وزیر پیشنهادی نفت: رسیدگی به موضوع [میدان] پارس جنوبی از اوجب واجبات است / در صورتی که به این معضل در اسرع زمان ممکن پرداخته نشود طی دو سه سال آتی سالانه معادل یک فاز پارس جنوبی یعنی ۲۸ میلیون متر مکعب تولید را از این مخزن استراتژیک مشترک از دست خواهیم داد
محسن پاکنژاد، وزیر پیشنهادی نفت در جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس گفت: اولویتم این است که ظرف یک سال آینده تولید نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به امروز افزایش پیدا کند.
بخشهایی از اظهارات وی به شرح زیر است:
صنعت نفت ما امروز با وجود تحریمها صنعتی بالنده و استوار است
محسن پاکنژاد در صحن علنی مجلس:
وزارت نفت وزارت خانه ای است با وجوه مختلف فنی، اقتصادی، سیاسی، بینالمللی، تجاری و امنیت ملی به عنوان پیشران اقتصادی بخش قابل توجهی از درآمدهای کشور را از طریق صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی تامین مینماید.
صنعت نفت ما امروز با وجود تحریمها صنعتی بالنده و استوار است.
با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگیهای این صنعت و قرار گرفتن آن در خط مقدم جنگ اقتصادی و تامین امنیت انرژی کشور و امنیت ارزی و مالی، نقش همکاران جهادگر من را در این جنگ ترکیبی بیبدیل و افتخارآمیز دانسته و به احترام یکایکشان خاضعانه سر تسلیم و سر تعظیم فرود میآورم.
برنامه برنامه تقدیمی به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در چهارچوب سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و منطبق با اسناد بالادستی به ویژه قانون برنامه هفتم تنظیم و ارائه گردیده است.
در همین راستا آنچه میتوان از وزیر انتظار داشت شناخت چالشهای هر بخش و ارائه راهبردها و راه حلهای اصلی برای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت است.
نخستین موضوع ناترازی تولید و مصرف گاز است.
این موضوع به عنوان یکی از دغدغههای اصلی کشور مشکلاتی در حوزههای مختلف از جمله تامین گاز خانگی کشاورزی، صنعتی، تجاری و نیروگاهی پدید آورده و آثار مخرب زیست محیطی را موجب شده است.
این موارد نه تنها زیانهای سنگین در تولید ناخالص ملی و بخشهای صنعت کشاورزی و خدمات بارآورده بلکه میتواند کشور را با چالشهای اجتماعی و امنیتی مواجه کند.
باید توجه داشت که اصل مسئله کاملاً فرابخشی و مربوط به ذینفعان مختلفی در کشور است لذا لازم است با یک عزم ملی و همکاری برنامهریزی شده و تنگاتنگ بین همه ذینفعان به موضوع ناترازی گاز رسیدگی عاجل شود.
در بخش تولید برنامههای وزارت نفت در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت تدوین شده است.
در بخش اقدامات کوتاه مدت اجرای مستمر پروژههای نگهداشت تولید میادین گازی به ویژه افزایش تولید میدان گازی پارس جنوبی، تکمیل فاز ۱۱، اجرای طرح ضربتی توسعه میادین گازی مستقل در مرکز کشور و توسعه فاز اول میدان گازی کیش در دستور قرار دارد.
اقدامات بلندمدت تسریع در اجرای طرح فشار افزایی پارس جنوبی خواهد بود.
در صورتی که به این معضل و مشکل در اسرع زمان ممکن پرداخته نشود طی دو سه سال آتی سالانه معادل یک فاز پارس جنوبی یعنی ۲۸ میلیون متر مکعب تولید را از این مخزن استراتژیک مشترک از دست خواهیم داد لذا رسیدگی به این موضوع از اوجب واجبات است که در صنعت نفت باید به آن پرداخته بشود.