همتی: سرکوب نرخ ارز توان رقابت را از شرکتهای دانشبنیان میگیرد – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، «عبدالناصر همتی» روز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ طی سخنانی در حاشیه آئین امضای توافقنامه این وزارتخانه با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در جمع خبرنگاران، امضای توافقنامه با معاونت علمی ریاستجمهوری را در راستای حمایت از محصولات دانشبنیان تولیدی توسط نخبگان جوان کشور عنوان کرد و گفت: هدف ما، تقویت و افزایش توان شرکتهای دانشبنیان به سطحی است که بتوانند به بازاریابی و فروش محصولات خود در سطح جهان و حتی تولید فرامرزی دست یابند.
وی افزود: از نظر من این فرصت بسیار خوبی در شرایط تحریمی است که در مقابل توسعه صادرات این محصولات، به طریقه تهاتر، بتوانیم محصولات و قطعات موردنیاز خود را، وارد کشور کنیم.
همتی ادامه داد: خوشبختانه در مدت اخیر، تلاش خوبی توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این ارتباط صورتگرفته و ما امیدواریم که بتوانیم صادرات محصولات دانشبنیان خود را تا جایی که میتوانیم گسترش دهیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: این توافقنامه در سطح محصولات خرد شرکتهای دانشبنیان کار میکند و میتوانیم آن را در سطح کشورهای همسایه نیز توسعه دهیم.
همتی گفت: در حال حاضر واردات کشورهای همسایه ما، بالای هزار میلیارد دلار و کل صادرات ما به این کشورها تنها ۲۷ میلیارد دلار است، در حالی که ما میتوانیم با تکیه به توانایی شرکتهای دانشبنیان، سطح صادرات خودمان را، بسیار ورای این رقم برسانیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه “ایرانساخت” افزود: بر اساس آنچه امروز در نمایشگاه “ایرانساخت” مشاهده کردیم، پتانسیل بسیار بالایی برای این گونه صادرات در کشور وجود دارد.
همتی گفت: یکی از مهمترین دغدغههای شرکتهای دانشبنیان حاضر در نمایشگاه، واردات کالای مشابه خارجی توسط برخی دستگاهها برای محصولاتی است که آنها تولید میکنند و ما تلاشمان را خواهیم کرد که این اتفاق نیفتد.
وی یادآور شد: البته بخشی از دلایل این اتفاق، به سرکوب نرخ ارز برمیگردد که باعث میشود واردات محصولات مشابه، ارزانتر در بیاید و توان رقابت را از شرکتهای دانشبنیان بنیان ما بگیرد.
وزیر اقتصاد افزود: این اتفاق هم خوشبختانه با تصمیم دولت در زمینه ارز توافقی، تقریباً منتفی شده و ما امیدواریم ازاینپس شاهد توقف واردات کالاهایی باشیم که توسط شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور تولید میشوند.
وی یادآور شد: در این زمینه، شرکت مادرتخصصی سرمایهگذاریهای خارجی ایران (ایفیک) در خدمت شرکتهای دانشبنیان است و ما هم از آن حمایت میکنیم تا باقدرت بیشتر در این راستا انجام وظیفه کند.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سؤالی در خصوص سرمایهگذاریهای وزارت اقتصاد از طریق ایفیک در کشورهای خارجی گفت: بحث سرمایهگذاریهای انجام شده از طریق شرکت مادرتخصصی سرمایهگذاریهای خارجی ایران، بیشتر بحث بین دولی است و ما با دولتهای خارجی، سهیم و شریک بودهایم از جمله بانک توسعه ایران و مصر که چهل درصد سهام آن متعلق به ایران است و در برخی کشورهای دیگر از جمله پاکستان و… نیز سرمایه داریم.
همتی در ادامه و در پاسخ به سوال دیگری با تکذیب شایعه متوقفشدن برگزاری جلسات هیأت واگذاری گفت: فقط جلسات هیأت عالی این شورا، مدتی تشکیل نمیشد که آن هم از هفته آینده، مجدداً شروع بکار خواهد کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی با اشاره به در حال تکمیل بودن قانون تأمین مالی تولید، گفت: آئیننامههای این قانون در حال تکمیل است از جمله آئیننامه اعتبارسنجی آن که همین دیشب در هیأت دولت مطرح و بررسی شد و برخی موارد آن که از هم اکنون نیز عملیاتی شده است، از جمله تأمین مالی زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری که در حال اجرا است.
وزیر اقتصاد با تأیید خبر توقف صدور مجوزهای کسبوکار برای مدتی کوتاه، این اتفاق را ناشی از اعتراضات بعضی دستگاهها به برخی ابهامات عنوان کرد و گفت: دستور شروع به کار پروسه بررسی و صدور مجوزهای کسبوکار را از سه هفته پیش صادر کرده است.