سیاسی

کیفیت اینترنت طبق نقشه راه شورای عالی فضای مجازی در سال‌های اخیر پیش می‌رفت؛ ایده‌ی اصلی منفک کردن شبکه ملی اطلاعات از اینترنت بود/طبق آن اینترنت در ایران باید مستقل از جهان باشد / اینترنت طبقاتی یک تاکتیک برای اجرای نظرات محدودکننده شورا است؛ وقتی اعتراض به اینترنت توسط خبرنگاران و فعالان استارتاپی کمتر شود، راحت‌تر می‌توان ایده‌های تند نسبت به اینترنت را برای عموم مردم ایجاد کرد

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

شورای عالی فضای مجازی ضمن رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی، سندی برای آینده فضای مجازی تدوین کرده که هنوز مبهم است و این ابهام منجر به نگرانی فعالان حوزه فناوری و کسب و کار‌ها مجازی شده است. برخی با بدبینی به این موضوع معتقدندکه رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی تنها راهکاری کوتاه مدت از سوی دولت و شورای عالی فضای مجازی جهت سرگرم کردن جامعه و پیش بردن طرحی بسیار محدودکننده‌تر است. 

حامد بیدی، مدیر پلتفرم کارزار، درباره وضعیت فعلی کیفیت اینترنت به «انتخاب» گفت: کیفیت اینترنت در ایران طبق نقشه راهی که توسط شورای عالی فضای مجازی تصویب شده بود در سال‌های اخیر پیش می‌رفت و ایده‌ی اصلی منفک کردن شبکه ملی اطلاعات از اینترنت بوده است. اولویت دادن این شبکه‌ی داخلی در چارچوب فیبرنوری و… نسبت به اینترنت که همواره تضعیف می‌شد، بخشی از این مسیر بود. سقف گذاشتن برای ترافیک بین‌المللی و ایجاد اختلال عمدی روی ترافیک بین‌المللی و از بین بردن فیلترشکن‌ها، با مصوبه‌ی شورای عالی فضای مجازی، یک نقشه راه برای اینترنت تصویب کرده بود که اینترنت در ایران یک استقلال از جهان باشد تا منجر به امنیت شود. این نگاه بسیار خطرناک و ضد امنیتی است که می‌تواند منجر به نابودی تمدنی ایران در جهان فناوری شود. 

وی درباره وضعیت فعلی فیلترینگ بیان کرد: در دولت جدید وعده‌هایی داده شد، بخش‌هایی از این وعده‌ها از جمله رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی، انجام شده است. در کنار بازگشایی سامانه‌ی آی. اکس. پی تهران که شفافیت ترافیک بین‌المللی را مثل سابق نشان می‌دهد. باز شدن برخی از پورت‌ها و محدودیت‌ها نشان می‌دهد که اتفاقاتی در شیوه‌ی نگاه به اینترنت در حال رخ دادن است. اینکه این تغییرات چقدر ناشی از یک چانه زنی تاکتیکی و یا یک نگاه موقت است یا تغییر رویکرد، هنوز در ابهام باقی است. نشانه‌ها از شورای عالی فضای مجازی نشان می‌دهد که متأسفانه تغییر رویکرد اساسی اتفاق نیوفتاده و رفع فیلتر دو پلتفرم یک تاکتیک کوتاه مدت بوده تا فشار از روی دولت برداشته شود. 

مدیر پلتفرم کارزار درباره نقش رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی بر عملکرد کسب و کار‌های مجازی اظهار داشت: کسب و کار‌هایی که از اینترنت برای ارائه خدمات کمک می‌گیرند، عامل تحریم و فیلترینگ آن‌ها را از شاخص جهانی عقب می‌اندازند. شاخص فیلترینگ با تحریم در یک سطح ما را از جهان عقب می‌اندازد. تحریم داخلی باعث شده فاصله ما با کشور‌های منطقه از نظر شاخص سرمایه‌گذاری و یونیکورن‌ها و استارتاپ‌های فراگیر بسیار فاصله داشته باشد. اندازه اقتصاد دیجیتال ما از جهان و کشور‌های خاورمیانه جا مانده است. 

وی درباره اینترنت طبقاتی اشاره کرد: اینترنت طبقاتی یک تاکتیک برای اجرا نظرات محدودکننده شورای عالی فضای مجازی است. بخش‌هایی از این طرح در قالب سیمکارت‌های سفید و سیمکارت‌های خبرنگاری اتفاق افتاده است. برخی از سیمکارت‌های دانشگاهی نیز وجود دارد که تبعیض محض است. با ارائه‌ی اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاه و فناوران و خبرنگاران، می‌خواهند این قشر اعتراض کمتری نسبت به اینترنت داشته باشند. وقتی اعتراض به اینترنت توسط خبرنگاران و فعالان استارتاپی کمتر شود، طبیعتا راحت‌تر می‌توان ایده‌های تند نسبت به اینترنت را برای عموم مردم ایجاد کرد. اینترنت اقشار یا اینترنت طبقاتی، نوعی حق السکوت برای بخش‌های مختلف و پرصدا‌تر جامعه است. این تبعیض ظالمانه نقض واضح حقوق شهروندی و نادیده گرفتن حقوق اجتماعی و افزایش شکاف دیجیتال است. 

بیدی درباره لزوم فشار رسانه‌ای برای انتشار سند شورای عالی فضای مجازی درباره اینترنت گفت: فشار رسانه‌ای نسبت به شفافیت سند شورای عالی فضای مجازی باید ادامه پیدا کند و این شیوه از تصویب و تصمیم‌گیری مهم‌ترین موضوعات که مستقیماً در زندگی تک تک شهروندان و تمام کسب و کار‌ها تا حد بسیار بالایی مؤثر است، نباید پشت در‌های بسته اتفاق بیوفتد و به شکل توهین‌آمیزی بخواهند که مطالبه گران ساکت شوند. هرچه زمان می‌گذرد و این مصوبه منتشر نمی‌شود، فعالان کسب و کار را نگران می‌کند و نسبت به تصمیمات فعلی بد بین می‌کند که شاید رفع فیلترینگ فعلی، یک تاکتیک موقتی برای کم کردن فشار و محدودسازی بیشتر بوده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا