سیاسی

نخستین واکنش حسین شریعتمداری پس از ماجرای سقوط بشار اسد: انشاالله در آینده برای برخورد با این پالس‌ها و [ظریف]، فکری خواهد شد

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

فارس: مدیرمسئول روزنامه کیهان با تروریست خواندن «جبههالنصره» و «تحریرالشام» گفت: «این‌ها نسخه جدید داعش هستند.»

مراسم گرامیداشت روز دانشجو، صبح یکشنبه ۱۸ آذرماه در دانشکده خبرگزاری فارس با حضور حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان برگزار شد.

در این مراسم حسین شریعتمداری با ذکر خاطراتی از مبارزات انقلاب اسلامی گفت: یکی از شعار‌های معروف آن روزها، شعر «من اگر بنشینم، تو اگر بنشینی، چه کسی برخیزد، من اگر برخیزم، تو اگر برخیزی، همه بر می‌خیزند» بود. یک روز بنده و مرتضی الویری نزد شهید آیت‌الله سعیدی رفتیم. ایشان در مورد این شعر گفت تا زمانی که این برخاستن در شعر، بدون هدف باشد و محوری نداشته باشد، بی اثر است. از همان روز‌ها بود که نام امام خمینی رحمت‌الله‌علیه به شعار‌های مردم راه پیدا کرد و شعار معروف «روح منی خمینی، بت شکنی خمینی» به یکی از شعار‌های معروف مردم تبدیل شد.

وی افزود: جنبش دانشجویی قبل از هرچیز بایستی نقشه راه داشته باشد. اینکه فقط تظاهرات و برانگیختگی داشته باشد به تنهایی کافی نیست. قبل از انقلاب اینطور نبود.

 مدیر مسئول روزنامه کیهان با تاکید بر اینکه در ۲۰ سال قبل از انقلاب، جنبش دانشجویی تحت تاثیر جریان چپ و مارکسیست‌ها بود، گفت: خط اسلامی در دانشگاه‌ها عمدتا بعد از خرداد ۱۳۴۲ شکل گرفت. 

شریعتمداری گفت: یکی از مبنا‌های اصلی و ایدئولوژیک مجاهدین خلق (منافقین) این بود که مارکسیسم را علم مبارزه می‌دانستند. از طرفی، یکی از اصلی‌ترین کتاب‌های منافقین، «راه انبیا و راه بشر»، برگرفته از کتاب معروف «راه طی شده» مهندس بازرگان بود. خلاصه آن کتاب منافقین، این بود: راهی که انبیا با وحی طی کرده اند بشر نیز از طریق علم می‌پیماید.

شریعتمداری ضمن رد این نظر، آن را یکی از دلایل انحراف منافقین دانست.

مدیر مسئول روزنامه کیهان با تاکید بر اینکه باید فرصت‌ها را غنیمت شمرد، تصریح کرد: به قول حضرت آقا علت اینکه دانشجو، موقعیت اثرگذاری دارد، آن است که دانشجویان امروز، مدیران و مسئولان فردای کشور هستند. اهمیت این موضوع، ان است که چرخ‌های فردای مملکت، به دست دانشجویان امروز سپرده می‌شود و مسئولیت اداره کشور بر عهده آنان خواهد بود. از این جهت، توجه به نقش دانشجویان امروز، بسیار با اهمیت خواهد بود.

شریعتمداری ادامه داد: در این میان نکته مهم، آن است که ما باید مختصات جایی را که در آن هستیم مشخص کنیم. به قول حضرت آقا کسی که نقشه راه نداشته باشد به بیراهه خواهد رفت.

مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به خاطره‌ای از دوران زندانی بودنش در رژیم پهلوی گفت: «نوروز سال ۱۳۵۶ که کمی محدودیت‌های ملاقات با زندانیان کمتر شده بود، یکی از دوستان نزدیکم به ملاقاتم امد و گفت: چند روز پیش خدمت آقا (امام خمینی رحمت الله علیه) در شهر نجف بودم و از نگرانی‌های انقلابی‌ها گفتم. امام فرمودند به آقایان بگویید هرچه آقای مطهری در سخنرانی‌ها و کتابهایش گفته، نظر من هم است.

وی گفت: عین جمله حضرت امام این بود که تمامی آثار مطهری، بلا استثنا مورد تائید من است.

شریعتمداری با بیان اینکه اسلام ناب، ظلم ستیز است، گفت: برای همین است که نظام سلطه جلوی شما قد علم خواهد کرد. چون ماهیت اسلام و کفر، باهم تناقض دارد. درصورتی تقابل نظام سلطه و اسلام، تمام خواهد شد که ساختار حاکمیت با اسلام فاصله بگیرد، یا نظام سلطه دست از خوی استکباریش بردارد. به تعبیر امام (ره): «آمریکا از خر شیطان پیاده شود.» و بدانید هیچ وقت این اتفاق نخواهد افتاد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه، در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره مذاکره با غرب، با اشاره به بحث‌هایی که اخیرا درباره مذاکره مطرح می‌شود، تصریح کرد: مبنا و کف خواسته‌ها برای شروع مذاکره این است که با طرف مقابل، مشترکاتی داشته باشیم. مشترکاتی داشته باشیم. سقف مذاکره هم، نتیجه نهایی مذاکره است. یعنی شما بده بستان‌ها را می‌کنید و تمام. 

شریعتمداری با بیان اینکه هدف ترامپ در مذاکره، از همان ابتدا به بردگی گرفتن ایران بود، ادامه داد: ترامپ بار‌ها منتظر مذاکره بود؛ به قول شهید قاسم سلیمانی در انتظار انجام برجام ۲ و ۳ بودند.

وی تصریح کرد: برخی از افراد که بعضا جایگاه‌های غیرقانونی در دولت دارند، پالس‌هایی در طی این هفته‌های حساس برای غرب فرستاده‌اند که انشاالله در آینده هم برای برخورد با این پالس‌ها و آن افراد، فکری خواهد شد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان با ابراز خرسندی از فعالیت دانشکده رسانه فارس گفت: وقتی خبر تاسیس این دانشکده آمد، بسیار از آن خوشحال شدم و استقبال کردم. بدانید که رسانه‌های ما ظرفیت‌های زیادی برای جذب دانشجویان رشته‌های مختلف رسانه دارند و فضا برای فعالیت شما بسیار فراهم است. 

شریعتمداری تاکید کرد: لازم است نیرو‌هایی برای رسانه تربیت شوند و در آینده به همان سمتی روند که به تفکر آن‌ها نزدیکتر است؛ الان خوشبختانه اهمیت رسانه مشخص شده قبلا زیاد به آن توجهی نمی‌شد.

او افزود: حوالی سال ۲۰۲۱ ناتو در گزارشی محرمانه که بخش‌هایی از آن منتشر شد، چهار عرصه جنگی را معرفی کرده بود. این چهار عرصه شامل زمین، دریا، هوا فضا و سایبر بود. در آن مقاله آمده بود که باید عرصه پنجمی را هم تعریف کنیم و آن، عرصه جنگ‌های شناختی است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: «متخصصان جنگ شناختی می‌گویند جنگ شناختی شکل پیچیده و پیشترفته جنگ نرم است. در جنگ نرم، سعی بر این است که افکارتان را به طرف القا کنید؛ یعنی رفتار، برخاسته از افکار است. پس کسی که رفتار را مدیریت کند، می‌تواند افکار را نیز در جنگ نرم مدیریت کند. اما جنگ شناختی، یعنی طوری فکر کن که من می‌خواهم».

شریعتمداری با ذکر مثالی در این باره افزود: «در علم میکروبیولوژی و در تفاوت میکروب و سلول، می‌گویند میکروب در چرخه متابولیستی سلول اثر می‌گذارد و چرخه را مختل می‌کند. اما ویروس وارد دی ان‌ای می‌شود و به سلول دستور می‌دهد همان کاری را کند که ویروس می‌خواهد. جنگ شناختی دقیقا همین ویروس است.»

وی با اشاره به وظیفه اصحاب رسانه در جنگ شناختی، اظهار کرد: وظیفه ما در مقابل جنگ شناختی این است که مانند زلیخا که یوسف خود را به زنان مصر نشان داد و باعث حیرت آنان شد، «یوسف خودمان» و آن تفکر زیبایی که جهانیان را به حیرت وا می‌دارد، نشان دهیم.

شریعتمداری در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره تحولات سوریه و سقوط دولت بشار اسد گفت: درمورد چرایی اتفاقات سوریه، باید متخصصان نظامی اظهار نظر کنند. اما دانستن این نکته قابل تامل و جالب است که در آغاز ماجرا‌های اخیر سوریه، حدود ۱۵ هزار نفر تروریست وارد سوریه شدند. افرادی با ملیت‌های مختلف. از چچنی‌ها گرفته تا اویغورها. مسلم است که وقتی تنها ۲ ساعت بعد از آتش بس لبنان، این تعداد معارض و تروریست، در سوریه با آن سرعت پیش‌روی می‌کنند، حتما پیشینه تمرینی داشته اند و لااقل ۲ ماه برای این روز‌ها آماده شده بودند.

وی ادامه داد: تقریبا ۲ هفته قبل از این ماجرا، امارات و عربستان به بشار اسد گفته بودند که به هرحال حزب الله و حماس به زعم آنها بزودی به پایان می‌رسند. فقط مانده ایران. اگر می‌خواهید که به جهان عرب برگردید، باید از حمایت ایران دست بکشید؛ اما وی مخالفت کرد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان تاکید کرد: کشور‌های عربی در ماجرای سوریه فقط «پادو» هستند و صحنه گردانانان و طراحان اصلی این ماجرا، اسراییل و آمریکا هستند.

شریعتمداری با اشاره به نقش «جبهه النصره» و «تحریر الشام» در تحولات سوریه توضیح داد: درباره جبهه‌النصره باید به این اشاره شود که آنها تحت نظارت ترکیه بوده‌اند. حتما اینها تروریست هستند. متاسفانه ما دیدیم که بعضی از رسانه‌ها ازجمله صداوسیما و وزیر امورخارجه می‌گویند که اینها نیرو‌های مسلح و معارضان مشروع هستند. اما باید بدانیم که اینها دقیقا نسخه جدید داعش هستند. همان داعش، اما در لباس و با ظاهر امروزی.

وی با بیان اینکه داعش را از اساس، آمریکایی‌ها ایجاد کردند گفت: حتی ترامپ در مناظره خودش با هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا به او گفته بود داعش را شما ساخته اید و کلینتون هم هیچ جوابی نداشت.

شریعتمداری افزود: جولانی سرکرده تحریرالشام هم صریحا گفته طرفدار اسراییل هستند و تصویر و فیلمی موجود است که در آن نتانیاهو به ملاقات مجروحان داعشی در تل‌آویو رفته است.

وی درباره تفاوت‌های «داعش» و «تحریرالشام» گفت: در تحریرالشام، بر خلاف داعش، دیگر کشتن مخالفان با عقاید این گروه تروریستی، در دستور کار نیست. ظاهر آنها تفاوت کرده است و دیگر خبری از کشتار‌های تصویربرداری شده و چهره بسیار خشن نیست. چون از ابتدا معلوم بود که داعش برای حکومت نیامده است. وقتی هزار و اندی نفر را در دانشگاه کشتند و فیلم آن را پخش کردند این موضوع مشخص شد. اما نباید فراموش کنیم که هدف اصلی آنان، ایران است. همان ایران که نتانیاهو در یک مصاحبه، سه بار از نام ایران به عنوان دشمن اسرائیل نام برد و ابراز نگرانی کرد.

شریعتمداری تصریح کرد: جولانی مصاحبه‌ای دارد که می‌گوید ما می‌خواهیم بازو‌های ایران را قطع کنیم. همینطور تمام سران امریکا و اسراییل گفته اند که دشمن اصلی ما ایران است.

مدیر مسئول روزنامه کیهان با اشاره به سخنرانی نتانیاهو و تعبیر «عوض شدن لولای تاریخ» گفت: چند وقت قبل از این، رهبر معظم انقلاب در چند مرحله تعبیر «عبور از پیچ تاریخی» را برای آینده منطقه استفاده کرده بودند. 

شریعتمداری در ادامه، با اشاره به بخشی دیگر از بیانات رهبر انقلاب، گفت: «به تعبیر حضرت آقا، ۲ قطب بیشتر در دنیا نیست. یک قطب، استکبار و دیگری اسلام، و این قطب با پرچم داری ایران است.

وی افزود: حتی «یو اس‌ای تودی» هم مقاله‌ای منتشر کرده بود مبنی بر اینکه مشکل ما با ایران، این است که ما ابرمخالفی داریم که هم نقشه ما را می‌داند و هم در میان مردم محبوب است. یعنی رهبر انقلاب اسلامی.

شریعتمداری تاکید کرد: سوریه از بازو‌های مقاومت بود و خدمات زیادی حتی در زمان جنگ تحمیلی به ایران کرده بود. حقیقت این است که ما از عقبه‌های سختی عبور کردیم. اما باید این را هم در نظر داشت که شرایط خطیر است، اما خطرناک نیست.

در ادامه این مراسم، دانشجویان برتر رشته‌های مختلف دانشکده رسانه خبرگزاری فارس معرفی و هدایای خود را دریافت کردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا