استان ها

آغاز مرمت بزرگ‌ترین یادگار تیموریان در اصفهان – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

محمدعلی ایزدخواستی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، از آغاز عملیات مرمت «تالار تیموری» به‌عنوان یکی از بناهای مهم و تاریخی اصفهان خبر داد.

وی با اشاره به جایگاه ارزشمند این بنا گفت: تالار تیموری، یادگاری از دوره تیموری و قدیمی‌ترین بنای مجموعه دولتخانه، در خیابان استانداری اصفهان واقع شده است.

آغاز مرمت بزرگ‌ترین یادگار تیموریان در اصفهان

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان درباره تاریخچه این تالار توضیح داد: این ساختمان در دوره تیموری و در بخشی از باغ نقش‌جهان بنا شده است. بر اساس برخی منابع، ساخت این بنا به دستور میرزا رستم بن میرزا عمو شیخ، از نوادگان امیر تیمور، انجام شده است. تالار تیموری که در آن دوران به‌عنوان فضای اداری یا تفرجی کاربرد داشته، در دوره صفویه نیز به عنوان محل استقرار دفاتر دیوانی استفاده می‌شد و میدان چهارحوض در مقابل آن احداث گردید که به میدان نقش‌جهان متصل می‌شد.

وی افزود: تالار تیموری در دوره پهلوی به ارتش واگذار شد و سپس به تملک شهرداری اصفهان درآمد. در دهه شصت، این بنا در اختیار یکی از اساتید دانشگاه اصفهان قرار گرفت و در سال ۱۳۶۷ به‌عنوان موزه تاریخ طبیعی اصفهان به بهره‌برداری رسید. اما پس از درگذشت مؤسس موزه، بنا به تدریج متروکه و دچار فرسودگی شد.

ایزدخواستی با اشاره به ثبت ملی این بنای تاریخی تصریح کرد: در اثر متروکه ماندن و عدم مرمت در سال‌های اخیر، تالار تیموری دچار آسیب‌های جدی از جمله نم‌زدگی، نشست پی و حرکت دیوارها شده است. در حال حاضر سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان در حال اجرای عملیات آسیب‌شناسی و تدوین برنامه‌های لازم برای مرمت این بنای ارزشمند است.

آغاز مرمت بزرگ‌ترین یادگار تیموریان در اصفهان
فضای داخلی تالار تیموری که تبدیل به موزه شده بود

وی اعلام کرد: طرح‌های مرمتی تالار تیموری تا یک ماه آینده تکمیل خواهد شد و عملیات مرمت اضطراری از هفته آینده آغاز می‌شود. برای این مرحله، بودجه‌ای بالغ بر پانزده میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و همچنین پیش‌بینی می‌شود برای تکمیل عملیات بازسازی در سال آینده، مبلغی بالغ بر بیست‌وپنج میلیارد تومان تخصیص یابد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: در روند مرمت تالار تیموری، تلاش می‌شود که اصالت و هویت تاریخی بنا حفظ شود تا این اثر ارزشمند پس از بازسازی به‌عنوان یک مکان تاریخی به شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود و جلوه‌ای دیگر به بافت تاریخی اصفهان بیفزاید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا