پیشنهاد استفاده از الگوی جهادی مدیریت بحران تهران برای کل کشور – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین ساجدینیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بازدید از مرکز عملیات اضطراری شهر تهران با اشاره به تجربیات موفق مدیریت بحران تهران از این مجموعه به عنوان الگویی برای تمام کشور نام برد و یادآور شد: ۲۰ سال در این مجموعه تجربهاندوزی شده و هر روز بهتر میشود.
وی از اقدامات علمی، تشکیل کارگروههای اثرگذار و تمرینهای موفق به عنوان بخشی از این اقدامات نام برد و بر لزوم توجه به تمرین مشترک با دیگر استانها و تشکیل کارگروههای مقطعی برای اثرگذاری بیشتر تاکید کرد.
ساجدی نیا افزود: تمرینها باید بر مبنای سناریوهای واقعی برگزار شود و برای همافزایی بیشتر باید از تجربیات مشترک استفاده کرد.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به سرعت تحولات در دنیای امروز بر مسئولیت تاریخی در زمینه افزایش توانایی مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: توجه به موضوع ایمنی در کنار آمادگیهای عملیاتی تکلیف اصلی ماست. اسناد بالادستی نیز بر این نکات تاکید کرده و امیدواریم با همافزایی بتوانیم هماهنگی در این زمینه را افزایش دهیم.
وی از مدیرت واحد به عنوان حلقه مفقوده مدیریت بحران نام برد و با اشاره به الزامات این مدیریت واحد به بررسی مخاطرات عمده شهر تهران پرداخت و ضمن یادآوری این نکته که تهران در معرض ۱۴ اولویتدار قرار دارد از سیل، زلزله، آلودگی هوا، طوفان، خشکسالی، زمینلغزش، حریق و حوادث مواد خطرناک، بیماریهای فراگیر انسانی، تهدیدات سایبری، تجمعات انبوه و…. به عنوان بخشی از این مخاطرات یاد کرد.
ساختار مدیریت بحران کشور، ستاد مدیریت بحران شهر تهران، کارگروههای تخصصی، پویش جهادی واکسیناسیون، دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران، شبکه ارتباطات پایدار و قرارگاه ایمنی کالبدی موضوعات دیگری بود که در این جلسه به آنها اشاره شد.
تدوین و ابلاغ برنامه ایمنی کالبدی شهر تهران در قالب ۱۵۸ اقدام و ۲۵ خط تلاش و بررسی ابنیه فنی و بزرگراهی، شریانهای حیاتی، بافت فرسوده و ناپایدار، ایمنسازی گودهای رها شده، ارزیابی ایمنی یکپارچه ۳۰۷۱ ساختمان مهم و بلندمرتبه، وضعیت عملیات بهسازی در پلهای اولویتدار، بودجه ایمنی کالبدی، ارزیابی لرزهای بیمارستانها، توسعه شبکه شتاب نگاری لرزهای، سامانه هشدار سریع، ارتقای تابآوری لرزهای کلانشهر تهران از طریق مقاومسازی لرزهای ساختمانها و شریانهای حیاتی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاههای پشتیبانی، دبیرخانه HSE، نظامنامه HSE، پدافند غیرعامل، موضوعات مربوط به آمادگی و عملیات، آموزش،پویش آموزش همگانی و نیروهای دوام موضوعات دیگری بود که در ادامه این جلسه گزارشهای درباره میزان پیشرفت آنها ارائه و معاونان و مدیران سازمان در خصوص این بخشها توضیح دادند.
در ادامه این نشست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از سامانههای به کار رفته در بخش EOC سازمان و نیز از تجهیزات و ماشینآلات مدیریت بحران تهران بازدید و با طرحها و برنامههای این سازمان در بخشهای مختلف پیشگیری، آمادگی، آموزش، پدافند غیر عامل و سلامت، ایمنی و محیطزیست آشنا شد.