استان ها

تحت پوشش قرار داشتن ۹۰ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان از آب شرب – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاسمی صبح امروز در نشست هم اندیشی کمیته تخصصی عالی صنعت آب و فاضلاب استان که در محل اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان برگزار شد، با اشاره به بخشی از چالش‌های تأمین، انتقال و توزیع آب در استان، افزود: خشکسالی، فقر منابع آبی، برداشت‌هایی بی‌رویه از منابع زیرزمینی و هزینه‌های هنگفت تأمین، نگهداری و توزیع آب از جمله معضلاتی است که این خطه پهناور از کشور، در مسیر خدمات‌رسانی مطلوب به مردم وجود دارد.

وی ادامه داد: این موضوع، سبب شده که روستاها و برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان که دارای شبکه آب هستند هم، با تنش آبی روبه‌رو شوند، به همین منظور سالانه برای رفع این مشکل، اقداماتی شامل، حفر، تجهیز و لایروبی چاه، ارتقای سیستم‌های پمپاژ و اصلاح شبکه آب انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان برای ۵۱ شهر و سه هزار و ۲۴۰ روستای، ۲۴ هزار کیلومتر خط و شبکه توزیع در مدار بهره‌برداری قرار دارد، افزود: این خطه، استان پهناوری است که از نظر اعتباری نیاز به تقویت دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، ادامه داد: برای دستیابی به شرایط پایدار آبرسانی برای کل استان، نیاز به اعتباری معادل ۴۰ همت است، که هر سال به این میزان افزوده می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه هزینه‌های اجرای پروژه‌ها به دلیل پراکندگی و طولانی بودن مسیرهای انتقال آب، ۲.۵ برابر متوسط کشوری است، اظهار کرد: در تمام نقاط استان برنامه‌های اجرایی تعریف شده که در قالب ۴۲ طرح با ۳۴۰ پروژه در حال اجراست.

وی بیان کرد: بیش از ۴۰ درصد اعتبارات در بخش روستایی هزینه می‌شود، اما به دلیل بعد مسافت و پراکندگی جمعیت، خدمات‌رسانی بسیار سخت است، طی ۳.۵ سال گذشته نزدیک به سه هزار کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع، معادل روزی یک کیلومتر انجام شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا