مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند – هشت صبح
به گزارش هشت صبح و به نقل از مهر :
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی استاندار هرمزگان در دیدار با چای لی مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور ایران و چین اظهار داشت: روابط دیرینه دوستی میان ایران و چین در دولت سیزدهم گسترش یافته و هرمزگان هم به دنبال توسعه روابط در زمینههای مختلف است.
وی با تشریح زمینههای همکاریهای گسترده دو جانبه و تبادلات مختلف اقتصادی افزود: معتقد هستیم مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه به صورت ملموس مشاهده کنند.
استاندار هرمزگان ظرفیتهای هرمزگان در حوزه پالایشگاهی را آماده همکاری دانست و گفت: هرمزگان پالایشگاههای متعدد با ظرفیت یک میلیون بشکه را در دست اجرا دارد که زمینه استفاده از کمکهای فاینانسی و سرمایه گذاری کشور چین برای تکمیل وجود دارد.
وی با تاکید بر شناخت کامل ایران از توانمندیهای چین در حوزه پتروشیمی تصریح کرد: بستر لازم برای بهره مندی از این توانمندی در طرحهای توسعه پالایشگاه بندرعباس وجود دارد و آمادهی دریافت مشاوره فنی از جانب چین هستیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به سیاست دولت در تکمیل زنجیرههای شیمی_معدنی در کشور با هدف کاهش خام فروشی، اظهار داشت: ایران کشوری است که علاوه بر ذخایر خوب معدنی، در حوزه ذخایر نفتی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، برای ایجاد زنجیرههای ارزش و تکمیل زنجیره شیمی_معدنی کشور با توجه به تجربیات کشور چین خواستار دریافت مشاوره از طریق انعقاد قرارداد هستیم.
وی استفاده از تجربیات چین در حوزه شور ورزی را مهم دانست و با تاکید بر ظرفیت ویژه جزایر استان گفت: توسعه کشاورزی با آب دریا مورد توجه ماست و پتانسیل بسیار بالایی هرمزگان برای جذب گردشگر که سالانه میلیونها نفر فقط از جزایر استان بازدید میکنند، آماده ایم در این جزایر با سرمایه گذاری چین بخشی از زیرساختهای گردشگری و هتل احداث شود.
دوستی با اشاره به لزوم تکمیل کریدور شمال جنوب نیز گفت: در حوزه پس کرانه بندر شهید رجایی برای همکاری حاضریم همچنین در زمینه توسعه سیستمهای کنترل خطوط ریلی و استفاده از تجربیات خوب کشور چین در ترکیب ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری برای حوزه بنادر و خطوط ریلی آمادگی همکاری وجود دارد.
وی با اشاره به توسعه صنعت فولاد ایران، چالش اصلی را سنگ آهن و راه نجات را ذخایر هماتیت دانست و گفت: ما در دیپلماسی با دوستانمان صریح حرف می زنیم و با غربیها شطرنج بازی میکنیم در همین راستا ذخایر خوب هرمزگان ما را در مسیر فعالسازی این پتانسیل قرار داده و برای شروع کارهای مشترک با کشور چین و سرمایه گذاران این کشور لازم است کارگروههایی را تعیین و طبق برنامه زمان بندی مشخص عمل کنیم.