لزوم ساماندهی زباله گردان خیابانی در کرمانشاه – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرنگار مهر، سردار مهدی حاجیان شامگاه چهارشنبه در کمیسیون مبارزه با سرقت استان که به ریاست استاندار در سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: مجموع کشفیات سرقتهای مهم در ۹ ماهه امسال نسبت به ۹ ماهه سال قبل که ۶۰ درصد بوده، ۶ درصد رشد داشته و همین امر بیانگر اهتمام همکاران ما برای مقابله با این قبیل سرقتها است.
وی همچنین با اشاره به کشف ۵۳ درصد سرقتهای خرد در استان طی ۹ ماه سپری شده از سال جاری، گفت: این مقدار کشفیات نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۴۰ درصد بوده، ۱۳ درصد رشد نشان میدهد.
فرمانده انتظامی استان با بیان اینکه از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال مجموعاً ۱۲ هزار و ۶۸۲ فقره سرقت مهم و خرد در استان کشف شده است، گفت: این مقدار کشفیات در واقع ۵۶ درصد کل سرقتها است که با تلاش شبانه روزی مأموران پلیس کشف شده است.
سردار حاجیان همچنین از دستگیری ۵ هزار و ۷۴۵ سارق در ۹ ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و گفت: سارقان حرفهای و تکراری که چندین بار سابقه ارتکاب جرم دارند پابند الکترونیک برای آنها نصب و مدام تحت مراقبت و نظارت قرار خواهند داشت.
وی با اعلام اینکه در ۹ ماه سپری شده از سال جاری شاهد کاهش ۲۴ درصدی سرقتهای مهم و ۱۷ درصدی سرقتهای جزئی نسبت به سال قبل بودهایم، تصریح کرد: در مجموع کل سرقتهای رخ داده در استان ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
عالیترین مقام انتظامی استان کرمانشاه یادآوری کرد: از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال سرقت مغازه ۶۲ درصد، منزل ۴۱ درصد، اتومبیل ۱۵ درصد، موتورسیکلت ۱۹ درصد، قاپ زنی ۴۰ درصد، اماکن خصوصی و دولتی ۱۴ درصد و احشام نیز ۲۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
سردار حاجیان در عین حال از رشد ۵۳ درصدی کشفیات سرقت مغازه، ۲ درصدی منزل، ۱۰ درصدی قاپ زنی و اماکن عمومی و خصوصی و ۱۲ درصدی احشام خبر داد و گفت: تنها در کشف سرقت موتورسیکلت ۲۳ درصد کاهش و در کشف سرقت خودرو نیز با سال قبل برابر بودهایم.
وی تصریح کرد: در ۹ ماه سپری شده از سال جاری نیز سرقت مسلحانه ۲۲ درصد و سرقت به عنف هم ۳۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان کاهش داشتهایم.
رئیس پلیس استان کرمانشاه در ادامه به برخی از اقدامات ابتکاری پلیس کرمانشاه در راستای مقابله با سرقت و پیشگیری از عوامل دخیل در این آسیب اجتماعی اشاره کرد و گفت: اجرای طرح هر کلانتری یک شهر و تجهیز ۹ کلانتری شهر کرمانشاه به تجهیزات الکترونیکی، ترسیم مدل ائتلافی – ساعتی در راستای کاهش فاصله زمانی بین وقوع تا کشف جرم و ارتقا ظرفیت کمپهای ترک اعتیاد از جمله این اقدامات بوده است.
سردار حاجیان ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت یگان ویژه در راستای کاهش جرم سرقت، بهره گیری از سامانههای هوشمند، تهیه بانکهای اطلاعاتی ویژه و اجرای طرحهای متعدد ارتقا امنیت اجتماعی در راستای دستگیری معتادان، خرده فروشان، دارندگان سلاحهای غیرمجاز و … از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.
وی در عین حال از اهتمام پلیس کرمانشاه برای تشدید برخورد با سارقان و مجرمان خبر داد و گفت: امروز این افراد از کوچکترین حاشیه امنیتی برخوردار نیستند و قطعاً دیر یا زود در چنگال قانون گرفتار و به سزای عملشان خواهند رسید.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به برخی چالشها و مشکلات در زمینه وقوع سرقت اشاره و اظهار کرد: اعطای مرخصی به مجرمان و سارقان سابقه دار، عدم بهره گیری مراکز تجاری، خدماتی و مسکونی از نگهبان، کمبود پارکینگهای عمومی وسایل نقلیه، حاشیه نشینی و بیکاری افراد ساکن در این محلات و سهولت در خرید و فروش اموال مسروقه خصوصاً در فضای مجازی از جمله این مشکلات و چالش هاست که باید برای مقابله با آن برنامه ریزی کرد.
سردار حاجیان همچنین خواستار ساماندهی زباله گردان خیابانی شد و گفت: برخی از این افراد انسانهای شریف و آبروداری هستند که تنها به خاطر احتیاج و نیاز مالی دست به این کار میزنند که شهرداری میتواند آنها را ساماندهی و با پوشاندن لباس فرم و حتی بیمه کردن آنها به نوعی این افراد را بازاجتماعی کرده و هویت دوباره ای به آنها بدهد.