سالانه ۲۰ درصد بافتهای ناکارآمد شهری باید کاهش یابد – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در هجدهمین جلسه شورای نوسازی مسکن این شرکت بر اهمیت و نقش قوانین ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و حمایت از بافتهای فرهنگی و تاریخی در تحقق برنامه هفتم پیشرفت تاکید کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه احیای بافتهای فرسوده شهری و روستایی با روشهای کارآمد یکی از سیاستهای کلی نظام در حوزه مسکن و شهرسازی به شمار میرود، افزود: منظور از روشهای کارآمد این است که کار با هزینه و زمان کمتر و با کیفیت بالاتری انجام شود.
آئینی ادامهداد: در حوزه شهرسازی ۲ بند صریح شامل جلوگیری از گسترش حاشیهنشینی در شهرها و ساماندهی بافتهای حاشیهای و ناکارآمد شهری و نیز حفظ هویت تاریخی در توسعه موزون شهر و روستا با احیا و نوسازی بافتهای تاریخی قدیمی وجود دارد.
وی تصریح کرد: قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب سال ۱۳۸۷، قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب سال ۱۳۸۹ و قانون حمایت از بافتهای فرهنگی و تاریخی مصوب سال ۱۳۹۸، سه قانون مرتبط با بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری هستند و چگونگی تحقق اهداف بازآفرینی شهری در آنها تشریح و ملزم شده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به اشاره به اینکه روند نوسازی بافتهای فرسوده شتاب گرفته است اما باید چند برابر شود، تصریحکرد: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت کشور باید سالیانه ۲۰ درصد از سطح بافتهای ناکارآمد شهری کاهش یابد و بر این اساس از این پس خروج برخی محلات از بافت فرسوده را شاهد خواهیم بود.
آئینی خاطرنشانکرد: خروج از عنوان بافت فرسوده میتواند در قالب شهرستانی، محلهای و بلوکی باشد و انتظار بر این است در روزهای ۱۶ آذر و پنجم دی مصادف با سالروز زلزله بم و دهه فجر، جشن بازآفرینی محلات را داشته باشیم و از ادارههای کل راه و شهرسازی استانها میخواهم سرمایههای راکد بازآفرینی را با اختیار تام و با هماهنگی قبلی زنده کرده و در راستای اهداف شرکت به کار گیرند.