سیاسی

مومنی: همه نهادهای فرهنگ‌ساز و اجتماعی براساس یک راهبرد حرکت کنند – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی وزیر کشور در مراسم تکریم و معارفه معاون اجتماعی وزارت کشور اظهار کرد: تلقی من این است که سازمان امور اجتماعی متعلق به وزارت کشور نیست بلکه متعلق جمهوری اسلامی ایران است. اداره آن با توجه به اینکه نهاد حاکمیتی است و در مجموعه وزارت کشور است، هرگز انتظار نداریم این سازمان به تنهایی کار اجرایی انجام دهد، بلکه وظیفه اصلی آن شناخت مسائل و تقسیم کار بین همه نهادهای اجتماعی و فرهنگی کشور و راهبری آنها است.

وی افزود: همه نهادهای فرهنگ‌ساز و همه نهادهای اجتماعی باید بر اساس یک راهبرد حرکت کنند. اگر هر سازمانی بخواهد راه خودش را برود هرگز به اهداف کلان مورد نظر دست نخواهیم یافت.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در ذیل اجماع و اهدای راهبردهای کلان می‌توانیم اهداف اجتماعی و فرهنگی را در کشور تبیین و پیگیری کنیم، افزود: رئیس جمهور رئیس شورای اجتماعی کشور است و اختیارات خوبی در این شورا مشخص شده، مصوبات آن لازم الاجراست.

مؤمنی پیشگیری را یکی از راهبردهای حوزه اجتماعی کشور برشمرد و گفت: آسیب به خودی خود تهدید نیست، به عنوان مثال کاهش جمعیت اگر پیشگیری انجام نگیرد تبدیل به چاله جمعیت می‌شود و پیش بینی می‌شود اگر با همین روند پیش برویم، در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران با افزایش جمعیت سالمندی به ۳۵ میلیون نفر خواهد رسید.

وی ادامه داد: پیشگیری مسئله مهمی است که همواره مغفول واقع شده، مانند اتفاقاتی که در معدن افتاد که پس از وقوع به اهمیت پیشگیری در بروز حوادث پی بردیم. اگر کارهای پیشگیرانه صورت می‌گرفت شاید این اتفاق‌ها نمی‌افتاد.

وزیر کشور راهبردی‌ترین اقدام‌های قابل انجام را در حوزه پیشگیری معرفی کرد و گفت: خوشبختانه آقای بطحائی که امروز به عنوان رئیس سازمان امور اجتماعی کار خود را آغاز می‌کند، سابقه سکانداری وزارت آموزش و پرورش دارد، ظرفیت‌های آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری از آسیب‌ها، مهارت‌های اجتماعی بسیار ارزشمند است و هر میزان در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم، هزینه نکرده‌ایم بلکه به معنای واقعی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و آینده بسیار خوبی خواهیم داشت.

مؤمنی افزود: باید مسائل اجتماعی را با ساز و کارهای خودش حل و فصل بکنیم و تلاش کنیم تا مسائل اجتماعی به مسائل امنیتی تبدیل نشود. برخی از متولیان تمایل دارند مسائل امنیتی شود ممکن است در این شکل در کوتاه مدت مسئله رفع شود، در حالی که آثار منفی زیادی دارد. نباید اجازه دهیم پدیده‌های اجتماعی تبدیل به موضوعات امنیتی شوند، اگر چنین اتفاقی افتاد باید با راهکارهای اجتماعی مسائل حل و فصل شوند.

وزیر کشور با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در چند دهه گذشته روند افزایشی در کشورمان داشته‌اند، بیان کرد: باید مسائل را به درستی آسیب شناسی کنیم، افق دور را نیز ببینیم. باید سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم، دولت وفاق ملی تشکیل داده‌ایم، باید اقدام هماهنگ همه دستگاه‌ها برای مشارکت مردم را داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا