افزایش ماندگاری برنج با فناوری پرتودهی – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید راشدی در حاشیه بازدید از ظرفیت ایجاد شده در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل و گفتگو با اعضای هیأت مدیره این مرکز گفت: از سامانه پرتو دهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی، ایمنی مواد غذایی و امنیت آن بهره گیری میشود و با توجه به توانمندی و ظرفیت بالایی که شهرستان آمل در بخش کشاورزی با خصوص تولید برنج دارد انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شد.
وی افزود: با فرایند و تجهیزاتی که در مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران وجود دارد، سامانه پرتودهی به ماشین آلات این مرکز اضافه خواهد شد و برنجهایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته بندی توسط اشعه گاما پرتودهی عبور داده و پس از آن بسته بندی نهایی خواهد شد.
معاون سازمان انرژی هستهای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها، اضافه کرد: این فرایند باعث مدت زمان ماندگاری برنج از یکسال به بیش از ۵ سال خواهد رسید.
راشدی اضافه کرد: مزیت دیگر برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی برای مصرف داخلی، شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را نیز خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سازمان انرژی هستهای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل را دارد ابراز امیدواری کرد، با فراهم شدن شرایط مالی برای این مرکز و خدمات بزرگی که پرتودهی برای محصولات کشاورزی به خصوص برنج مازندران خواهد شد مسئولان کشوری و استانی نیز با حمایت و پشتیبانی از این مرکز اقدام فوری انجام دهند.
معاون سازمان انرژی هستهای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها در توضیح اینکه پرتودهی یک روشی که از حدود ۷۰ سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا در حال استفاده است، تصریح کرد خوشبختانه این دانش هستهای از حدود ۲۰ سال گذشته تاکنون در سازمان انرژی هستهای ایران نیز در حال استفاده است.
راشدی ادامه داد: با توجه به ظرفیت محدودی که در سازمان انرژی اتمی برای این سامانه وجود دارد به دستور رئیس سازمان و سیاستهای دولت این سامانه در کشور توسعه داده خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزههای دیگر و قابل انجام در کشور، بتوان هم در افزایش محصول و ماندگاری و سلامت آن توسعه داد.