سیاسی

منصوری: هیچگاه از شهید رئیسی حرف ناامید کننده نمی‌شنیدیم – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

به گزارش خبرنگار مهر، نشست «تبیین دستاوردها و گفتمان حاکم بر دولت شهید رئیسی» با حضور محسن منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.

منصوری ضمن تبریک روز دانشجو گفت: با توجه به سرعت تحولات در روزهای اخیر اهمیت بازخوانی اتفاقات در شش هفت ماه گذشته اهمیت دوچندانی می‌یابد. این تحولات در تاریخ چند صد ساله اخیر کم سابقه و بی‌سابقه بوده است.

معاون اجرایی دولت سیزدهم تاکید کرد: اگر دانشجویان نسبت به اتفاقات تاریخ معاصر آگاهی نداشته باشند نخواهند توانست وظیفه خود را به خوبی ایفا کنند. اگر بدنه دانشگاه با یک رکودی همراه باشد از بقیه جامعه نمی‌توان توقعی داشت. جوان دانشجویی ویژگی آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری دارد و به همین مناسبت جوانان ما مورد کینه و طمع دشمنان هستند.

وی افزود: بازخوانی اتفاقات ۱۶ آذر به صورت هر ساله برای آن است که بتوانیم دشمن خود را به خوبی بشناسیم و از آب خوردن مردم تا مسائلی مانند داروی کرونا را به آن گره نزنیم و دشمن را عاقل و باهوش نخوانیم. باید ظرفیت متخصصان داخلی را بشناسیم و به آن احترام بگذاریم.

ماموریت اصلی جریان دانشجویی در دوره حاضر افزایش سرمایه اجتماعی است

منصوری خاطرنشان کرد: تعاریفی که رهبر انقلاب از شهید رئیسی فرمودند درباره کمتر کسی شاهد هستیم. اگر بتوانیم ابعاد شخصیت شهید رئیسی را درست تعریف کنیم، آنگاه می‌توانیم از این الگو برای ایفای نقش خود استفاده کنیم. ماموریت اصلی جریان دانشجویی در دوره حاضر افزایش سرمایه اجتماعی است و بعد از آن، ماموریت جامعه دانشگاهی ما اقدام جهت تحقق دولت و تمدن اسلامی است.

وی با اشاره به ویژگی‌های شهید رئیسی گفت: اولین ویژگی شهید رئیسی اخلاص و سلامت ایشان و کار برای خدا بود. ما در مدتی که در خدمت ایشان بودیم و سربازی می‌کردیم، با افتخار می‌گویم که ایشان کاری انجام نمی‌داد، الا برای خدا و با اخلاص. این بود که خداوند به کار شهید رئیسی برکت می‌داد و اگر یک قدم برمی‌داشتند اثر آن در جامعه ده‌ها قدم بود.

معاون اجرایی دولت سیزدهم افزود: جمعیت دشمن شکنی که برای تشییع ایشان آمدند یک اتفاق ویژه بود و طبیعی نبود. این به معنای دلدادگی مردم به آرمان‌ها بود.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی شاخص دوم شهید رئیسی استقلال ایشان بود. ایشان مستقلاً تصمیم می‌گرفتند. شهید رئیسی تصمیم نمی‌گرفتند الا اینکه برای این تصمیم حجت داشتند. ایشان به هیچ وجه زیر بار حرف و جریان‌های سیاسی و زیر بار فشارهای رسانه‌ای نمی‌رفتند. بعضاً تصمیمی گرفته می‌شد که تصمیم درستی هم بود اما می‌دیدیم برخی جریان‌های رسانه‌ای و سیاسی راه انداختن موج‌های رسانه‌ای سعی در تغییر تصمیم ایشان داشتند اما ایشان تحت تأثیر قرار نمی‌گرفتند و می‌گفتند که فشار رسانه نباید شما را به تصمیم غلط وادار نماید.

آقای رئیسی هم یک اصولگرای اساسی و هم یک اصلاح طلب واقعی بود

منصوری گفت: ویژگی سوم ایشان ایستادگی بر اصول بود. شهید رئیسی را ندیدیم الا اینکه بر حضور خود محکم بایستند. آقای رئیسی هم یک اصولگرای اساسی و هم یک اصلاح طلب واقعی بود.

وی ویژگی بعدی ایشان را استکبار ستیزی دانست و گفت: ایشان بر استکبار ستیزی تاکید داشت و هزینه این مبارزه را هم می‌دادند و معتقد بودند که خداوند راه تسلط کافرین بر مسلمین را بسته است. ایشان بر فقه تسلط داشت و دانسته‌های علمی خود را در زندگی خود نیز اجرایی کرده بود.

منصوری گفت: شهید رئیسی غم مردم را می‌خوردند و به دنبال حل مسائل بودند. اگر جایی می‌دیدند که مردم به خاطر مسائل معیشتی در سختی و عذاب هستند خواب به چشم ایشان نمی‌آمد. در بحث بعضی از مسائل مانند ناترازی‌ها، دولت آن را مدیریت می‌کرد. این مسئله جدیدی نبوده و نزدیک ۳۰ سال است که ما با بحث ناترازی‌ها مواجه هستیم. در دولت شهید رئیسی هم این مسئله مدیریت شد و ما هیچگاه در منازل خاموشی ندادیم و با ایجاد تغییراتی در ساعت کاری صنایع این ناترازی را مدیریت کردیم.

ناترازی برق در فصل زمستان بی‌معناست

وی با اشاره به مسئله ناترازی انرژی گفت: ناترازی برق در فصل زمستان بی‌معناست. اصلاً مسئله ایجاد شده و قطعی برق به دلیل غفلت مدیریتی بود که دولت انجام داد که باید از شهریور ماه سوخت را ذخیره می‌کردند که این سوخت مورد نیاز تامین می‌شد.

منصوری تاکید کرد: ویژگی بعدی شهید رئیسی امید و نشاط و امیدواری مضاعفی بود که ایشان به آینده داشتند. ما هیچگاه از شهید رئیسی حرف ناامید کننده نمی‌شنیدیم. گاهی اوقات بعضی مسئولین ارشد کشور وقتی صحبت می‌کنند گویی دارند بیانیه انسداد کشور را قرائت می‌کنند. ما نباید شرایط کشور را جوری جلوه دهیم که در بن‌بست قرار داریم. این تکثر مشکلات همه راه حل دارند. رهبر انقلاب می‌فرماید ما نزدیک قله شده‌ایم و خستگی و ناامیدی ممنوع است، یعنی پمپاژ یاس و ناامیدی در کشور نکنید.

وی ادامه داد: آیا مسائل کشور راه حل ندارد؟ ما روزهای بسیار سخت‌تری را در طول انقلاب داشته‌ایم و پشت سر گذاشته‌ایم. ما حوادث دهه ۶۰ را داشته‌ایم، جنگ داشته‌ایم و از همه این‌ها عبور کردیم. بسیاری از مشکلات را باید در اتاق‌های دربسته حل کرد. حتماً باید با مردم صادقانه و شفاف صحبت کرد اما حق نداریم هر آنچه مشکل است را در سطح جامعه بریزیم و جامعه را درگیر و ناامید کنیم. این حرف‌ها که کشتی با بارش گم شود ما نمی‌توانیم آن را پیدا کنیم صحیح نیست. آیا واقعاً اگر یک کشتی با بارش در جمهوری اسلامی گم شود ما نمی‌توانیم آن را پیدا کنیم؟

وی افزود: از ویژگی‌های شهید رئیسی که می‌تواند برای جامعه دانشگاهی ما الگو باشند، پیگیری و دنبال کردن موضوعات است. ستاد دولت باید مسائل را دنبال کند این‌طور نیست که ما یک رهنمودی داده‌ایم و فکر کنیم که مسئله به خودی خود پیگیری و حل خواهد شد. بسیاری از مسائل به علت عدم پیگیری ستاد دولت حل نمی‌شود. مخصوصاً در مسائل بین دستگاهی. در همین مسئله برق یک ناهماهنگی باعث بروز این مشکل شد.

منصوری با تاکید بر تحرک و خستگی ناپذیری شهید رئیسی عنوان کرد: مکلفیم در اداره کشور مصلحت توده مردم را به مصلحت خواص ترجیح دهیم. ایشان تا ده بار به برخی استان‌ها سفر می‌کردند تا مشکلات مردم حل شود.
منصوری گفت: شهید رئیسی جامع الاطراف بود به تعبیر رهبر انقلاب است. ایشان تنها در یک زمینه رشد نکرده بود برداشتی همه جانبه و فراگیر داشت.

وی افزود: ویژگی دیگر روحیه تحولگرا و اهل تحول بودن ایشان بود. زبان مدیریت ایشان در آستان قدس خدمت ایشان بودم. امکان نداشت ایشان در جایی حضور داشته باشند و در آن حوزه تحول ایجاد نکنند. تصویر استان مقدی رضوی، تصویر قوه قضاییه و تصویر دولت را قبل و بعد از حضور ایشان مطالعه کنید. حضور ایشان همواره همراه با تحول و پیشرفت بوده است.

معاون اجرایی دولت سیزدهم گفت. ما تقریباً در همه حوزه‌ها در دولت شاهد تحول بودیم. مثلاً در موضوع رشد اقتصادی در تمام سال‌های قبل از آقای رئیسی رشد اقتصادی کشور نزدیک به صفر درصد بود، کمتر و گاهی بیشتر، اما در طول دولت شهید رئیسی رشد اقتصادی حدود ۵ درصد بود. در صنعت رشد ۱۱ درصد را تجربه کردیم. متاسفانه شنیدیم که در بودجه ۱۴۰۴ رشد اقتصادی را ۳ در نظر گرفتند. چرا باید وقتی که توانسته‌ایم رشد ۵ درصد را تجربه کنیم باید سقف مطلوب خود را پایین بیاوریم؟ 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا