نماینده مجلس: توانیر و آبفا برای حل مشکل آب و برق زابل همکاری نمیکنند
ایلنا: نماینده مردم زابل در مجلس گفت: بعضاً برخی به ما میگویند که «آقا این بخشنامه درست است؟» من میپرسم آیا دوستان وزارت کشور در سال آینده همین موقع این بخشنامه را برای آقای رئیسجمهور صادر میکنند که برنامههای ایشان شائبه انتخاباتی نداشته باشد؟ ما هیچ اعتراضی نداریم فقط همین سوال را پاسخ دهند که برای رئیسجمهور هم این بخشنامه را صادر میکنند؟ رئیسجمهور از یکسال بعد یعنی همین فصل تابستان سال آینده به بعد هر سفری برود و هر جلسهای بگذارد، میتواند شائبه انتخاباتی داشته باشد، خب تعریف و حدود شائبه انتخاباتی را مشخص نکردیم؛ اگر این را میپذیرند، ما نکتهای نداریم.
محمد سرگزی نماینده مردم زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات شهرستان زابل طی روزهای اخیر با توجه به افزایش دما و مشکلات دیگر از جمله گرد و غبار، گفت: طی روزهای اخیر دمای هوا در منطقه زابل بیش از ۵۰ درجه شد و بادهای ۱۲۰ روزه همراه با گرد و غبار باعث شد که مردم نتوانند از خانههای خود خارج شوند. دمای هوای بسیار بالا و آزاردهنده از یکسو باعث مشکلاتی برای مردم شده و از سوی دیگر شاهد قطعی و افت فشار آب در بسیاری از روستاها هستیم، همچنین بحث قطعی برق و نوسانات برق را داشتیم که باعث سوختن و از بین رفتن لوازم برقی مردم شد و متاسفانه علیرغم تلاشهایی که مجموعههای استانی انجام دادند نتوانستند این بحران را حل کنند؛ از مجموعه توانیر و آبفای کشور هم هیچ نوع همکاری صورت نگرفت.
مردم زابل مشکل آب و برق دارند؛ آبرسانی سقایی هم در برخی روستاها نیست
وی ادامه داد: همین دیروز این طوفانی گردوغبار باعث تعطیلی و راهی شدن ۳۰۰ نفر به بیمارستانها شده است. در واقع این روزها در زابل دمای هوا بسیار زیاد، آب در شرایط سخت و برق هم دارای نوسانات است و کمک مرکز از مجموعه توانیر و آبفا بسیار محدود بوده است. حتی به این صورت که ما آبرسانی سقایی را هم در خیلی از روستاها نداریم.
پیگیری امور مردم با بخشنامه وزارت کشور مشکل شده است
عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه به کمکاری مسئولان اجرایی اشاره کرد و ابراز داشت: گلایه ما این است که خیلی از مسئولان اجرایی مردم را نمیبینند و ملجا و پناهگاه مردم نمایندگان میشوند. بعد که مردم به نمایندگان مراجعه میکنند و ما پیگیری میکنیم مدیران میگویند که ما نمیتوانیم برویم و مثلا از آن روستا بازدید و همراه شما پیگیری کنیم چون برای ما بد میشود. با یک بخشنامهای که حدود و ثغور آن مشخص نیست و هرکسی براساس نظر خودش آن را تفسیر میکند و بعضاً ملاحظاتی را هم دستگاههای اجرایی اعلام میکنند، مشکلات جدی در پیگیری امور ایجاد شده است.
وی با انتقاد از عملکرد مسئولان اجرایی تاکید کرد: نمایندگان هیچ علاقهای ندارند که وارد بحثهای اجرایی شوند، اصلا نیازی نیست که چنین کاری انجام دهند. اگر دولت کار خودش را به درستی انجام دهد، هیچ موقع مردم برای امورات اجرایی خود به نمایندگان مراجعه نخواهند کرد؛ اگر آنها کار خود را به درستی انجام دهند، ما کاملا استقبال میکنیم که به هیچ وجه وارد بحث اجرایی نشویم. ولی حقیقتا کار مردم را به درستی انجام دهند که اینطور نباشد که ما یک روز برای ملاقات با مردم در دفتر مینشینیم و بیش از ۲۰۰ نفر برای اینکه دستگاههای مختلف کارها و وظایف خود را انجام نمیدهند به ما مراجعه میکنند.
بخشنامه معاون وزیر کشور به حاشیه امنی برای مدیران اجرایی تبدیل شده که دیگر پیگیریهای نمایندگان را دنبال نکنند
سرگزی در ادامه با انتقاد از بخشنامه اخیر معاون سیاسی وزیر کشور و تاثیر آن بر پیگیری امور اظهار داشت: این بخشنامه عملا به حاشیه امنی برای مدیران دستگاههای اجرایی تبدیل شده که دیگر پیگیریهای نمایندگان را با نگاه اینکه شائبه انتخاباتی دارد، دنبال نکنند. از آن سو خودشان به درستی کار نمیکنند و از این سمت هم عملا به آنها اینطور گفتهاند. خب عبارت “شائبه انتخابات” هم حدود و ثغور ندارد دیگر، شما وارد یک اداره هم شوید رئیس اداره میتواند این را تلقی به شائبه انتخاباتی کند، هر حرکت شما میتواند شائبه انتخاباتی داشته باشد.
وزارت کشور همین بخشنامه را سال آینده برای آقای رئیسجمهور هم منتشر کند
وی اضافه کرد: بعضاً برخی به ما میگویند که «آقا این بخشنامه درست است؟» من میپرسم آیا دوستان وزارت کشور در سال آینده همین موقع این بخشنامه را برای آقای رئیسجمهور صادر میکنند که برنامههای ایشان شائبه انتخاباتی نداشته باشد؟ ما هیچ اعتراضی نداریم فقط همین سوال را پاسخ دهند که برای رئیسجمهور هم این بخشنامه را صادر میکنند؟ رئیسجمهور از یکسال بعد یعنی همین فصل تابستان سال آینده به بعد هر سفری برود و هر جلسهای بگذارد، میتواند شائبه انتخاباتی داشته باشد، خب تعریف و حدود شائبه انتخاباتی را مشخص نکردیم؛ اگر این را میپذیرند، ما نکتهای نداریم.
نماینده مردم زابل ادامه داد: دوستان دولتی دو نکته را بپذیرند؛ نخست اینکه اولا به نحوی عمل کنند که مردم برای امور اجرایی خود نیازمند مراجعه به نمایندگان نباشند و دوم اینکه همین بخشنامه را در سال آینده برای آقای رئیسجمهور هم منتشر کنند. با این بخشنامه در کمکرسانی به مردم و پیگیری کارها به مشکل خوردهایم چون هر قدمی برمیداریم، اینها شائبه انتخاباتی را عنوان میکنند. بگوییم برق را وصل کنند، شائبه انتخاباتی دارد، بگوییم آقا مشکل آب دارند شائبه انتخاباتی دارد، اینجا مدرسه تعطیل شده، شائبه انتخاباتی دارد؛ خب هر رفتاری میتواند شائبه انتخاباتی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در این شرایط مدیران در دستگاههای اجرایی از دو جهت سود میبرند از طرف اول بین مردم نیستند و تا دیروز نمایندگان اینها را مجبور می کردند که بروند بین مردم، امروز راحت شدهاند و میگویند نه، شائبه انتخاباتی دارد و ما نمیتوانیم بیاییم و از سوی دیگر راحت میشوند و کاری انجام نمیدهند.