استان ها

مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟ – هشت صبح

به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- وحید محمدی یکتا: اول آبان ماه بود، که اعضای هیئت دولت پس از بررسی سوابق و برنامه‌های محمد صادق معتمدیان، وی را به عنوان استاندار تهران تعیین کردند، تا پرونده ریاست علیرضا فخاری پس از قریب به دو سال بر استانداری سیاسی‌ترین استان کشور به اتمام برسد و وی به عنوان آخرین استاندار دولت مردمی، صندلی طبقه شانزدهم استانداری تهران را تحویل معتمدیان دهد.

معتمدیان متولد خرداد ۱۳۴۹ در کرمانشاه و دارای مدرک کارشناسی مدیریت از دانشگاه ارومیه و کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه ارومیه است.

وی پیش از این در دولت دوازدهم استانداری استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی را برعهده داشت، همچنین معتمدیان در دولت سیزدهم به‌عنوان استاندار آذربایجان غربی منصوب شده بود و حدود شش سال و از سال ۱۳۹۷ تاکنون در استان‌های گوناگون در سمت نماینده عالی دولت فعالیت داشته است.

استاندار فعلی تهران از ۲۹ تیر ۱۴۰۱ به عنوان مدیر اجرایی احیا و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تصویب هیئت دولت منصوب شد.

معتمدیان همچنین عضویت در شورای توسعه پژوهشی پایدار شرق و غرب کشور، ریاست شورای سیاست‌گذاری آموزشی شمال‌غرب کشور، مدیریت ارشد دولتی وزارت اطلاعات در استان‌های آذربایجان غربی، ایلام و استانداری خراسان جنوبی را در کارنامه کاری خود دارد.

انتصاب معتمدیان به استانداری تهران از این نظر حائز اهمیت است، که وی شخصیتی فراجناحی و نزدیک به تفکر وفاق دولت چهاردهم دارد و سابقه فعالیت شش ساله موفق در سه دولت دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم می‌تواند، به عنوان پشتوانه‌ای قابل اتکا مسیر موفقیت وی در استان تهران را هموارتر کند و به همین دلیل انتظار مردم از وی به عنوان استانداری با تجربه و نیز فردی با گرایشات جهادی، مردمی و وفاق بیش از پیش است، که می‌طلبد، با انتخاب مشاوران زبده و برنامه ریزی دقیق در این زمینه گام بردارد، تا پاسخ مناسبی به انتظارات و امید ایجاد شده در پی روی کار آمدن دولت وفاق در بین مردم باشد.

ساخت و ساز غیرمجاز مشکلات متعددی در اسلامشهر ایجاد کرده است

مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟

اما انتظارات و مطالبات مردم در مناطق مختلف استان تهران از استاندار جدید چیست؟، سوالی است، که یکی از فعالان رسانه‌ای اسلامشهر، در جنوب غرب استان تهران در پاسخ به آن به خبرنگار مهر گفت: ساخت و ساز غیرمجاز قطعاً چالش بزرگی محسوب می‌شود و باید هرچه سریع‌تر جلوی افزایش ساخت و سازها را گرفت.

محسن ملکی ادامه داد: پیشگیری از ساخت چنین واحدهای غیرمجازی، یکی از اصلی ترین چیزهایی است که باید در استان تهران به ویژه اسلامشهر پیگیری شود.

وی با اشاره به تراکم بالای جمعیت در اسلامشهر گفت: جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و سکونتگاه‌های غیررسمی، نیازمند همت مضاعف مجموعه نمایندگی دولت در شهرستان و استان و به ویژه شخص استاندار تهران است.

۱۰ سال از وعده اجرای شبکه فاضلاب فیروزکوه می‌گذرد

یک فعال رسانه‌ای فیروزکوه در شمال شرق استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نیازهای این شهرستان و انتظارات از استاندار تهران اظهار کرد: نبود شبکه فاضلاب یکی از مشکلات اساسی در فیروزکوه است و فاضلاب وارد جداول آب‌های سطحی شده و باعث نارضایتی‌هایی می‌شود.

شمیم علاالدینی گفت: راه اندازی شبکه فاضلاب تأثیر بسیاری در بازچرخانی و تأمین زنجیره تأمین آب در بخش‌های کشاورزی و صنعتی دارد.

وی افزود: یکی از دلایل حس بوی نامطبوع در فیروزکوه عدم اجرای شبکه فاضلاب در این شهرستان است، اقدامی که از وعده اجرایی شدن آن ۱۰ سال می‌گذرد و حالا به یک مطالبه جدی در فیروزکوه تبدیل شده است.

مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟

تراکم بالای جمعیت و کمبود سرانه آموزشی در بهارستان

یک فعال رسانه‌ای و اجتماعی بهارستان در جنوب غرب استان تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مطالبه این شهرستان از استاندار جدید تهران اظهار داشت: مهم‌ترین خواسته و مطالبه مردم بهارستان، تراکم بالای مدارس و کلاس‌های درس است، که کمبود مدارس و عدم تناسب با جمعیت باعث شده تا مکان‌های آموزشی بهارستان مملو از جمعیت دانش‌آموزی باشد.

ذبیح الله اصغری گفت: این مسئله کیفیت آموزش، سطح سواد دانش آموزان و مدیریت بهتر مدارس را با مشکل مواجه می‌کند که از این حیث از استاندار جدید درخواست می‌شود، به این موضوع توجه جدی داشته باشد.

وی رفع مناقشات موجود بین اسلامشهر و بهارستان در پل «وحدت» و نیز تجمعات و مطالبات خرده مالکان شهرک امام حسین (ع) و سبزدشت گلستان در خصوص املاک آنها که در حریم شهر قرار دارد و عدم ارائه خدمات از سوی شهرداری دیگر مسائلی است، که بایستی مورد توجه استاندار جدید تهران قرار گیرد.

ری محلی برای انتقال مشکلات پایتخت شده است

یک فعال اجتماعی در جنوب تهران به خبرنگار مهر گفت: حریم شهرستان ری از گذشته تاکنون محل مناسبی برای انتقال مشکلات و معضلات پایتخت شده است، که باید مسئولان استان تهران در این امر تجدید نظر جدی داشته باشند، ری همواره از همجواری با کلان شهر تهران آسیب دیده و معضلات پایتخت را به ارث برده است.

فاطمه یوسفی افزود: شهرستان ری دیگر ظرفیت تحمیل مشکلات و معضلات جدید استان و کلان شهر تهران ندارد و باید مسئولان از تعریف طرح جدیدی برای انتقال معضلات تهران به این همسایه جنوبی اجتناب کنند.

مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟

میانگین استقرار جمعیت در هر کیلومتر مربع در استان تهران ۱۹ برابر میانگین کشوری است

رشد و توسعه نامتوازن نیز مشکل اساسی استان تهران است، از نظر شاخص‌ها، میانگین استقرار در هر کیلومتر مربع، طبق شاخص کشوری ۴۹ نفر است، اما در استان تهران ۹۵۷ نفر، یعنی ۱۹ برابر میانگین کشوری استقرار دارند و به همین خاطر است که استان تهران متراکم‌ترین استان کشور محسوب می‌شود و باید فکری برای این استان متراکم کرد.

یک فعال رسانه‌ای در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار کرد: حاشیه نشینی یکی از معضلات مهم استان تهران است، که همزمان با توسعه نامتوازن شهرها و افزایش ساخت و ساز رونق یافته و سبب مهاجرت‌های بدون حساب و کتاب و رواج سکونت گاه‌های غیر رسمی و آلونک نشینی شده است.

علی اکبر متین گو گفت: در حال حاضر استان تهران چهار برابر ظرفیت خود جمعیت دارد و همین امر سبب معضلاتی مانند ترافیک، آلودگی هوا، کمبود آب و منابع دیگر، ناترازی انرژی و… شده است.

وی با بیان اینکه روزانه حداقل دو میلیون نفر به استان و شهر تهران برای کار، درمان و دیگر امور اجتماعی و سیاسی تردد می‌کنند، گفت: این امر علاوه بر ایجاد ترافیک و پیچیده‌تر کردن معادلات حمل و نقل در شهر و استان تهران به ایجاد آلودگی هوا در این استان دامن می‌زند و حل این مشکلات به کار جدی زیرساختی برای رفع ترافیک و مدیریت حمل و نقل عمومی و نیز کاهش آلودگی هوا نیاز دارد.

۲۳ درصد آب شرب کشور در استان تهران مصرف می‌شود

متین گو بافت فرسوده را از معضلات دیگر استان تهران دانست و گفت: از سویی دیگر استان تهران یکی از استان‌هایی است که با دارا بودن ۱۴ هزار هکتار بافت فرسوده تقریباً بیشترین مساحت بافت فرسوده در کشور را دارد و متأسفانه، ۱۴ هزار هکتار مساحت بافت فرسوده و سکونت گاه‌های غیر رسمی استان تهران داریم، که باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟

وی چالش آب به عنوان یک ابرچالش در استان تهران را نیز مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: ۲۳ درصد آب شرب کشور در استان تهران مصرف می‌شود و مشترکان استان تهران سالانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب و مشترکان شهر تهران سالانه ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌کنند.

این فعال رسانه‌ای به محدودیت‌های منابع آبی استان تهران اشاره کرد و گفت: طولانی شدن دوره خشکسالی از دو سال به چهار سال و رشد ۳۳ درصدی مشترکان آب استان تهران هر روز مدیریت مصرف و تأمین آب در پایتخت را دشوارتر کرده است و باید دید، نماینده عالی دولت در استان تهران چه راهکاری برای مهار این چالش اندیشیده است.

به نظر می‌رسد، برای پاسخگویی به این حجم از مطالبات به حق مردم استان تهران و چالش‌های موجود در این استان، معتمدیان حتی یک لحظه را نیز نباید از دست بدهد.

استاندار تهران می‌بایست، با بهره گیری از تجربه، مشاوره افراد صاحب نظر و اقدامات علمی و شیوه‌های صحیح مدیریت برای رفع معضلات استان تهران چاره کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا