استان ها

افزایش ورودی پرونده‌ها بحران جدی دستگاه قضائی است – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد موسوی ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیار، اظهار کرد: امروز یکی از بحران‌های جدی دستگاه قضا افزایش حجم ورودی پرونده‌ها به محاکم است.

وی افزود: متأسفانه طی سال‌های اخیر میزان ورودی پرونده‌ها به نسبت جذب و استخدام کادر قضائی و اداری در قوه قضائیه افزایش چند برابری داشته است و لذا اصلاح این امر مستلزم تغییر ساختارها و تدوین سیاست‌های نوین و کارشناسانه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در کنار این سیاست‌گذاری‌ها لازم است برخی از هنجارها و رفتارهای اجتماعی نیز که به صورت نادرست در اذهان شکل گرفته است بازتعریف و اصلاح شود.

موسوی بیان کرد: بخشی از هنجارها جز سنت‌های دیرینه‌ای هستند که از نسل‌های گذشته به مردم امروز منتقل شده‌اند و افرادی نیز به شدت روی آنها تعصب دارند.

وی عنوان کرد: التزام به این مبانی فکری هنگامی مفید است که موجبات رشد کمالات انسانی را فراهم و جامعه را به سمت و سوی امنیت و آرامش سوق دهد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه غیرت و غیرت‌ورزی یکی از هنجارهای اخلاقی و از جمله خصلت‌های نیکی است که از پیشینیان به ما منتقل شده است تصریح کرد: علمای اخلاق و دین غیرت را یکی از ملکه‌های نفسانی آدمی و از صفات مؤمنان پرهیزکار دانسته‌اند؛ اما در عین حال مؤمنان را از غیرت بی‌جا برحذر داشته‌اند.

موسوی خاطرنشان کرد: برخی از تعصبات کور به اشتباه غیرت تلقی می‌شوند و زمینه‌ساز فساد و تباهی افراد می‌گردند.

وی اضافه کرد: در برخی از قتل‌ها افرادی از طایفه مقتول تحت عنوان غیرت، خود را مسئول می‌دانند که انتقام خون متوفی را بگیرند و لذا سعی می‌کنند با ایراد خسارت‌های جانی و مالی به خانواده و بستگان قاتل، این حس خود را فرو بنشانند؛ این در حالی است که خانواده و اطرافیان قاتل هیچ نقشی در قتل نداشته‌اند و کاملاً بی‌گناه قربانی احساسات افراطی این افراد می‌شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که باعث ایجاد مشکلات عدیده برای مردم شده است انحراف در برخی از مراسم است.

موسوی گفت: اقدامات نابجای برخی خانواده‌ها برای تیراندازی در مجالس، شادی‌ها را به عزا تبدیل کرده و گاهی خسارات جبران‌ناپذیری را برای افراد حاضر در مراسم پدید می‌آورد.

وی بیان کرد: از دیگر سنت‌های اشتباه، برگزاری مراسم بزرگِ ترحیم برای افرادی است که دست به خودکشی زده‌اند؛ چراکه خودکشی یکی از گناهان کبیره است و لذا برگزاری مراسم عزاداری باشکوه برای این اشخاص، گناه سنگین خودکشی را در ذهن برخی افراد کم رنگ می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا