استفاده از برگ گذر ویژه اربعین فقط تا روز اربعین

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا گفت: افرادی که برگ گذر ویژه اربعین دریافت می کنند فقط تا روز اربعین مهلت دارند از کشور خارج شوند و بعد از این تاریخ اجازه خروج ندارند.

به گزارش مهر، سردار محمد شرفی رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد ستاد مرکزی اربعین و فرمانده قرارگاه اربعین فراجا صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با تشکر از مسئولان عراقی برای تسهیل سفر به این کشور در ایام اربعین گفت: پیاده‌روی اربعین مایه مباهات و فخر مسلمانان به ویژه شیعیان است. یکی از کارکردهای اصلی این پیاده روی انسجام درونی شیعیان در ذیل پرچم امام حسین (ع) است.

وی افزود: فرماندهی انتظامی ایران یکی از پایه‌های اصلی راهپیمایی اربعین است و یک قرارگاه به عنوان قرارگاه حسینی اربعین حسینی با ۱۵ کمیته تخصصی تشکیل شده است. همچنین ۵ قرارگاه فرماندهی فرعی در استان‌ها هم برای مأموریت اربعین تشکیل شده است.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا بیان کرد: اصلی‌ترین رسالت فرماندهی انتظامی در این مأموریت تأمین امنیت زائران است؛ اگر در نظر بگیریم ۵ میلیون زائر قرار است از مرز عبور کنند باید امنیت اینها حفظ شود. پیشگیری از سرقت و شناسایی آسیب‌ها و امنیت و همچنین تأمین امنیت محورهای متصل به مرزها در طرح تأمین کنترل زائر از مبدا به مقصد پیش‌بینی شده است.

شرفی گفت: ۲۲۸ کلانتری و ۱۷ پاسگاه و ۸۱ بخش انتظامی فقط در مسیرهای منتهی به پایانه‌های مرزی مأموریت دارند تا از امنیت زائران محافظت کنند؛ ۳۳ ایستگاه بازرسی ثابت و دائمی و ۶۶ ایستگاه موقت در مسیرهای منتهی به مرزها هم پیش بینی شده است.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: ۱۳۱ نقطه توقفگاه در مسیرهای منتهی به پایانه‌های مرزی ایجاد شده است تا زائران در صورت نیاز در این محل‌ها توقف کنند.

وی گفت: ۹۴۳ گشت خودرویی انتظامی در محورها به صورت شبانه روزی هستند و ۳۶۱ گشت موتوری در قالب پلیس پیشگیری مأموریت دارند.

شرفی ادامه داد: یکی از مأموریت‌های عمده و ذاتی ما بحث مدیریت است. پیش بینی می‌کنیم محورها امسال پرتردد هستند و به این منظور ۱۱۰ پاسگاه ثابت راهور و ۶۱ واحد سیار پلیس راهور برای این مأموریت درنظر گرفته‌ایم؛ هزار و ۲۱۹ تیم خودرویی و ۱۱۸ تیم موتوری هم در حالت آماده‌باش هستند.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با اشاره به مدت زمان استقبال از سفر گفت: از سال ۹۵ تا ۹۷ حدود ۱۵ روز یا ۹ روز قبل از اربعین اوج سفرها بود و در سال ۹۸ این زمان به ۲۰ روز رسید و در سال جاری پیش‌بینی می‌کنیم ۱۱، ۱۵ و ۱۸ شهریورماه اوج سفرها باشد.

شرفی گفت: پیش‌بینی می‌شود از روز ۱۹ شهریور بازگشت‌ها را شاهد باشیم و اوج بازگشت ۲۴ تا ۲۷ شهریورماه باشد.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۷۷ در محور ایلام-مهران پیش بینی می‌شود، ۳ هزار و ۷۸۸ تردد در محور کرمانشاه-بیستون و ۳ هزار و ۱۷۶ تردد در محور ماهشهر-بندر امام پیش بینی می‌شود که پیش بینی می‌شود از ۱۵ روز قبل اربعین و ۲ روز بعد از اربعین اوج ترددها باشد.

وی با اشاره به پوشش خلاءهای مرزی با استقرار نیرو گفت: این اقدام برای این است که احدی بدون مجوز از مرز خارج نشود، همچنین افسرهای مرزبانی به عنوان رابط به کشور عراق معرفی کردیم و خط تماس بین افسران مرزبانی برقرار است تا در صورت نیاز بتوانیم با هم ارتباط داشته باشیم.

شرفی ادامه داد: گذرنامه‌های فاقد اعتبار از سال ۹۱ تا کنون در شرایطی که مخدوش نباشد تمدید می‌شود، همچنین با عراق هماهنگ شده است برگ گذر ویژه اربعین صادر شود.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا بیان کرد: افرادی که دارای گذرنامه هستند و ۶ ماه اعتبار دارند برای سفر مشکلی ندارند، اگر کسی گذرنامه دارد و از یک شهریور به بعد اعتبار ندارد و مخدوش هم نیست باید به پلیس مهاجرت و گذرنامه در مراکز استان‌ها مراجعه کند و شناسنامه، کارت ملی و اصل گذرنامه را ارائه دهند تا در گذرنامه مهر تأیید را ارسال کنند و در همان لحظه تحویل دهند.

شرفی گفت: افراد فاقد گذرنامه دو شرایط دارند یا به پلیس به اضافه ۱۰ مراجعه می‌کنند یا در اپلیکیشن پلیس من درخواست صدور گذرنامه می‌کنند و مدارک را می‌دهند و از طریق پست گذرنامه برای آنها ارسال می‌شود.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه فردی که اصلاً گذرنامه ندارد می‌توانند برای سفر اربعین برگ گذر ویژه اربعین دریافت کند، خاطرنشان کرد: برای دریافت یا باید به پلیس به اضافه من مراجعه کند یا از طریق اپلیکیشن پلیس من ثبت نام کند تا از طریق پست برایش ارسال شود، این نکته مهم است که از این برگ گذر فقط یک بار آن هم فقط برای سفر به عراق می‌تواند استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه افرادی که برگ گذر ویژه اربعین دریافت می‌کنند فقط تا روز اربعین مهلت دارند از کشور خارج شوند، گفت: افرادی که برگ گذر ویژه دارند بنابر توافقات قبلی با دولت عراق بنا بود تا از ۶ صفر به مرزها مراجعه کنند اما امروز قرار است صحبت‌هایی شود که این بازه برداشته شود و افراد بتوانند زودتر از ۶ صفر هم به مرزها مراجعه کنند.

شرفی ادامه داد: زمان فعالیت دفاتر پلیس +۱۰ تا ساعت ۶ عصر است و هزار و ۱۰۰ دفتر در سراسر کشور خدمات دهی می‌کنند.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا بیان کرد: همراه داشتن کدئین دار و روان گردان در عراق جرم است مگر اینکه نسخه و مجوز داشته باشند، ما در مرزها به جدیت این موارد را پیگیری می‌کنیم و در عراق هم به جدیت برخورد می‌شود.

شرفی گفت: در مسیرها امکانات رفاهی پیش بینی شده است و نگرانی از بابت آب آشامیدنی نداریم؛ ۱۷ باب آشپزخانه در پایگاه‌های مرزی، دستگاه‌های مه پاش و سایر اقدامات دیگر برای همکاران پلیس در نظر گرفته شده است.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: همچنین یک بیمارستان صحرایی در مرز مهران فراهم شده است که ۱۲۰ نفر از پرسنل و متخصصان فراجا در آن محل حضور دارند؛ همچنین ۹۴ تیم امدادی در ۸ پایگاه مرزی با ۲ اتوبوس آمبولانس مستقر شده اند.

وی افزود: یک دستگاه بالگرد ۲۱۲ و دو بالگرد mI17 و یک بالگرد ۲۰۶ در مرز مهران مستقر هستند. همچنین دو پهپاد m6 در ایلام با ۱۳ نفر و در نهایت ۵ پهپاد با ۴۰ نیرو در مرزها هستند.

فرمانده قرارگاه اربعین فراجا بیان کرد: پلیس فتا در مرزها پایگاه دارد و فضای مجازی را رصد می‌کند، همچنین پلیس آگاهی با کارشناسان چهره زن در مرزها حضور دارند. پلیس مبارزه با موادمخدر با تمام توان در پایانه مرزی مستقر هستند.

شرفی گفت: تمام مشمولان غیرغایب، دانشجویان و طلاب می‌توانند بدون سپردن وثیقه از کشور خارج شوند.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: اصلی ترین مأموریت یگان ویژه لایحه‌های کنترلی مدارک است و یگان ویژه با تمام توان در مرزها حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه مرز سومار فقط برای تردد موکب ها پیش بینی شده است، گفت: مرز ریمدان برای ورود اتباع پاکستانی پیش بینی شده است.

شرفی ادامه داد: طرف عراقی اعلام کرده است که عبور از مرز تمرچین و باشماق فقط به صورت کاروانی است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا