هر ناامنی در منطقه، توسعه پایدار را در کل آسیا به خطر خواهد انداخت – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پاپیزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته زیربنایی هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیته دائمی امور اقتصادی و توسعه پایدار مجمع مجالس آسیایی در بحرین، گفت: حفظ آرامش و ثبات در آسیا خواسته ماست و راه دست یافتن به ثبات و آرامش و در نتیجه توسعه و رشد اقتصادی، پرهیز از اقدامات افراطی و تاکید بر گفتوگو و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و همزیستی مسالمت آمیز بین کشورهای عضو و مقابله واقعی با اقدامات ضد بشری و غیر قانونی رژیم صهیونیستی است.
متن سخرانی رئیس کمیته زیربنایی هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است.
نمایندگان محترم مجالس کشورهای آسیایی؛ خانمها و آقایان؛
مایه افتخار اینجانب است که در نشست کمیته امور اقتصادی و توسعه پایدار مجمع مجالس آسیایی (APA) حضور پیدا میکنم. از مقامات محترم مجلس شورای بحرین و همکارانشان به جهت تقبل میزبانی نشست و برگزاری موفقیت آمیز آن و تلاشهای محترم دبیرخانه تشکر میکنم.
همکاران محترم؛
آسیا دارای پتانسیلهای وسیع و متنوع اقتصادی، انسانی، فناوری و جغرافیایی برای پیشرفت و توسعه است و اکنون در مرکزیت رشد و توسعه جهانی قرار دارد اما برخی از عوامل مانع از بهره برداری از این پتانسیلها شده است. یکی از این عوامل تغییرات سریع زیست محیطی در این قاره است. قطعاً حفاظت از محیط زیست و کاهش استفاده از سوختهای فسیلی به نظر درست و منطقی است و در این امر، هیچ شکی نیست اما ایران و کشورهای مشابه به دلیل تحریمهای یکجانبه ظالمانه و محدودیتهای بینالمللی با چالش استفاده و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و هستهای مواجه است همچنین این تحریمها مانع از انجام تعهدات کشورمان در زمینه تغییرات اقلیمی میشود.
همان طور که استحضار دارید حدوداً یکسال است که منطقه و جهان شاهد نسل کشی تمام عیار و جنایات وحشیانه بی سابقه رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی دفاع غزه و علیه مردم مظلوم لبنان بوده است. تمامی زیرساختهای اصلی غزه، به عنوان عنصر بنیادین توسعه با خاک یکسان شده و ویرانیهای عظیمی را به اقتصاد و توسعه فلسطین وارد کرده است.
مطابق با گزارش برنامه توسعه ملل متحدد شاخصهای توسعه حدوداً به ۷۰ سال قبل برگشته و میلیونها نفر از مردم بی دفاع فلسطینی را به زیر خط فقر کشانده است. در این شرایط چگونه میتوان از توسعه پایدار در فلسطین صحبت کرد؟ از سوی دیگر همان طور که اخیراً شاهد بودیم بعد از اعلام آتش بس در لبنان، تحولات دیگری در سرزمین سوریه اتفاق افتاد.
همکاران گرامی؛
در صورت عدم توجه دقیق به تحولات سوریه و همکاری سازنده کشورهای منطقه این تغییر و تحولات در سوریه میتواند اثرات خطرناکی بر صلح و امنیت منطقه داشته باشد و دامنه ناامنی و نگرانی آن به شکل دومینووار به سایر کشورها کشیده شده و منجر به تهدیدات در کل منطقه شود.
در همین نشست اعلام میکنم، جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از تغییرات دموکراتیک و خواسته مردم سوریه به وحدت، حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه احترام گذاشته و بر لزوم حفظ یکپارچگی و حفاظت از آن در برابر برخی جاهطلبی ها تاکید دارد.
همکاران گرامی؛
قطع به یقین، یکی از عوامل مهم و اصلی در ناامنی، خطر و تهدید واقعی برای توسعه پایدار و پایداری توسعه و صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا رژیم صهیونیستی است که با تجاوز، اشغال و نسل کشی درصدد بر هم زدن نظم منطقهای است.
اگر ما خواستار توسعه پایدار و رشد اقتصادی در این قاره کهن هستیم که از اهداف APA در قطعنامههای خود است، بدون صلح و امنیت و ثبات در منطقه امکانپذیر نیست و هرگونه ناامنی در منطقه، توسعه پایدار را در کل آسیا به خطر خواهد انداخت. بنابراین حفظ آرامش و ثبات در آسیا خواسته ماست و راه دست یافتن به ثبات و آرامش و در نتیجه توسعه و رشد اقتصادی، پرهیز از اقدامات افراطی و تاکید بر گفتوگو و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک و همزیستی مسالمت آمیز بین کشورهای عضو و مقابله واقعی با اقدامات ضد بشری و غیر قانونی رژیم صهیونیستی است.