واکنش قالیباف به اظهارات یک نماینده درباره مازوتسوزی: منشاء ۸۱ درصد آلودگی هوا خودروها، موتور سیکلتها و عدم استاندارد سوخت است
رئیس مجلس با بیان اینکه منشاء ۸۱ درصد آلودگی هوا خودروها و موتور سیکلتها هستند، نیروگاهها و عدم استاندارد سوخت را دیگر عوامل این مشکل عنوان کرد.
به گزارش «انتخاب»، علیرضا سلیمی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصل ۷۱ قانون اساسی درباره قانون هوای پاک خطاب به رئیس مجلس، گفت: قانون مجلس درباره قانون هوای پاک بسیار دقیق و جامع است و اکنون با توجه به اینکه بحث مازوتسوزی نیز مطرح است دستور فرمایید در راستای اجرای این قانون اقدام شود. همچنین مشخص شود چه افرادی در اجرای قانون قصور و کوتاهی داشتهاند چرا دستگاههایی همچون شهرداری و وزارت صمت در اجرای قانون مذکور نقش دارند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس ادامه داد: به یقین این قانون نباید روی زمین بماند، چرا که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند دیگر امکان حیات در برخی از شهرها مانند تهران، مشهد و اراک وجود نخواهد داشت؛ بنابراین گزارش در ادامه حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکری با استناد به تبصره (۵) ماده ۱۸۲ آییننامه داخلی مجلس گفت: طبق تبصره (۵) ماده ۱۸۲ دولت مکلف است گزارش عملکرد بودجه سال گذشته و صورتهای مالی حسابرسی شده بودجه تفصیلی سال جاری و عملکرد بودجه مصوب ۶ ماه اول سال جاری تمامی شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت و شرکتها و موسساتی از قبیل وزارت نفت، سازمان توسعه و نوسازی معادن، سازمان گسترش و نوسازی و … تا ۱۵ آبان ماه هر سال بیاورد، هرچند دولت با تأخیر این مسئله را آورده است و بعد هم گفته است کمیسیون برنامه و بودجه بلافاصله گزارش را به دیوان محاسبات بدهد و دیوان نیز جواب بدهد، اما طبق پیگیریهای بنده ظاهراً دیوان محاسبات نظر خود را داده است، اما نکته اصلی این است که گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و نظریه دیوان محاسبات ملاک بررسی بودجه است و همزمان با لایحه بودجه کل کشور طبق مواد این قانون مورد رسیدگی قرار بگیرد.
نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس افزود: با این اوصاف اکنون ما لایحه بودجه را بررسی میکنیم، هیچ اشرافیت و اطلاعاتی نسبت به آن گزارش شرکتهای دولتی که بودجه آن نیز بیشتر از بودجه عمومی است، نداریم و این سبب میشود در سنوات آینده نیز شرکتهای دولتی و بانکها توجه لازم را نداشته باشند. ما اکنون برای شرکتها مصوبه میگذاریم در حالی که در گزارش قبلی آنها را مدنظر قرار ندادهایم لذا خواهش میکنم تدبیری کنید. در کمیسیون تلفیق گزارش مربوط به شرکتها مدنظر قرار گیرد لذا خواهش میکنم در تلفیق و صحن تدبیری بیاندیشید تا گزارش مربوط به شرکتها مدنظر قرار گیرد.
این گزارش میافزاید در ادامه دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر نماینده شاهین شهر گفت: باید به نکته مهمی اشاره کنم و طبق صحبتی که شب گذشته داشتهام، گزارشات در دیوان محاسبات تهیه شده است و انشاءالله به زودی به دست کمیسیون میرسانند که جهت بررسی در کمیسیون و صحن مدنظر قرار گیرد.
وی همچنین در پاسخ به تذکر نماینده محلات افزود: در رابطه با بحث محیط زیست باید توجه کنیم که مسئله محیط زیست بسیار حیاتی است و در ابعاد مختلف همچون آلودگی هوا، آب، خاک و آلودگی صوتی باید مدنظر قرار گیرد البته ما در این زمینه قانون جامع و مادر داریم، اما قبل از هر صحبتی باید یک نقد به مجلس در این رابطه داشته باشم و بعد به نقد دستگاهها برسیم، چرا که در زمان تدوین و تصویب قانون خودرو، گفتیم؛ اگر خودرو یا موتور خارج از رده وجود داشت، اگر نبود بابت آن پولی بگیریم و اجازه دهیم تولید ادامه پیدا کند، اما سوال این است آیا ما اکنون وسیله نقلیه اسقاطی و از رده خارج نداریم؟ قطعاً میلیونها وسیله نقلیه اسقاطی داریم، ما نباید این را در مجلس تصویب میکردیم، این اشکال بر ما وارد است و من با بررسی دقیق و کاملاً مطلع میگویم در شهرها و کلانشهرها، به غیر از بحث نیروگاهها، در طول سال ۸۱ درصد مشکل اصلی آلودگی هوا ناشی از خودروها و موتورسیکلتها و همچنین موضوع عدم استاندارد سوخت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع ما قانون را مینویسیم، اما از قانونگذار و مجری قانون در حاشیه قانون رد میشویم، این مشکل بزرگی است چرا که مسئله حفظ جان مردم است لذا معتقدم مجلس خودش و مجموعه دولت باید به این موضوع توجه کنند و انشاءالله یک جلسه نظارتی با استناد به ماده ۱۰۷ آییننامه داخلی مجلس برای بحث آلودگیها و روند اجرای قانون هوای پاک برگزار خواهیم کرد و این موضوع پیگیری میشود.