سیاسی

پزشکیان: باید در کشور FATF داخلی را پیاده کنیم – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور که به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شریف حضور یافت ضمن ایراد سخنانی در جمع اساتید و دانشجویان این دانشگاه اشاره به بخشی از وصیت حضرت علی علیه السلام و برقراری وفاق و پرهیز از دعوا، اظهار کرد: أُوصِیکُمَا بِتَقْوَی اللَّهِ وَ أَلَّا تَبْغِیَا الدُّنْیَا وَ إِنْ بَغَتْکُمَا وَ لَا تَأْسَفَا عَلَی شَیْ‌ءٍ مِنْهَا زُوِیَ عَنْکُمَا وَ قُولَا بِالْحَقِّ وَ اعْمَلَا لِلْأَجْرِ وَ کُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً. فریاد دانشجویان در دانشگاه‌های دیگر کشورها علیه بی‌عدالتی و کشتار در جریان فلسطین بلند بود اما دانشجویان ما آنطور که باید اعتراض کنند، صدایشان بلند نبود.

وی همچنین به آیاتی از قرآن اشاره کرد و افزود: فرض کنید ما بد هستیم اما وقتی جنایتکاران در جایی که دم از بشریت و انسانیت می‌زنند و زنان و کودکان و پیر و جوان را بمباران می‌کنند، باید نسبت به آن اعتراض کنیم.

رئیس جمهور گفت: حضرت علی (ع) در وصیت خود به تقوا دعوت می‌کند، تقوا در نگاه اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا، در مدیریت، اقتصاد، صنعت، کشاورزی، پزشکی به هر رشته دیگری وقتی بدون خطا بتوانیم عمل کنیم، یعنی متقی هستیم. حضرت علی می‌فرمایند «دنبال دنیا راه نیفتید، حتی اگر دنیا دنبال شما راه بیفتد». معنی این حرفی نیست که آدم متقی گرسنه و فقیر است، فرد متقی کاردان، کارشناس، خلاق و الهام‌بخش از همان چیزی که در چشم‌انداز مقام معظم رهبری آن را ابلاغ کرده‌اند.

پزشکیان در ادامه خاطرنشان کرد: فرد متقی باید علم، مهارت و توان خودش را باید در اختیار حق و عدالت بگذارد، کسی که وابسته به مقام و پست و قدرت نباشد می‌تواند از حق بگوید، کسی که هرگاه پست و مقامش را بگیرند برایش مهم نیست و همیشه از حق دفاع خواهد کرد و این خصلت دانشجویی شما است اگر بتوانید آن را حفظ کنید.

رئیس جمهور تصریح کرد: دانشجو وابسته به پست و مقام نیست و راحت‌تر می‌تواند حرف خودش را بگوید، بگذریم که عده‌ای هنوز ممکن است وابستگی‌هایی داشته باشند. حضرت علی (ع) وصیت می‌کنند که همیشه طرف مظلوم بایستید نه طرف ظالم. می‌خواستم به شما بگویم تلاش کنیم که در جبهه مظلومین باشیم نه ظالمان، همانطور که دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا، کانادا و انگلستان و هر جای دیگر دانشجویان آزاده مقابل ظلم فریاد کشیدند.

پزشکیان افزود: از دانشجویان انتظار می‌رود که مقابل ظلم بایستند، البته حق با شما است که ما بسیاری از مشکلات را حل نکرده‌ایم، شما دانشگاهی هستید و حل این مشکلات که ما با آنها مواجه هستیم، یک روزه و چند ماهه حل نمی‌شود، باید برای آنها ابتدا درست فکر کرد و برنامه نوشت تا بتوان به درستی آنها را اجرا کرد.

وی همچنین عنوان کرد: کسی که حرف درست را نمی‌پذیرد، به خدا دروغ می‌گوید، ظالم است. ظلمی از این بالاتر نیست که در برابر حرف حق عناد داشته باشیم. کسی که در برابر حرف درست سر خم کند متقی است. در تمام مباحث علمی و دانشگاهی نیز بر اساس شواهد و آنچه درست است عمل می‌کنیم.

رئیس جمهور سخنانش در واکنش به هیاهوی دانشجویان قبل از سخنرانی او تریبون در اختیارشان بوده است تا مطالباتشان را مطرح کنند، عنوان کرد: لزومی ندارد اینجا ما و شما به هم هو بکشیم و دعوا کنیم، قبل از انقلاب در دانشگاه با هم بحث می‌کردیم طرف مقابل حرفش را می‌زد و ما نیز حرفمان را می‌گفتیم، بقیه نیز گوش می‌دادند و آن کسی که منطق ضعیف‌تری داشت، خود به خود از میدان کنار می‌رفت؛ ما باید بر اساس منطق با یکدیگر، گفتگو کنیم. منطق نیز بر اساس شواهد باید باشد.

پزشکیان که سخنانش با تشویق برخی از حاضرین مواجه شد، خطاب به دانشجویان حاضر ادامه داد: شما امید فردای این مملکت هستید. ما که در این مملکت دعوا می‌کردیم، دعوای جناحی و دسته‌ای بود که می‌گفتیم ما بهتر می‌توانیم کشور را اداره کنیم. رقابت بر سر این بود که چه کسی بهتر می‌تواند خدمتگزار مردم باشد. امروز با مشکل مواجه هستیم.

وی همچنین عنوان کرد: من پزشک هستم و ما پزشکان ابتدا شکایت اصلی بر درد را پیگیری می‌کنیم. تا بیمار آنچه را که هست به ما نگوید ما نمی‌توانیم نسخه درست بنویسیم. تا نفهمیم مشکلات جامعه دقیقاً چه است نمی‌توانیم برای آنها راه چاره‌ای پیدا کنیم، امید واهی و وعده‌های بی‌حاصل نباید داد.

رئیس جمهور در بخشی از سخنانش ببین منطق بودن مصرف بالای انرژی در کشورمان اشاره کرد و گفت: در هیچ کجای دنیا این‌طور برق را مصرف نمی‌کنند، حتی در هتل‌های لاکچری بسیاری از کشورها اینطور لوستر کار نگذاشته بودند، هر کاری هم انجام دهیم نمی‌توانیم بیش از اندازه مشخصی نور را در اتاق افزایش دهیم. اما در خانه‌های ما ایرانیان تا دلتان بخواهد لوستر هست.

پزشکیان گفت: وقتی می‌گوئیم چه کسی بیشتر از یارانه انرژی بیشتر استفاده می‌کند، افراد پولدار یا فقرا و یا روستاییان؟ همین منابعی را که داریم به همه بدهیم چرا باید یک نفر ۱۰ برابر روستایی استفاده کند، و به خاطر تورمی که منابع را به گروهی بیشتر اختصاص داده‌اند، فرد فقیر بیچاره نتواند حتی در بازار نان مورد نیاز خود را بخرد. این همان مشکلی است که ما ایجاد کردیم و برای اصلاحش به کمک شما نیاز داریم. برای اصلاح به سمت هر موضوعی که می‌روی می‌گویند به آن دست نزنید.

رئیس جمهور تصریح کرد: در نفت، برق، گاز و پول مشکل داریم و در هر کدام یک از این‌ها که می‌خواهیم کار اصلاحی انجام دهیم می‌گویند دست نزنید. برای اصلاح و پیدا کردن راه درست نیاز به کمک همه داریم، برای راه حل‌ها نیز تیمی مشغول کار هستند. اگر سیستم را اصلاح کنیم راحت می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

پزشکیان در رابطه با fatf گفت: یکی از برادران راجع به fatf می‌گفت و باید fatf را به صورت داخلی حل کنیم. در داخل fatf پیاده کنیم، آمریکا در کشور خودش متوجه می‌شود که کدام کشتی و کالا کجا می‌رود اما ما در این مملکت، یک کشتی با بارش اگر گم شود متوجه نمی‌شویم کجا رفت زیرا fatf داخلی را نداریم.

رئیس جمهور در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه یکی از آشنایانش برای گذراندن دوره مربوط به جراحی مغز به کانادا رفته بود، گفت: آن فرد به سیستم داده‌ها اشاره کرد، همان سیستمی که هم اکنون اسرائیل نیز با آن همه امور را رصد می‌کند، حالا در مورد اموال مسئولین، سیستمی وجود دارد که ما باید همه دارایی‌هایمان را عنوان کنیم. وقتی سیستم داده‌های ما کامل باشد دیگر مسئولین نمی‌توانند اموالشان را به حساب دیگران منتقل کنند.

پزشکیان به وجود برخی از مشکلات سیستمی در کشور اشاره کرد و افزود: صبح امروز با اساتید جلسه داشتیم، شما دانشجویان و دانشگاهیان می‌توانید کمک کنید تا مشکلات را حل کنیم. برای انتصاب استانداران، فرمانداران و بخشداران خیلی جستجو می‌کردیم تا افرادی که مقبولیت تجربه کافی داشته باشند و گزینه‌های چندانی پیدا نمی‌کردیم. بالاخره دیروز موفق شدیم آخرین استاندار را منصوب کنیم‌.

وی گفت: در شاخص‌های توسعه توانمندی‌های فردی، اجتماعی و ساختاری ملاک است و ما بر اساس سلسله مراتب بالا نیامده‌ایم، جامعه‌ای که طبقات آن با هم شکل و ساختار مناسبی پیدا کرده‌اند، برنامه دارند و هدفمند هستند در مقایسه با جامعه‌ای که افرادش، منفرد کار می‌کنند، توسعه یافته‌تر هستند.

رئیس جمهور همچنین با انتقاد از ساختار اشتباه در نظام اداری کشور، اظهار کرد: بسیاری از افراد را خارج از سلسله مراتب به سازمان‌ها آورده‌اند و مدیر کل کرده‌اند. بعد از دو سال و پس از آنکه کارها را خراب کرد به او می‌گوئیم برود و فرد دیگری را می‌آوریم. بهترین مسئله در نگاه سیاستمداران ما است که می‌گویند کسی دو سه سال کار کرده است هرچه را که بلد بوده است اجرا کرده، بگذارید فرد دیگری را بیاوریم، ببینیم او چه کار می‌خواهد بکند؛ می‌دانید معنی این حرف چیست؟ معنی‌اش این است که ما نمی‌دانیم کجا می‌خواهیم برویم.

پزشکیان ادامه داد: ما اگر راه و نقشه را بلد باشیم با عوض کردن آدم‌ها، راه عوض نمی‌شود. وقتی افراد تغییر می‌کنند کل سیستم عوض می‌شود؛ اصلاً مشخص نیست کجا می‌خواهیم برویم. من از همان ابتدا گفتم که سیاست‌های کلی و چشم اندازی که مقام معظم رهبری ابلاغ کرده‌اند را می‌خواهم اجرا کنم. چشم انداز زیبایی است، ایران توسعه یافته و جایگاه اول در علم و فناوری و اقتصاد در منطقه همینطور الهام بخش؛ کاری ندارم که مسلمان هستیم یا نه، بر اساس چنین چشم اندازی می‌خواهم که در منطقه اول باشم.

در حال تکمیل…

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا