دهه نودیهای روستای وینسار پای ثابت فعالیتهای مسجدی – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
خبرگزاری مهر؛ گروه استانها: کردستان را به سرزمین مسجد و منارهها میشناسند، سرزمینی که هر کوچه و محلهاش مزین به مسجدی است که جایگاه ویژهای برای اهالی محل دارد و از ادای نماز و فرایض دینی گرفته تا برگزاری فعالیتهای فرهنگی، هنری و اجتماعی را در برخی این مساجد میتوان دید.
علاوه بر روستاهای مناطق شهری در روستاهای استان نیز مساجد امروزه مأمن برگزاری فعالیتهای فرهنگی و قرآنی است، فعالیتهایی که از کودکان گرفته تا بانوان را درگیر کرده و برای هر سن و سالی برنامههایی دارد.
اینجا روستای وینسار از توابع شهرستان قروه است، روستایی که با سالهاست فعالیتهای مسجدی را علاوه بر انجام فرایض دینی با فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، هنری و قرآنی درآمیخته و دهه نودیهای روستا را پای ثابت فعالیتهای مسجدی کرده است.
شادمانیهایی از جنس مسجد با رنگ رفاقت
برای فعالیت در مسجد سراز پای نمیشناسند هرکدام به گونهای نقش خود را در این مکان مقدس ادا میکنند، از بودن در مسجد و از یادگیری هرآنچه که مربیان بگویند ابراز شادمانی میکنند و یادگیری بیشتر را در کنار رفاقت و باهم بودن تجربه میکنند.
روزهای مناسبتی سال که به میان میآیند بوی شله زردی که کودکان این مسجد همراه با مربیان خود پختهاند فضای مسجد و اطراف را پر میکند، گاهی هم پخت آش محلی ساعات خوش با هم بودنشان را پر میکند.
صدای قرآئت قرآن کریم هم هر روز در این مسجد طنین انداز میشود و حلقههای دانشآموزان در مسجد کنار مربیان روح معنویت را در وجودشان تازه میکند.
اینجا زندگی رنگ شادی، نشاط، معنویت و رفاقت گرفته است و بچههای مسجدی سه سالی است که این روزها را در کنار هم تجربه میکنند و برای پررنگ شدنش هر روز درتلاشند.
سه سال فعالیت مسجدی به صورت منظم در وینسار برگزار میشود
سرمربی فعالیتهای مسجدی روستای وینسار در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیش از سه سال است که فعالیتهای این مسجد به صورت منظم برگزار میشود و اهالی روستا به ویژه کودکان و نوجوانان پای ثابت فعالیتهای مسجد هستند.
تربیت نسل قرآن محور یکی از اهداف فعالیتهای مسجدی است و این مهم میتواند به تربیت کودکان و نوجوانانی موفق و پویا برای آینده جامعه اسلامی کمک کند
حجتالاسلام محمد مالکی تصریح کرد: روخوانی، روانخوانی قرآن کریم، حفظ جز ۳۰ قرآن، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، آموزش احکام و آموزش عقاید از برنامههای مسجد این روستا است.
وی یادآور شد: تربیت نسل قرآن محور یکی از اهداف فعالیتهای مسجدی است و این مهم میتواند به تربیت کودکان و نوجوانانی موفق و پویا برای آینده جامعه اسلامی کمک کند.
وی تصریح کرد: با توجه به فعالیت مدارس و درگیری روزانه دانشآموزان با کلاسهای درس، فعالیتهای قرآنی مسجد به روزهای جمعه موکول شده و هر هفته صبح تا اذان ظهر این فعالیتها ادامه دارد.
سرمربی فعالیتهای مسجدی روستای وینسار یادآور شد: اقامه نماز هر و عصر نیز با مشارکت همین کودکان و نوجوانانی که اغلب به سن تکلیف نرسیدهاند در کنار بزرگترها و اهالی روستا برپا میشود.
حجتالاسلام مالکی اضافه کرد: این مسجد دارای چندین مربی است که کار آموزش بچههای مسجدی را در عرصههای فرهنگی، دینی، قرآنی و هنری برعهده دارند.
وی مصطفی زارعی، مهراب رحمانی، علی رضا صادقی، یونس رحمانی، امیرحسین شیروانی را از مربیان مسجد روستای وینسار از توابع شهرستان قروه دانست.
وی خاطرنشان کرد: در فصل تابستان نیز کلاسهای تقویتی برای اعضای بچههای مسجدی فعال میشود و دو روز در هفته فعالیتهای دانشآموزان پیگیری میشود.
سرمربی فعالیتهای مسجدی روستای وینسار اضافه کرد: فعالان فرهنگی کاملاً به صورت رایگان خدمت میکنند و هزینه صبحانه توسط خیرین تأمین میشود.
فعالیت ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری در کردستان
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: وجود قریب به ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان کردستان روزنههایی جدیدی از آموزش و رونق مساجد را به روی استان کردستان میگشاید.
بهزاد کیامهر افزود: کانونهای فرهنگی مساجد فرصتی ایجاد کردهاند که در کنار آموزش فعالیتهای دینی و قرآنی، کارکردهای دیگری از جمله فرهنگی و اجتماعی نیز در مساجد رونق بگیرد و زمینه حضور همه اقشار جامعه در فعالیتهای مسجدی را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه این روزها بجز کودکان و نوجوانان بانوان و افراد مختلف از هر سنی میتوانند در فضای مسجد از کلاسهای آموزشی و فرهنگی بهره ببرند، اعلام کرد: این فرصتها میتواند زمینهساز ایجاد نشاط و امیدآفرینی در جامعه شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان کردستان اضافه کرد: رونق مساجد با حضور اقشار مختلف در کلاسهای کانونهای فرهنگی هنری مهیا میشود که در طول سال نیز استمرار دارد و به زمان و مناسبت خاصی ختم نمیشود.
کیامهر در پایان بیان کرد: وجود کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در سطح روستاها نیز نویدبخش رشد و پویایی کودکان و نوجوانان روستایی و شکوفایی استعدادهای آنها خواهد بود.
با رشد و تقویت کارکردهای مساجد در سرزمین فرهنگ و هنر و سرزمین مسجد و منارهها میتوان شاهد رشد معنویت و شکوفایی استعدادهای قرآنی، دینی، فرهنگی و هنری باشیم.