آغاز رزمایش مشترک پدافند هوایی «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱» از امشب

امیر رحیم‌زاده خبر داد:

آغاز رزمایش مشترک پدافند هوایی «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱» از امشب

آغاز رزمایش مشترک پدافند هوایی «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱» از امشب

فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء گفت: مرحله عملیاتی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱ در منطقه عمومی شمال غرب، غرب و مرکز کشور از امشب آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر سرتیپ قادر رحیم زاده فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) کشور، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: با توکل بر خداوند بزرگ، بر اساس طرح‌ریزی‌های انجام گرفته، مرحله نهایی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱، در حدود دو سوم از آسمان کشور عزیزمان، یعنی در گستره‌ای بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از امشب آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: یگان‌های پهپادی و پدافند هوایی نیروی پدافند هوایی ارتش، یگان‌های پدافند هوایی و هواپیماهای بدون سرنشین نیروی هوافضای سپاه، یگان‌های پدافند هوایی و هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش و نزدیک به دو هزار پست دیده‌بانی از کلیه نیروهای ارتش، سپاه و فرآجا، در یک سازماندهی منظم تحت فرماندهی عملیاتی فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) کشور و تحت کنترل عملیاتی مراکز فرماندهی و کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی، با آمادگی کامل در این رزمایش شرکت می‌کنند.

فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) کشور تصریح کرد: در رزمایش امسال، منطقه عمومی رزمایش، شبیه سازی نبوده و کلیه یگان‌ها با صدها سامانه‌های مختلف پدافندی که تأمین امنیت فضای کشور را در حال حاضر برعهده دارند، در سازمان رزم رزمایش قرار گرفته‌اند.

امیر سرتیپ رحیم زاده افزود: با برنامه‌ریزی دقیق انجام گرفته، بیش از یک صد فروند هواپیمای با سرنشین و بدون سرنشین، مطابق و متناسب با تهدیدات برآورد شده، با فرماندهی عملیاتی نیروی هوایی ارتش، در سمت‌ها و لایه‌های ارتفاعی مختلف، در محیط جنگ الکترونیک و عموماً در شب هنگام، مراکز حساس موجود در منطقه عمومی رزمایش، از جمله مراکز هسته‌ای، نیروگاه‌ها، مراکز نظامی و اقتصادی را مورد حمله قرار می‌دهند و عملکرد نیروهای حمله‌ور و یگان‌های پدافند هوایی، با دقت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به استفاده گسترده از سامانه‌های بومی در این رزمایش، افزود: اکثر قریب به اتفاق سامانه‌های گسترش داده شده که در رزمایش شرکت می‌کنند بومی بوده و توسط متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و مراکز تحقیقاتی و جهاد خودکفایی نیروهای ارتش و سپاه با استفاده از مراکز دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان، تولید و در سازمان رزم نیروهای پدافند هوایی کشور قرار گرفته‌اند.

فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) کشور خاطرنشان کرد: در رزمایش امسال برای اولین بار، فقط گوشه‌ای از عملکرد لایه پنهان پدافند هوایی، که برای جلوگیری از کشف و شناسایی محل استقرار، در آشیانه‌ها و تونل‌های زیرزمینی مستقر شده و در زمان نیاز، از محل‌های خود خارج و پس از انجام عملیات مجدداً در کوتاه‌ترین زمان به محل‌های پنهان خود جابجا می‌شوند، به نمایش در خواهد آمد.

امیر سرتیپ رحیم زاده ادامه داد: هرچند رزمایش پدافند هوایی مانند سایر رزمایش‌های نیروهای مسلح، برابر برنامه تدوین شده، همه ساله انجام می‌شود، ولی رزمایش امسال با این وسعت و با این حجم از سامانه‌های پدافند هوایی آشکار و پنهان، با هدف نشان دادن آمادگی کامل فرزندان مؤمن، انقلابی، پرتلاش و غیرتمند این ملت شریف در یگان‌های پدافند هوایی برای تأمین امنیت فضای کشور و مقابله با تهدیدات متصور و برای جلوگیری از اشتباهات محاسباتی دشمن انجام می‌پذیرد.
وی تاکید کرد: کلیه مراحل این رزمایش، توسط کارشناسان متخصص و مجرب مورد داوری و ارزیابی دقیق قرار می‌گیرد و انشاالله، پس از اتمام رزمایش، نتایج حاصله به سمع و نظر ملت عزیز ایران اسلامی خواهد رسید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا