ندارد – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، قیمت گوشت قرمز چند سالی است که روند افزایشی داشته به طوری که از سفره برخی خانوارهای ایرانی حذف شده است.
امسال با وجود اینکه عنوان شد در کشور انباشتگی دام وجود دارد اما قیمت گوشت قرمز کاهش نیافت.
افشین صدر دادرس، مدیر عامل اتحادیه دام سبک در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که مشکل انباشت دام به کجا رسید، گفت: مشکل انباشتگی دام همچنان وجود دارد اما آمار تقاضای خرید هم تا حدودی افزایش یافته است.
وی افزود: این افزایش تقاضا از سوی مصرف کنندگان است و امروز وقتی به میادین دام مراجعه کنید تا حدودی میتوان گفت بازار گوشت رونق گرفته است.
وی ادامه داد: همین رونق نسبی بازار باعث میشود که این به اصطلاح انباشتگی از سوی دامداریها رفع شود.
این مسئول صنفی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت گوشت در بازار کاهش نیافته است، گفت: در حال حاضر در شرایطی بهسر میبریم که بین نرخ گوشت و قیمت دام زنده هیچ ارتباط منطقی وجود ندارد.
وی یادآور شد: قیمت این دو محصول گرچه باید در یک راستا حرکت کنند و رابطهای منطقی با هم داشته باشند اما در موقعیت فعلی بخش توزیع کار خودش را میکند و به این موضوع که قیمت دام چقدر است، توجهی ندارد.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک اضافه کرد: آنها برنامههای خودشان را میچینند و فعالیتشان را پیش میبرند ضمن اینکه قیمت را هم در بازار، بخش توزیع تعیین میکند نه بخش تولید.
صدر دادرس به گلایه گفت: تمام فشارهای دستگاههای نظارتی روی بخش تولید است ولی بخش توزیع رها شده و هر طور میخواهد مدیریت میکند؛ به این ترتیب قیمت دام زنده اگر به گوشت تبدیل شود با قیمتی که در حال حاضر نرخ گوشت در حال عرضه به بازار است، بسیار فاصله دارد.
مدیر عامل اتحادیه دام سبک تصریح کرد: در حال حاضر قیمت دام زنده بین ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تومان بوده و نرخ لاشه حدود ۵۶۰ هزار تومان است. به عنوان مثال، با یکی از دامداران در استان سمنان صحبت کردم عنوان کرد گوشت دام خود را به شکل مستقیم به یکی از فروشگاههای زنجیرهای با هر کیلو گرم حدود ۶۳۰ هزار تومان عرضه میکند اما همین قیمت در سطح شهر حدود ۹۰۰ هزار تومان است.
این مسئول صنفی در پایان تاکید کرد: فاصله قیمتی بسیار زیاد است. یک تولیدکننده با عرضه مستقیم، گوشت قرمز هر کیلو گرم ۶۳۰ هزار تومان تحویل مصرف کننده میدهد، همین عدد در شبکه توزیع با قرار گرفتن چند واسطه در سطح شهر به بیش از ۹۰۰ هزار تومان میرسد.