نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکلهای کارگری است
ایلنا: اکبر شوکت در انتقاد از واگذاریِ تعیین دستمزد کارگران به مجلس گفت: صحبتهای مسئولانِ وزارت کار نشان میدهد که آنها اعتقادی به سهجانبهگرایی و اصلا اعتقادی به شرکای اجتماعی ندارند. آنها میخواهند برخلافِ روالی که در بسیاری از کشورها جاری است تشکیلاتِ کارگری را کنار بزنند.
از قرار معلوم تصمیم وزارت کاریها برای واگذاریِ تعیین دستمزد کارگران به مجلس جدی است. این موضوع طی دو ماه اخیر بارها از زبانِ وزیر کار و معاونِ روابط کارش مطرح شده است. وزیر کار میگوید لایحهای که در این خصوص نوشته شده مراحلِ پایانی تدوینش را میگذراند و رعیتی فرد نیز در تازهترین اظهاراتش گفته: «برخی نمایندگان در سنوات گذشته مدام ایراد میگرفتند که چرا این تصمیم یا آن تصمیم درباره مزد گرفته شده است که ما در پاسخ راه حل را در سپردن این تصمیم به خود نمایندگان دیدیم زیرا آنان بهتر از ما تصمیم خواهند گرفت!»
اکبر شوکت (نماینده کارگران) در اعتراض به تلاش برای واگذاری تعیین دستمزد به مجلس گفت: صحبتهای این مسئولان نشان میدهد که آنها اعتقادی به سهجانبهگرایی و اصلا اعتقادی به شرکای اجتماعی ندارند. آنها میخواهند برخلافِ روالی که در بسیاری از کشورها جاری است، تشکیلاتِ کارگری را کنار بزنند.
وی بیان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان، تشکلهای کارگری آنقدر قدرت دارند که بتوانند مطالباتِ کارگران را مطرح و برای آن سازماندهی کنند. در اینجا میخواهند همان حقِ تعیینِ یک بار در سالِ دستمزد را هم از کارگران و نمایندگانِ آنها بگیرند.
شوکت گفت: قانون کار برای حمایت از کارگران است تا آنها بتوانند در مذاکره با کارفرمایانی که از قدرتِ بیشتری برخوردارند، حقوق خود را بگیرند. سه جانبهگرایی در قانون کار آمده و سازکاری برای تعیین دستمزد و تصمیمگیری برای سایر مسائل کارگران است. اگرچه سه جانبه گرایی آنطور که باید اجرا نمیشود و نظرِ نمایندگانِ کارگری از قدرتِ لازم برای تصمیمگیری برخوردار نیست، اما ظاهرا وزارت کار همین حد را هم تحمل نمیکند.
نماینده کارگران گفت: در قانون اصل مذاکره و پایههای مشارکت اجتماعی دیده شده است و این نشان از مترقی بودنی قانون ما دارد، حالا چرا باید این موادِ مترقی را با لوایح و دستورالعملها از بین برد؟ پس همه تصمیمات را به دولت واگذار کنید و مانند کره شمالی همهی تشکلها و گروهها را کنار بگذارید!
شوکت بیان کرد: پیش از این هم وزارت کار برخوردِ خوبی با تشکلِ بزرگِ کارگران ساختمانی نکرد و کانون کارگران ساختمانی را به سمتِ انحلال برد، اگرچه به طور مستقیم دستور انحلال ندادند. اما ظاهرا اینطور که پیش میرود، به آنجا هم میرسیم.
وی تاکید کرد: این رفتارها ضد مردمی و مغایر با دمکراسی است و با تمام اهداف انقلاب فاصله دارد. اهداف انقلاب افزایش مشارکت مردم بود. حتی این قبیل تصمیمات خلافِ نظرات مقام معظم رهبری است. ایشان میگویند اقتصاد را مردمی کنید و یکی از پایههای مردمی کردن این است که مذاکرات رشد پیدا کند و تشکلها قدرت یابند. مذاکرات تشکلها باید واقعی باشد، آنها باید بتوانند امتیازات اقتصادی را با مذاکره از دولتها بگیرند و در قالبِ تعاونیها کار را به مردم واگذار کنند.
شوکت بیان کرد: یکی از ابزار مذاکرهی کارگران، شورایعالی کار بود و آقای وزیر همین را هم میخواهد از آنها بگیرد. از آقای وزیر میخواهیم صحبتهای رهبری را فراموش نکند. این اقدامات، ضد دمکراسی، ضد کار تشکیلاتی و ضد کارگری است و مغایر با قانون و سخنان رهبری است. مسیرِ و عملکردِ وزیر کار نتیجهای جز نابودی تشکلها ندارد.