لزوم تامین زمین مناسب در ۲۱ شهر چهارمحال و بختیاری برای طرح نهضت ملی مسکن

Print Friendly, PDF & Email

هشت صبح/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در ۲۱ شهری که تاکنون اقدامی در زمینه نهضت ملی مسکن انجام نشده، شورای شهر و شهرداری و مسئولان محلی، با رایزنی باید زمین مناسب را تامین کنند.

غلامعلی حیدری ۲۲ آذرماه در شورای تامین مسکن چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: باید با جدیت بحث مسکن در شهرستان‌ها دنبال شود زیرا این امر می‌تواند منجر به ایجاد امید شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: بانک‌های عامل موظفند موانع را برطرف کنند، پذیرفتنی نیست که بانک‌ها در حال تشکیل پرونده باشند و پرداخت تسهیلات برای طرح نهضت ملی مسکن را شروع نکنند، در جلسه آینده شورا، بانک‌های دولتی و خصوصی موظف به ارائه گزارش از میزان پرداختی تسهیلات هستند، یعنی سهمیه بانک‌ها از طرح نهضت ملی مسکن، خودمالکی، گروه ساخت و مسکن روستایی مشخص و شفاف ارائه شود.

حیدری گفت: در ۲۱ شهری که تاکنون اقدامی در زمینه نهضت ملی مسکن انجام نشده،  شورای شهر و شهرداری و مسئولان محلی، با رایزنی باید زمین مناسب را تامین کنند. گرچه فرمانداران در جلسه آینده باید دلیل شروع نکردن این طرح را گزارش دهد.

وی بیان کرد: پروژه‌هایی که مردمی بوده و گروه‌های ساخت آغاز شده از پیشرفت بسیار خوبی برخوردارند، حتی می‌توان آن دسته از پروژه‌هایی که به مرحله سفت‌کاری رسیده‌اند با مشارکت مردم سرعت بگیرند، از طرفی در پروژه‌های انبوه‌سازی طرح نهضت ملی مسکن در شهرهایی همچون فرخشهر و بخشی از شهرکرد باید موانع برطرف و سرعت در کار انجام شود، زیرا ما به صورت سرزده از پروژه‌ها بازدید خواهیم کرد، اگر پیمانکار کند کار می‌کند حتی می‌توان با پیمانکار دیگری ادامه داد.

استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص زمین‌های جوانی جمعیت در استان، تصریح کرد: دلیل اینکه ۸۰۰ قطعه زمین در سامانه ثبت نشده چیست، در جلسه آینده شورای تامین مسکن باید گزارشی از واگذاری زمین‌ها در شهرها و روستاها ارائه شود.

وی با تاکید بر سرعت انجام کار در زمینه طرح‌های هادی روستایی و طرح جامع روستایی، گفت: باید بر این طرح‌ها و الحاقیات در شهر و روستا سرعت داده شود، حتی روستاهایی که در حریم شهر هستند تعیین تکلیف شوند.

حیدری افزود: نباید زمین برای طرح نهضت ملی مسکن یا خودمالکی در شهرها و روستاها به یک اندازه و با متراژ برابر باشد، باید زمین در روستاها متراژ بیش‌تری داشته باشد، همچنین جلسه آینده باید درباره تعداد زمین‌هایی که به طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت داده شده گزارشی از سوی فرمانداران ارائه شود.

در ادامه روح الله اکبری، دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی و دبیر قرارگاه سازندگی نهضت ملی مسکن با اشاره به عملکرد استان در طرح نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: در بحث تامین زمین چهارمحال و بختیاری جزو ۱۰ استان برتر کشور و در بحث مراحل مختلف ساخت جزو استان‌های میانی جدول قرار دارد.

وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن دشوارترین کار به لحاظ مسائل حقوقی و اجتماعی، تامین و آماده‌سازی زمین است، پس از آماده‌سازی زمین یکی از مسائل اساسی ساخت تامین منابع مالی و بانکی است.

دبیر قرارگاه سازندگی نهضت ملی مسکن ادامه داد: بانک‌ها در حال تکمیل پرونده هستند و تاکنون تسهیلاتی ارائه نشده که امید است این مرحله هر چه سریع‌تر انجام شود.

اکبری با بیان اینکه از سیاست‌های مهم وزارت راه و شهرسازی بحث مردمی‌سازی طرح نهضت ملی مسکن است، تصریح کرد: این موضوع در قالب واگذاری گروه ساخت است که خود مردم بتوانند به عنوان سازنده باشند یا سازنده را انتخاب کنند، البته لازمه این امر این است که زمین آماده‌سازی و در اختیار مردم قرار داده شود، البته زمین‌هایی که با حجم بالا در برخی از شهرستان‌های استان آماده‌سازی و در اختیار مردم قرار داده می‌شود، به کار ساخت سرعت داده می‌شود.

وی ادامه داد: در برخی از سایت‌ها این اتفاق نیفتاده و در برخی از سایت‌ها از جمله مرکز استان امکان انجام این کار نیست و حتما باید توسط سازنده و انبوه‌ساز این کار انجام شود.

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی و دبیر قرارگاه سازندگی نهضت ملی مسکن گفت: طرح نهضت ملی مسکن در کشور با پیگیری ریاست جمهور  سرعت خوبی گرفته است، به طوری‌که در سطح کلان کشور عملیات ساخت بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد از چهار میلیون واحد مسکونی آغاز شده که در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.

در ادامه کامران رهی، معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در خصوص تولید مسکن در محله‌های دارای بافت فرسوده بازآفرینی شهری، اظهار کرد: در این زمینه ۷۶۷۴ واحد مسکونی تخصیص یافته بود که براساس سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری در خصوص پروانه‌های ساختمانی صادر شده در محدوده بافت‌های فرسوده ۳۹۷ پروانه ساختمانی برای احداث ۹۰۳ واحد مسکونی صادر شد که حدود ۱۲ درصد از برنامه ابلاغی محقق شد.

وی ادامه داد: باید تمهیداتی از سوی شهرداری‌ها در راستای افزایش نوسازی مسکن از سوی مردم اندیشیده شود، در این راستا اداره‌کل راه و شهرسازی استان به منظور افزایش آمار نوسازی، سیاست‌های تشویقی ابلاغ شد که شهرداری‌ها موظفند که بسته‌های تشویقی را مطابق طرح‌های فرادست خود ارائه کنند که به جز شهرداری‌های سامان و فرخشهر هیچ شهرداری فعالیتی در این زمینه نداشته است.

رهی گفت: این اداره‌کل اقدام به تهیه بسته تشویقی کرد که هفته آینده این طرح در کمیسیون ماده پنج، مصوب خواهد شد که این طرح برای همه شهرهای دارای محدوده بافت فرسوده بوده که یک طبقه تراکم تشویقی درنظر گرفته شده است، البته در شهر شهرکرد حداقل دو طبقه تراکم تشویقی مشروط بر تامین پارکینگ موردنیاز درنظر گرفته شده است.

معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری کاهش فضای باز از دو مترمربع به ۱۲ مترمربع و لحاظ نکردن ضوابط سایه ‌اندازی بر روی طبقات پایینی را از دیگر پیشنهادها در این بسته تشویقی مطرح کرد.

رهی خاطرنشان کرد: در راستای افزایش آمار نوسازی مسکن در محدوده بافت‌های فرسوده آیین‌نامه اجرای تبصره ۱۱ است که براساس این بسته‌ای برای ساکنان بافت‌های فرسوده از طریق طرح کلید به کلید یا با واحدهای مسکونی یا اراضی تحت مالکیت وزارت راه و شهرسازی مهیا شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا