اقتصادی

گازسوزی در مناطق نفت‌خیز جنوب در پایین‌ترین سطح – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ابراهیم پیرامون در بیست ونهمین نشست کمیته تخصصی محیط زیست شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر نقش این شرکت در تأمین انرژی کشور اظهار کرد: مناطق نفت‌خیز جنوب سهم اساسی در تولید نفت و تأمین گاز کشور دارد و از طریق جمع‌آوری گازهای همراه، افزون بر کاهش آلایندگی، خوراک مورد نیاز بخش مهمی از پتروشیمی‌ها را نیز تأمین می‌کند، بنابراین این شرکت نقشی کلیدی در اقتصاد و امنیت انرژی کشور ایفا می‌کند.

وی با اشاره به چالش‌های محیط زیستی صنعت نفت تصریح کرد: فعالیت صنعت نفت در همه دنیا همراه با انواعی از آلودگی‌هاست و باید این آلودگی‌ها به‌درستی مدیریت شوند. با وجود چالش‌هایی مانند قدمت و فرسودگی تأسیسات، تحریم‌های بین‌المللی و فاصله گرفتن از فناوری‌های روز، تولید در این مناطق با حداقل آسیب‌های زیست‌محیطی انجام می‌شود که حاصل تلاش کارکنان در بخش‌های مختلف است.

پیشرفت پروژه‌های کاهش گازسوزی

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده برای کاهش گازسوزی افزود: با وجود افزایش تولید نفت فراتر از برنامه ابلاغی شرکت ملی نفت، توانسته‌ایم به کاهش قابل‌ملاحظه‌ای در فلرینگ دست یابیم. امروز در پایین‌ترین سطح گازسوزی در مقایسه با سال‌های گذشته قرار داریم و مقدار سوزاندن گازهای همراه نسبت به اوایل پاییز که تولید نفت کمتری داشتیم، روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب کاهش یافته است.

پیرامون این کاهش را نتیجه اقدام‌هایی در حوزه تعمیرات، تأمین تجهیزات دوار و اورهال کارخانه‌ها دانست و گفت: گازهای همراه، سرمایه ملی هستند و باید به بهترین شکل ممکن از آنها بهره‌برداری شود. اگرچه مشعل‌ها به نماد آلودگی تبدیل شده‌اند، اما یرای فهم دقیق درباره نقش آنها در آلودگی شهر اهواز باید برمبنای یک آنالیز علمی دقیق، تمامی منابع آلاینده و نوع آلاینده‌ها سنجیده شوند تا نقش صنایع و منابع مختلف مشخص شود و برای شهرها یک شعاع آلودگی در نظر گرفته شود.

سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی تجهیزات برای کاهش آلودگی

وی مشکل گازسوزی را ناشی از چند عامل دانست و بیان کرد: بخشی از این مسئله به مسائل اقتصادی و سرمایه‌گذاری برمی‌گردد، بخشی دیگر به شرایط چاه‌ها و مخازن مرتبط است و قسمتی نیز به فرسودگی تجهیزات دوار مانند توربین‌ها و کمپرسورها مربوط می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به پروژه‌های در حال اجرا برای کاهش گازسوزی گفت: پروژه‌های مهمی طراحی شده و در حال اجراست. پروژه‌های مرتبط با پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته‌اند و برخی از بخش‌های آن، مانند ایستگاه‌های برق و پیش‌تراکم‌های NGL900 و NGL1000، به مرحله راه‌اندازی رسیده‌اند، همچنین پروژه تزریق گاز در میدان گچساران نیز آغاز شده که نقش مهمی در بهینه‌سازی تولید و به‌صورت غیرمستقیم بر کاهش گازسوزی دارد.

پیرامون افزود: امیدواریم پروژه جمع‌آوری گازهای همراه در رگ‌سفید ۱، که فاز اول آن هم‌اکنون راه‌اندازی شده است تا پایان سال به‌طور کامل در مدار عملیات قرار گیرد تا سبب جمع‌آوری بیش از ۱۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز در روز شود و از مقدار گازسوزی بالایی که در حال رخ دادن است، جلوگیری کند.

وی همچنین به توانمندی‌های داخلی در این حوزه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حوزه ساخت داخل نیز پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته‌ایم و توانسته‌ایم توربین‌های داخلی را در واحدهای تقویت فشار راه‌اندازی کنیم. این اقدام‌های کوتاه‌مدت در کنار پروژه‌های بزرگ، سبب کاهش گازسوزی در سال‌های آینده می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تأکید بر اهمیت آگاهی‌بخشی و تبیین اقدام‌های محیط زیستی صنعت نفت اظهار کرد: انتظار می‌رود دست‌اندرکاران اچ‌اس‌ئی (HSE) و محیط زیست صنعت نفت با ارائه راهکارهای علمی و فنی به کاهش چالش‌های موجود کمک کنند. همچنین باید در برابر بزرگ‌نمایی‌هایی که بعضاً درباره آلاینده‌های محیط زیستی صنعت نفت انجام می‌شود، با استدلال‌های محکم، ارائه آمار دقیق و تبیین اقدام‌های انجام‌شده، افکار عمومی را اقناع کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا