گفتهاند که از اوایل اردیبهشت ماه شاهد قطعی برق اصلی خواهیم بود / شروع محدودیتها از بدترین پیشبینیها هم جلوزده است / هیچوقت سه روز در هفته قطعی برق نداشتیم / وقتی نیمی از برق فولاد را قطع کنیم، تولید بیش از ۵۰ درصد کاهش مییابد / جایگاه ایران در تولیدکنندگان جهانی فولاد با این وضعیت قطعی برق از دهم پایینتر میآید و احتمالاً دوازدهم شویم


خاموشیهای فولاد آغاز شده و از ۳۰ تا ۸۰ درصد توزیع برق به انها کاهش یافته است. فولادیها مدعیاند که خودشان توان تأمین برق را دارند اما شرکت برق از آنها میخواهد که برق تولیدیشان را به شبکهی شهری واگذار کنند. از سوی دیگر تولید فولاد نیز بیش از ۵۰ درصد با قطعیهای برق اخیر کاهش مییابد که میتواند جایگاه جهانی ایران را متزلزل کند.
بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن فولاد ایران، دربارهی آغاز خاموشیهای صنعت فولاد به «انتخاب» گفت: گفتهاند که از اوایل اردیبهشت ماه شاهد قطعی برق اصلی خواهیم بود. در حال حاضر در این هفته هنوز محدودیتهای زیادی نداشتهایم. از دو هفتهی دیگر خاموشیهای اصلی شروع میشوند. شروع محدودیتها از بدترین پیشبینیها هم جلوزده است. ما هیچوقت سه روز در هفته قطعی برق نداشتیم. برای فولادسازیها روز و شب قطعی میدادند. برای شهرکهای صنعتی ۳ روز در هفته قطع میکردند. در جمعهها هم قطعی نداشیم. در اوج ناترازی که مرداد ماه بود، حتی شبها هم برق قطع بود.
وی دربارهی کاهش تولید فولاد بیان کرد: وقتی نیمی از برق فولاد را قطع کنیم، تولید بیش از ۵۰ درصد کاهش مییابد. وقتی برق را قطع و وصل میکنید، زمان میبرد تا به حالت عادی برگردید. وقتی شب میتوانیم تولید کنیم، دو ساعت اول طول میکشد که تولید شروع شود. وقتی از صبح قطعی برق داریم، مسلماً تولید ما از ۵۰ درصد کمتر میشود و نزدیک ۴۰ درصد میشود. مثلاً ممکن است تولید از ۲.۵ به ۱.۲ میلیون تن برسد.
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد ایران، دربارهی توزیع برق تولیدی فولاد در برق شهری گفت: صنعت فولاد همین الان حدود ۷۰ درصد برق مورد نیاز خود را تولید میکند. مشکل این است که توانیر میگوید برقتان را باید به شبکه بدهید. اگر صنعت فولاد قرار بود فقط برق تولیدی خود را مصرف کند، بیش از ۲۰ درصد توقف پیدا نمیکرد. برق خود فولاد را میگیرند و به شهرها میدهند.
احرامیان دربارهی افت جایگاه ایران در تولیدکنندگان جهانی فولاد گفت: جایگاه ایران با این وضعیت قطعی برق از دهم پایینتر میآید و احتمالاً یازدهم و یا دوازدهم شویم. مسألهی دیگر ما ظرفیتهای جدیدی است که به مدار میآید. افت ظرفیتهای قبلی جبران میشود اما درصد پوشش ظرفیت کل کشور هر سال پایین میآید. در کشور ما حدود ۶۰ درصد ظرفیت نصب شده را تولید میکنیم. ۱۰ سال قبل ۷۵ درصد ظرفیت اسمی را تولید میکردیم. فولاد مثل سیمان نیست که کارخانهی جدید در مدار نیاید.