۳۲میلیون ایرانی رایگان بیمه هستند/تولید داخلی ۹۵درصد نیاز دارویی – هشت صبح
به گزارش خبرگزاری مهر، بیمارستان کودکان حکیم به عنوان نخستین بیمارستان تخصصی کودکان دولتی، پس از انقلاب در جنوب تهران امروز (۱۳ مهرماه) در زمینی به مساحت ۵۰ هزار متر مربع در منطقه ۱۸ تهران به عنوان بزرگترین پردیس سلامت شهر تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور سید ابراهیم رئیسی افتتاح شد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در آئین افتتاحیه این بیمارستان گفت: حضور در جمع خیرین سلامت و فعالان در حوزه سلامت در وزارت بهداشت و پزشکان، روز خوبی برای دولت بود. سلامت برای هر جامعه حائز اهمیت و حفظ سلامت جسم و روح و روان جامعه مورد تأکید دولت است.
رئیس جمهور با بیان اینکه تمام دستورات درباره حفظ سلامت انسان است، بیان کرد: بهداشت میتواند زمینههای آلودگی را از بین ببرد. بهداشت جسم و جان هر دو دارای اهمیت است. در ساختار رایج بهداشت جهانی هم، غذا و دارو کنار هم تعریف شدهاند؛ زیرا اگر امنیت و سلامت غذایی تأمین شود، نیاز به دارو کم میشود.
رئیسی یکی از تأکیدات دولت را تأمین امنیت غذایی برشمرد و گفت: سلامت و امنیت غذایی از مسائل مهم است بنابراین شورای عالی امنیت غذایی در این دولت فعال شد. تغذیه فکر و اندیشه و روح اهمیت بالایی دارد و کمتر از تغذیه جسمی نیست.
وی تاکید کرد: رفع نیازهای اولیه به زندگی انسان آرامش میدهد که یکی از نیازهای جدی سلامت جسمی است. جمهوری اسلامی افتخار دارد که همواره سلامت از دغدغههایش بوده و کارهای ارزشمند و قابل تقدیر در این زمینه به انجام رسانده است. در حوزه تربیت نیروی انسانی کارآمد و پزشکانمتخصص و صاحب نظر افتخارات خوبی به ثبت رسیده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه همواره باید جایگاه پزشک و کادر درمانی مورد احترام شمرده شود، یادآور شد: جانفشانی کادر درمان در دوران کرونا را از یاد نمیبریم و یاد شهدای حوزه سلامت را گرامی میداریم.
رئیسی تولید تجهیزاتپزشکی و کارهای دانش بنیان را از افتخارات کشور دانست و عنوان کرد: قبلاً در سفرها صنایع دستی هدیه ایران به کشورهای دیگر بود اکنون در کنار صنایع دستی تولیدات دانش بنیان را هدیه میدهیم. ایران امروز ایرانی پیشرفته و فن آوری است و در حوزه علم و فناوری گامهای بزرگی برداشتهایم و ست کامل اتاق عمل در داخل کشور تولید میشود.
وی بیان کرد: بیش از ۹۵ درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود و ایران به صادر کننده داروی با کیفیت تبدیل شده است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در سفر اندونزی وقتی ربات سینا را رونمایی کردیم رئیس جمهور اندونزی و کادر درمانی کشور افتخار کردند که این کار در آسیا و در ایران انجام گرفته است. بنابراین نیاز به واردات از غرب نیست و اینها سرمایههای انسانی کشور است.
رئیسی سلامت شهر و روستا را مساله مهم دولت دانست و بیانکرد: ۳۲ میلیون نفر در این دولت بیمه رایگان دریافت میکنند.
رئیس جمهور با اشاره به سلامت معنوی و کمکمومنانه بیان کرد: در زمان کرونا در بسیاری از کشورهای مدعی توسعه فروشگاهها را غارت کردند ولی یک نمونه از این موارد در ایران رخ نداد زیرا کمک مومنانه با هدایت رهبر انقلاب در آن زمان شکل گرفت و تمام مساجد و حسینیهها کمک مومنانه را رقم زدند و این موارد از ویژگیهای سلامت معنوی و دینداری مردم است. دولت سیزدهم به عنوان دولت مردمی باید در عمل رخ دهد و زمینهها باید فراهم و موانع برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: حضور خیرین کنار دولت به معنای کارفرما و پیمانکار نیست بلکه به معنای شریک مورد اعتماد و راهبردی است که کار را با همپیش میبرند.
رئیسی در ادامه به مسئولان توصیه کرد تا تعهدات دولت به خیرین با سرعت بیشتری انجام گیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید در عمل به بخش خصوصی میدان داد، مطرح کرد: باید کار را به بخش خصوصی سپرد. دولت تصدیگری را نمیپذیرد و تجربه نشان داده کارهایی که تصدی گری آن به دست دولت است دچار مشکل میشود؛ ما اقتصاد دولتی را کاری غلط میدانیم. اقتصاد خصوصی یکی از اقتصادهایی است که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است. باید به اقتصاد بخش تعاونی میدان داد.
به گزارش مهر، سرعت عمل در طراحی، ساخت و تجهیز این بیمارستان در مدت زمان کمتر از ٣ سال، رکوردی جدید در ساخت و ساز بیمارستانی در کشور است.
این مرکز درمانی تخصصی کودکان با ۲۶۶ تخت بیمارستانی شامل ۱۲ تخت اتاق عمل، ۱۶۰ تخت بستری، ۶۳ تخت بخشهای مراقبتهای ویژه (NSUC -NICU- PICU) و ۳۱ تخت تحت احداث شده است. در این بیمارستان حدوداً ۳۰ درصد تختها، تخت ویژه است.
در بیمارستان کودکان حکیم، ۱۹ درمانگاه تخصصی، ۸ اتاق جراحی، اورژانس (تریاژ، سیپیآر، مطب پزشکان، زونهای تحت نظر یک و دو و زون سرم تراپی و اتاق عمل سرپایی)، تصویربرداری (دستگاههای سیتی اسکن، ام آرآی، کاردیوگرافی، بخش اسکوپی)، آماده ارائه خدمات هستند.
زیر بنای کل بیمارستان ۲۹۶۵۰ مترمربع است که شامل بخشهای درمانی اورژانس، درمانگاه، تالاسمی، دیالیز، فیزیوتراپی، سنجش درمانی، ارتوپدی، شیمی درمانی، دندانپزشکی، اسکوپی، اعمال جراحی و آنژیوگرافی در ۶۳۰۰ مترمربع است.
بخش تشخیص شامل آزمایشگاه و تصویربرداری در ۱۴۶۰ مترمربع، بخش مراقبتی شامل بخش بستری و بخشهای ویژه (NSUC -NICU- PICU) در ۶۱۶۰ متر مربع، بخش آموزشی و اداری شامل اداری کتابخانه، سالن آموزش، آمفی تاتر و پاویون پزشکان در ۲۰۱۰ متر مربع و بخشهای پشیبانی شامل داروخانه، آشپزخانه، رختشویخانه، استریل مرکزی، کاخداری موتورخانههای تأسیسات مکانیک و برق، سرسرای ورودی (لابی) و پذیرش در ۵۶۰۰ متر مربع ساخته شده است.
بیمارستان کودکان حکیم بزرگترین انبار دارویی کشور را در کنار خود جای خواهد داد.
اواخر سال ۱۳۹۷، خانواده مطهری (یکی از خیرین سلامت) بر اساس وصیت پدرشان جهت ساخت یک بیمارستان کودکان به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه میکنند و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز زمینی که در منطقه ۱۸ تهران از بنیاد مستضعفان خریداری کرده بود را در اختیار آقای مطهری قرار میدهد و ساخت بیمارستان کودکان آغاز میشود. بعد از عقد قرارداد و توافقنامه با دانشگاه و همکاری شهرداری تهران، مطهری با جدیت بسیار و طی حدود سه سال بیمارستان را ساخته و تجهیز مرکز نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام میشود.