مجلس

پلتفرم‌های خارجی برای فعالیت در ایران باید به ضوابط ما پایبند باشند – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر لزوم حکمرانی قانونمند فضای مجازی، گفت: موضوع حکمرانی در فضای مجازی یکی از مسائلی است که رهبر انقلاب بارها بر اهمیت آن تأکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: این موضوع مختص کشور ما نیست و همه کشورهایی که به امنیت روانی شهروندان خود اهمیت می‌دهند، حکمرانی در فضای مجازی را مورد توجه قرار می‌دهند. کشورهای مختلف در غرب ضوابط خاصی را برای این حوزه تنظیم کرده‌اند و کشور ما نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی متذکر شد: ما در آغاز به کار مجلس دوازدهم به دنبال این بودیم که دولت لایحه‌ای در زمینه ساماندهی فضای مجازی ارائه دهد. با این حال، لایحه‌ای از سوی دولت نیامد و خودمان در کمیسیون فرهنگی مجلس کارگروهی را تشکیل دادیم تا ضوابطی را برای ساماندهی فضای مجازی تدوین کنیم.

اخلاقی امیری ادامه داد: در همان زمان بود که شورای عالی فضای مجازی مصوبه‌ای را به تصویب رساند که در آن مصوبه، برای رفع فیلتر، ۱۰ سیاست‌گذاری کلی و حدود ۳۲ گام اجرایی تعریف کرد و قرار شد این سیاست‌ها طی چند ماه اجرایی شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بعد از آن مصوبه و با نظر اعضای شورای عالی فضای مجازی، پلتفرم‌های واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند و درباره گام‌های بعدی رفع فیلتر هم باید مذاکراتی انجام شود. برای مثال، درباره برخی از پلتفرم‌ها که ممکن است به هر دلیلی نتوانند دفتر خود را در کشور ما راه‌اندازی کنند، در گفتگوهایی با دفاتر ثالث در کشورهای دیگر در حال انجام است تا در این زمینه توافق حاصل شود.

وی تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی سیاست‌های خوبی را تدوین کرده که شامل تقویت سکوهای داخلی نیز می‌شود. به هر صورت، وضعیت فعلی فیلترینگ و فروش فیلترشکن‌ها نشان می‌دهد نه دولت و نه مردم از این وضعیت راضی نیستند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مجلس دوازدهم هم بارها تذکر داده شده که باید وضعیت فیلترشکن‌ها روشن شود و مشخص شود چه کسانی در حال فروش آن‌ها و درآمدزایی هستند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بارها در جلسات این کمیسیون و مجلس بر ساماندهی فضای مجازی تاکید کرده است که امیدواریم این وعده محقق شود.

اخلاقی امیری تاکید کرد: به صورت کلی، ساماندهی مطلوب در این حوزه به معنای وضع ضوابط حکمرانی در فضای مجازی است که باید پای آن بایستیم و هر مجموعه و پلتفرم خارجی که بخواهد با ما همکاری کند، باید به ضوابط جمهوری اسلامی ایران پایبند باشد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا