شهری

کاهش منابع آلاینده برای کنترل آلودگی هوا در دستور کار است – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرگزاری مهر، سومین همایش ملی حقوق شهروندی با حضور مسئولین کشوری، قضائی و شهری در مجموعه برج میلاد تهران برگزار شد.

در این همایش علیرضا زاکانی شهردار تهران با اشاره به جایگاه قانون اساسی به عنوان «میثاق ملی»، اعلام کرد: حقوق شهروندی در اصول قانون اساسی، از جمله اصل ۱۹ تا ۴۲، به روشنی تعریف شده است. این سند، حمایت از کرامت انسانی، حقوق زنان، آزادی‌های مشروع، حق مسکن، اشتغال، تأمین اجتماعی و آموزش رایگان را تضمین می‌کند. بزرگترین منشور ما قانون اساسی است و همه دستگاه‌ها موظفند به آن پایبند باشند.

شهردار تهران با تاکید بر نقش مدیریت شهری در تحقق حقوق شهروندی افزود: حقوق شهروندی در حوزه شهری یعنی فراهم کردن امکان زندگی سالم، آرام و مطمئن برای مردم. در این زمینه، شهرداری تهران با رویکرد مشارکت‌پذیر و مسئولیت‌محور، همکاری با تمام نهادها را در اولویت قرار داده است. وقتی پای خدمت به مردم در میان باشد، فرقی نمی‌کند کدام دستگاه مسئول است؛ مهم حل مشکل است. مثلاً در موضوع آلودگی هوا با وجود ۲۳ دستگاه مسئول، مردم نتیجه می‌خواهند: هوایی پاک.

زاکانی به چالش‌های محیط زیستی تهران اشاره کرد و گفت: اصل ۵۰ قانون اساسی همه را به حفظ محیط زیست مکلف می‌کند. ما در شهرداری با اصلاح فرآیندها، آلایندگی را کاهش داده‌ایم. مثلاً در دهه ۹۰ سالانه ۵۲۰ هزار تن آسفالت تولید می‌شد، اما با به‌روزرسانی کارخانه‌ها، سال گذشته با تولید ۱.۷ میلیون تن آسفالت، آلودگی بسیار کمتری داشتیم.

وی ترافیک و معضل مسکن را دیگر اولویت‌های مدیریت شهری دانست و هشدار داد: ۵۱ درصد تهرانی‌ها مستأجرند و نگرانی از افزایش اجاره‌بها وجود دارد. طرح جامع تهران برای جمعیت ۱۰.۵ میلیونی طراحی شده، اما اکنون با ۹.۷ میلیون نفر، درگیر ترافیک، آلودگی و کمبود مسکن هستیم. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۵، جمعیت استان تهران به دلیل رشد ۱۲ درصدی در شهرهای اطراف مانند اسلامشهر و رباط‌کریم، به مرز انفجار برسد. این رشد بی‌رویه، هم به حقوق ساکنان حاشیه و هم به پایتخت آسیب می‌زند.

شهردار تهران سپس با تشریح برنامه‌های شهرداری گفت: ۱۱ سرفصل برای مقابله با آلودگی هوا و ترافیک تعریف کرده‌ایم. اولین گام، کاهش منابع آلاینده است. علاوه بر این، با جلوگیری از سیاست‌های نادرست گذشته مانند «گران کردن تهران» که به گرانی کل کشور انجامید، تلاش می‌کنیم با مدیریت یکپارچه و همکاری بین‌دستگاهی، تهران را به شهری زیست‌پذیر تبدیل کنیم. ما پاسخگو هستیم و عملکردمان را شفاف به مردم گزارش می‌دهیم.

شهردار پایتخت با اشاره به بهبود کیفیت حمل‌ونقل عمومی افزود: متروی تهران در حال حاضر به بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر طول با ۱۶۰ ایستگاه رسیده است. امسال نیز به این آمار بخش قابل توجهی اضافه می‌شود. در حوزه اتوبوسرانی نیز بیش از ۱۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان شده است. این روند امسال هم ادامه خواهد داشت.

زاکانی به پروژه‌های عمرانی روان‌سازی ترافیک اشاره کرد و گفت: از ۹۸ اصلاح تقاطع هم تا سال گذشته ۳۵ تقاطع تکمیل و تحویل مردم شد. امسال امیدواریم حدود ۲۰ تقاطع دیگر هم به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر توسعه فضای سبز عنوان کرد: سرانه فضای سبز تهران را از ۱۵.۷ مترمربع به ۱۷ مترمربع افزایش داده‌ایم. امسال هم قرار است پارک‌های جدید در مناطق محروم احداث شود.

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های مسکن و بافت فرسوده پرداخت و گفت: تهران با کمبود ۹۰۰ هزار واحد مسکونی و وجود ۱۷ درصد بافت فرسوده مواجه است. برای حل این معضل، مدل “تجمیع پلاک‌های کوچک” را کلید زده‌ایم؛ به‌طوری که با ادغام ۱۰ پلاک ۱۰۰ متری و اختصاص ۷۰ درصد فضای آن به پارک‌های محلی، همزمان با نوسازی، سرانه فضای سبز را نیز افزایش می‌دهیم.

وی در پایان تصریح کرد: آلودگی هوا و ترافیک دو روی یک سکه‌اند. یکی از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش آلودگی هوا توسعه حمل‌ونقل عمومی کارآمد و کاهش وابستگی به خودروی شخصی است. در این مسیر تلاش می‌کنیم با افزایش ناوگان مترو و اتوبوس گام مؤثری برداریم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا