سیاسی

وزیر بهداشت: تبعیض و فرصت‌های نابرابر در کنار بی‌ثباتی و محدودیت در تعاملات بین‌المللی از علل مهاجرت است / بالای ۸۰ درصد پزشکانی که به آمریکا و کانادا می‌روند، مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند، چراکه مبنای اقتصادی ندارد

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

ایرنا: وزیر بهداشت تأکید کرد: تبعیض و فرصت‌های نابرابر یکی از علل مهاجرت است

ظفرقندی، وزیر بهداشت در همایش مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز گفت: ندیدن همه ابعاد ما را در راه حل‌ها دچار مشکل می‌کند، اینکه بگوییم اقتصاد است اقتصاد است اقتصاد، شعرش خوب است، اما در عمل اینگونه نیست، البته بخش مهمی شرایط اقتصادی است.

وزیر بهداشت افزود: در حوزه پزشکی بسیاری از افراد هستند که کار مشخص و معین و خوبی دارند رتبه عالی در همه علم و هم عمل دارند استاد هستند، مطب دارند، زندگی خوبی هم دارند، اما مهاجرت می‌کنند. 

ظفرقندی تأکید کرد: بین افرادی که به کشور‌های عربی می‌روند اسم آن را کاریابی می‌گذارم به دلیل شرایط اقتصادی و به دلیل ارزش پول به دلیل بسیاری از مسائل دیگر پزشکانی که به آمریکا و کانادا می‌روند بالای ۸۰ درصد مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند، چون در آنجا نمی‌توانند کار پزشکی کنند در واقع مبنای اقتصادی ندارد. واقعیت‌ها را باید دقیق دید، همکاران به آن کشور‌ها می‌روند اماً مدرک شان مورد قبول نیست سنشان هم طوری نیست که در آزمون‌های آنجا بتوانند ورود پیدا کنند مجبورند به کار‌های دیگر رو بیاروند.

او ادامه داد: در حوزه پزشکی سرمایه سوزی اتفاق می‌افتد، در کلان مهاجرت نخبگان یک سرمایه سوزی است که شاید قابل محاسبه مادی و علمی نباشد و این سرمایه‌سوزی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است. زمانی که نخبگان یک کشور خارج شوند نسلی که از آن نخبگان خارج می‌شود یک آسیب جبران ناپذیری برای کشور ایجاد می‌کند نگاه کردن به حوزه اقتصاد لازم است ولی کافی نیست.

ظفرقندی همچنین گفت: تبعیض و فرصت‌های نابرابر یکی از علل مهاجرت هستند؛ اگر فردی رتبه‌ای دارد که فکر می‌کند شایستگی ورود به دانشگاه تهران را دارد، اما به دلیل بی‌عدالتی آموزشی این امکان برای او فراهم نمی‌شود، رتبه دارد ولی موانع و سهمیه‌ها مانع می‌شود، همین‌جا تصمیم به مهاجرت می‌گیرد. چون می‌فهمد در ادامه هم این مسیر تکرار می‌شود. 

وزیر بهداشت ادامه داد: بی‌ثباتی و تغییر مداوم و جریان سینوسی شرایط سیاسی هم یکی از علل است. فقط مسائل، مسائل اقتصادی نیستند.

او افزود: محدودیت در تعاملات بین‌المللی یکی از این موارد؛ علم بدون تعاملات بین‌المللی محدود و فاسد می‌شود. هرچه تعاملات ساده‌تر باشد امکان ماندگاری بالاتر می‌رود. هرچه ادامه تحصیل و نهایتا به کارگیری راحت‌تر باشد و تحصیل همراه با سختی‌های مالایطاق نباشد، امکان ماندگاری بالاتر است. 

او در پایان گفت: برای کسی که می‌خواهد تحصیل کند باید شرایط تحصیل را سازگارتر با معیشت و شرایط سیاسی و اجتماعی فراهم کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا