اقتصادی

تولید بیش از ۹۹ درصد بذر سیب‌زمینی در کشور – هشت صبح

Print Friendly, PDF & Email

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تا پایان شهریور سال زراعی جاری پیش‌بینی می‌شود، گفت: در صورت وجود بازارهای صادراتی یا تقاضای صنایع تبدیلی امکان افزایش تولید نیز وجود دارد.

وی افزود: در سال زراعی گذشته نیز حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تولید و نزدیک به ۴ میلیون تن صادر شد. بیشترین صادرات سبزی و صیفی به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و حاشیه خلیج فارس بوده است.

اصغری ادامه داد: ما هر سال با توجه به توانمندی‌های استان‌ها در تولید سبزی و صیفی، شرایط بارندگی، هزینه‌های تولید و وضعیت صادرات، برنامه تولید سبزی و صیفی را به صورت فصلی به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش عملکرد و ارتقای بهره‌وری را از اهداف این دفتر در حوزه سبزی و صیفی دانست و تصریح کرد: کاهش مصرف آب، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، تغذیه گیاهی مناسب، نشاء کاری، مبارزه با عوامل خسارت‌زا و استفاده از بذرهای اصلاح شده از برنامه‌هایی است که موجب افزایش عملکرد و بهره‌وری می‌شود.

وی افزایش متوسط عملکرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز را طی ۳ سال اخیر نزدیک به ۳ تن در هکتار عنوان کرد.

اصغری درباره بذرهای مورد نیاز سبزی و صیفی عنوان کرد: کل نیاز بذرهای سبزی و صیفی کشور به جز سیب‌زمینی حدود ۴ هزار تن در سال است و ۵۵۰ هزار تن نیز بذر سیب‌زمینی نیاز داریم که بیش از ۹۹ درصد بذر سیب‌زمینی در داخل کشور تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از ۴ هزار تن بذر سبزی و صیفی، ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن از طریق واردات و باقی از تولیدات داخلی تأمین می‌شود و به عبارت دیگر بیش از ۸۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور داخلی است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در مورد نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید بذرهای هیبرید سبزی و صیفی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید انواع بذر سبزی و صیفی فعالند و امیدواریم با معرفی کالاهای داخلی به کشاورزان سهم بذور داخلی در بازار بذر افزایش یابد.

وی افزود: این شرکت‌ها در زمینه تولید کودهای تخصصی نیز فعالیت می‌کنند و این کودها را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

اصغری توسعه سیستم‌های هوشمند در مزارع و باغات و ساخت ماشین‌آلات مورد نیاز بخش کشاورزی را از دیگر زمینه‌های فعالیت این شرکت‌ها دانست که باید از آنان حمایت کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا