اقتصادی

ما ۳۰۰ میلیون مترمکعب روزانه کمبود گاز داریم / از چندین سال قبل به دولت گفته‌ایم که شدت مصرف گاز خیلی بالاست و باید تغییر رویه دهید / در طول ۵ سال گذشته بار‌ها تذکر دادیم که با تغییر بخاری‌ها می‌توانیم مسأله‌ی کمبود گاز را حل کنیم / کافی ست سیستم‌های موتورخانه و گرمایشی را عوض کنیم، به ترازی می‌رسیم

به گزارش هشت صبح و به نقل از انتخاب :

ناترازی برق در پاییز امسال ناشی از کمبود گاز است. مصرف گاز ایران نیز تا حد زیادی بالاست و برای بهینه‌سازی آن باید اقدامات اساسی صورت بگیرد که در دولت قبل به کلی فراموش شده بود. ناترازی برق به ۲۰ هزار مگاوات رسیده و دولت برای تولید برق دیگر تن به آلودگی هوا و مازوت سوزی نمی‌دهد. اگرچه برخی مدعی‌اند که دولت مازوت کمی هم دارد و بحث صادرات آن نیز مطرح است. 

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، درباره قطع مازوت و تداوم قطعی برق به «انتخاب» گفت:  نکته‌ی ما در بحث کمبود برق این است که ما از چندین سال قبل به دولت گفته‌ایم که تو ناتراز هستی و شدت مصرف گاز خیلی بالاست و باید تغییر رویه دهید. دیگر نمی‌توان با تولید بیشتر مسائل کمبود را حل کرد. باید با کاهش و مدیریت مصرف، موضوع ناترازی را حل کرد. همیشه گفته‌ایم سوخت مایعی که در نیروگاه مصرف می‌کنید، ضمن آلودگی، به صرفه نیست. برآورد وزارت نفت مصرف ۱۴ میلیارد دلار مصرف سوخت مایع است. اگر دولت اجازه سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلار به بخش خصوصی می‌داد، امروز ۱۳۰ میلیون مترمکعب روزانه ذخیره‌ی انرژی و کاهش مصرف داشتیم. یکی از مشکلات ما این است که دولت‌ها توجهی به بهینه‌سازی مصرف انرژی ندارند. اتاق بازرگانی در طول ۵ سال گذشته که من خودم رئیس کمیسیون انرژی بودم، بار‌ها تذکر دادم که با تغییر بخاری‌ها می‌توانیم مسأله‌ی کمبود گاز را حل کنیم. امسال قرار بود بخشی از سوخت مایع مازوت و بخشی نیز گازوییل باشد. رئیس جمهور ایستادگی کرد و مصرف مازوت را قطع کرد و امیدواریم استمرار پیدا کند. راه حل ما فقط تراز کردن گاز کشور است. 

وی درباره میزان ناترازی گاز و برق بیان کرد: ما ۳۰۰ میلیون مترمکعب روزانه کمبود گاز داریم. برق ما در ایام گرم سال ۲۰ هزار مگاوات ناترازی دارد. مشکل ما امروز کمبود برق نیست و مشکل اساسی سوخت‌رسانی به نیروگاه هاست. در ۴ ماه گرم سال، به خاطر اینکه سیستم‌های سرمایشی کار می‌کنند، کمبود برق داریم، اما در پاییز و زمستان اینطور نیست.

او افزود: کمبود برق فعلی ما به خاطر کمبود گاز است. گاز صرف گرمایش منازل می‌شود و به همین خاطر کم آمده است. ما باید فرایندی تعریف کنیم که در ایام گرم سال، برق تولید کنیم و در ایام سرد هم صرفه‌جویی گاز داشته باشیم. کاهش مصرف گاز برای ما کفایت می‌کند. کافیست سیستم‌های موتورخانه و گرمایشی را عوض کنیم، به ترازی می‌رسیم.

نجفی درباره هزینه تأسیس نیروگاه‌های جدید گفت: هر مگاوات تولید برق در تجدید پذیر‌ها، ۶۰۰ هزار دلار هزینه دارد. مزیت آن این است که سریع احداث می‌شود، سوخت لازم ندارد و به عنوان یک نیروگاه پاک محسوب می‌شود. ما باید ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی ایجاد کنیم که فعلا برای ما کافیست. نهایتاً در طول یکسال هم می‌توان آن را احداث کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا